معضل ادامه دار در سیستان وبلوچستان؛

طاعون بیکاری و مهاجرت در جوانترین استان کشور/اشتیاق سرمایه گذاران برای حذف مالیات در تنگه احد کشور

24 آبان 1399 ساعت 5:12

در سیستان و بلوچستان به طور کلی شرایط به گونه ای رقم خودره است که جوان جویای کار مسیر های مختلفی پیش روی خود نخواهد دید، چرا که عقب ماندگی تاریخی این استان باعث شده تا بسیاری از فرصت های شغلی از بین برود.


به گزارش اوشیدا؛سیستان و بلوچستان به عنوان جوانترین استان کشور همچنان یکی از بیکارترین استان کشور هم محسوب می شود به طوری که نیروی انسانی جوان آن یا در مرز های جنوب استان دست به قاچاق می زنند و یا به استان های دیگر مهاجرت می کنند.

در سیستان و بلوچستان به طور کلی شرایط به گونه ای رقم خودره است که جوان جویای کار مسیر های مختلفی پیش روی خود نخواهد دید، چرا که عقب ماندگی تاریخی این استان باعث شده تا بسیاری از فرصت های شغلی از بین برود.

عدم تمایل سرمایه گذاری در سیستان، عدم استفاده مردم از مرز و بندر و همچنین نبود کارخانه و ... دست در دست هم داده است تا سیستان و بلوچستان با رشد بیکاری عجیبی رو به رو شود.


به دنبال سرمایه گذاران بومی هستیم


غلامرضا گنجی فرماندار شهرستان زابل در گفت و گو با خبرنگار ما گفت: سرمایه گذاران بسیاری وارد منطقه سیستان می شوند و برای اینکه بتوانیم آنها را مجاب به ماندن در منطقه بکنیم قول هایی از قبیل در اختیار قرار دادن زمین، محل سکونت و حتی تسهیلات داده ایم.

وی ادامه داد: به نظر می رسد سرمایه گذاران با اینکه بعد از بازدید از منطقه سیستان رضایت کامل هم داشته اند شوقی برای سرمایه گذاری ندارند.

گنجی بیان کرد: برای این راه حل ما به دنبال سیستانی های مقیم سایر استان ها هستیم تا با مجاب کردن آنها برای سرمایه گذاری در سیستان بتوانیم اقتصاد این منطقه را دست خوش تحول گردانیم.

فرماندار زابل گفت: به جز افراد بومی سیستان و بلوچستان افراد دیگر به نظر می رسد که نمی خواهند سرمایه خود را وارد منطقه کنند، لذا به دنبال دلسوزانی هستیم که اقتصاد سرزمین مادری برای آنها از اهمیت بالایی برخوردار است.







حذف مالیات سرمایه گذاران را به سیستان سرازیر خواهد کرد

سجاد عارف نژاد کارشناس مسائل اقتصادی در همین رابطه به خبرنگار ما گفت: یکی از مهمترین عواملی که سرمایه گذاری را در استان سخت کرده عدم حمایت دولت از سرمایه گذار است.


وی افزود: سرمایه گذار نیاز به یک حامی مطمعن دارد تا در هنگامی که بازار دچار تشنج می شود بتواند با دریافت تسهیلات بلند مدت فعالیت خود را زنده نگه دارد.

این کارشناس مسائل اقتصادی بیان کرد: در گذشته نیز بارها سرمایه گذارانی وارد این استان شده اند اما عدم توجه دولت به آنها و رها کردن آن به بهانه بخش خصوصی باعث شد تا این افراد دچار ورشکستگی شوند.

وی بیان کرد: با این نوع نگاه سرمایه گذار جرات وارد کردن سرمایه در مناطقی همچون شمال سیستان و بلوچستان را هم نخواهد داشت.

عارف نژاد تصریح کرد: بهترین و بزرگترین راه حلی که سرمایه گذار را تشویق به سرمایه گذاری در منطقه سیستان می تواند بکند حذف بیش از ۲۵ سال مالیات از این منطقه است.

وی بیان کرد: نمایندگان مجلس باید تدبیری بیاندیشند تا این طرح در مجلس به تصویب برسد تا سرمایه گذاران برای وارد کردن سرمایه خود به صف بایستند.

کارشناس اقتصادی خاطر نشان کرد: وقتی سالهاست که سرمایه داران به سیستان به چشم یک سرزمین شکست خورده می نگرند باید با حذف مالیت از این منطقه، کاری کرد تا برای ورود به استان به صف بایستند.

وی گفت: ایجاد منطقه آزاد و تجاری در سیستان هیچ دردی را از مردم دوا نخواهد کرد، این طرح سال هاست که در مجلس دست به دست می شود و هیچگاه هم به نتیجه نخواهد رسید.

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: نمایندگان سیستان و بلوچستان به جای رایزنی برای منطقه آزاد الویت را حذف مالیات از منطقه قرار دهند و در کنار آن راه های هوایی و زمینی را ارتقا بخشند.

عارف نژاد تصریح کرد: ایجاد راه آهن، احداث بزرگراه ها و همچنین اضافه کردن پرواز های فرودگاه زابل باعث می شود تا این منطقه در مسیر شکوفایی و اقتصادی شدن قرار گیرد.




کارخانه های موجود فعال شود

حبیب الله دهمرده نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی نیز در این خصوص گفت: استعداد پنهان محرومیت شعار مردم سیستان و بلوچستان است که اگر سرمایه گذاری کنیم در ابعاد مختلف جواب خواهیم گرفت.

وی افزود: خشکسالی مشکلات زیادی برای مردم سیستان و بلوچستان به وجود آورده و سبب شده افراد زیادی از استان سیستان و بلوچستان به استان‌های همجوار مهاجرت کنند.

دهمرده بیان کرد: آب اساسی‌ترین مطلب در سیستان و بلوچستان به شمار می آید ، مطالبه حق آبه از افغانستان انتقال آب از دریای عمان و آبهای ژرف از جمله مهمترین مسائل در حوزه سیستان است.

نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: باید برای رفع این مشکلات کارهای زیادی از جمله ایجاد کارخانه های کوچک و بزرگ و فعال کردن کارخانه های موجود پرداخت.


انتهای پیام/


کد مطلب: 72147

آدرس مطلب: https://www.oshida.ir/vdca06n0.49nuy15kk4.html

اوشیدا
  https://www.oshida.ir