در ادامه معضلات آلوده ترین شهر جهان؛

بی برنامگی و ضعف در محیط زیست سیستان و بلوچستان/ گودبرداری، هامونک سازی و جنگل کاری مهم ترین راهکار مقابله با ریزگردها

20 خرداد 1397 ساعت 7:31

سال هاست که سیستان با معضل ریزگردها مواجه است اما اداره محیط زیست سیستان و بلوچستان به راحتی از کنار آن گذشته است.


به گزارش پایگاه خبری اوشیدا؛ وضعیت آب و هوای سیستان در روزهای زیادی در این سال ها به حد بحرانی رسیده به طوری که زابل عنوان آلوده ترین شهر جهان را به خود اختصاص داده است.

ریزگردها سبب شده تا مردم این خطه بیشترین تعداد مسلولین را به خود اختصاص دهند و به سختی روزگار بگذرانند هرچند کسانی که توانایی مالی داشتند از سیستان کوچ کردند بنابراین بسیاری از روستاها خالی از سکنه شده تا مرز سیستان با تهدید جدی مواجه شود.

علیرغم مشکلاتی که ریزگردها و خشکسالی بر پیکر منطقه وارد کرده اما هیچ کدام از مسئولین مربوطه گامی برای کم کردن این معضلات برنمیدارد و این موضوع سبب انباشت مشکلات و وخامت اوضاع شده است.

سومدیریت انسانی عامل اتفاقات موجود در سیستان است

امام جمعه شهر علی اکبر به خبرنگار اوشیدا گفت: گودبرداری اصولی، هامونک سازی و جنگل کاری مهم ترین راهکار مقابله با ریزگردها است که مورد بی توجهی قرار گرفته است.

حجت الاسلام مجتبی اشرفیان عنوان کرد: برکسی پوشیده نیست متاسفانه امروز سیستان آلوده ترین شهر دنیا از نگاه سازمان بهداشت جهانی است و به دلیل این بوده که قریب به ۴ ماه از سال منطقه سیستان درگیر شدیدترین توفان های مخرب است که حرکت این ریزگرد ها علاوه بر اینکه از خاک کشور های همسایه است عمده آن از دل تالاب و رودخانه های خشکیده است که به تلّی از خاک تبدیل شده اند و حامل بیماری های خطرناکی هستند و آمار سل و بیماری های تنفسی و چشمی را رکوردار کرده است.

وی افزود: توفان های مخرب شن که کمتر از زلزله نیست، بلکه گاهی بدتر از زلزله است با شروع این توفان ها آب و برق و تلفن مردم قطع می شود، تیرهای برق و درب های آهنین از جا کنده می شود و میزان آلاینده ها را به ۴۰ برابر حد مجاز می رساند و صدها نفر را روانه بیمارستان می کند؛ آیا کمتر از زلزله است؟

حجت الاسلام و المسلمین اشرفیان بیان کرد: شهر علی اکبر و روستاهای مجاور تالاب هامون کانون بحرانی ریزگرد ها است همان‌طورکه نقاطی از هیرمند، زهک و نیمروز کانون ریزگردها هستند.

وی تاکید کرد: سوءمدیریت انسانی عامل اصلی این اتفاقات است ستاد مدیریت بحران باید بحران مدیریت محیط زیست را دریابد ۲۰ سال است که تالاب به جای فرصت و نعمت بودن بلای جان مردم شده است، مردم امنیت جانی دربرابر این ریزگردهای کشنده را ندارند.

هزینه های میلیاردی محیط زیست تابه حال سودی برای مردم نداشته

امام جمعه شهر علی اکبر اذعان کرد: محیط زیست اقداماتش را برای احیای تالاب هامون بیان کند، بی برنامگی و ضعف مدیریت درمحیط زیست استان مشهود است لذا وقتی بازرسی از سازمان محیط زیست کشور می آید وی را پنهانی و بی سروصدا باماشین شیشه دودی میبرند مبادا بامردم ارتباط برقرارکند و انتقادات مردم رابشنود وسعی دارند وانمود کنند همه چیزخوب است، همچنین مدیراداره خود را نیز به دلیل روحیه ارتباط مردمی و پذیرش اصل مشکلات زیست محیطی حذف و جابجا می‌کنند؛ این نشانه چیست؟

حجت الاسلام اشرفیان اضافه کرد: هزینه های هنگفتی که تنها صرف ایجاد و تعمیر دایک می شود چه توجیهی دارد، هزینه های میلیاردی محیط زیست تابه حال سودی برای مردم نداشته اینها کجاهزینه می‌شود؟ در حالی که ساده ترین اقدامی که می توان برای مقابله با ریزگرد ها انجام داد گودبرداری اصولی، هامونک سازی و جنگل کاری مهم ترین راهکار مقابله با ریزگردها است که مورد بی توجهی قرار گرفته است.

بی برنامگی اداره محیط زیست صدای معاونت محیط زیست کشور را درآورده است

وی خاطرنشان کرد: بی برنامگی و سیاسی کاری در محیط زیست استان ملموس است که حتی صدای معاونت محیط زیست کشور راهم درآورده است که مدیریت فعلی هیچ برنامه و تخصصی برای احیای تالاب هامون ندارد.

امام جمعه شهر علی اکبر تاکید کرد: از تلاش معاونت علمی ریاست جمهوری برای سفر به سیستان و تشکیل کمیته رفع مشکلات ریزگرد های سیستان تشکر می کنیم امیدواریم همانطور که وعده دادند همان برنامه هایی که برای مقابله با ریزگرد ها در خوزستان اجرایی شده در منطقه سیستان هم عملیاتی شود.

انتهای پیام


کد مطلب: 64146

آدرس مطلب: https://www.oshida.ir/vdcai6ni.49nyy15kk4.html

اوشیدا
  https://www.oshida.ir