«روز ملی سیستان» در مسیر ثبت نهایی

9 خرداد 1398 ساعت 9:35

سالروز قیام مردم سیستان به خونخواهی شهدای واقعه کربلا تحت عنوان روز سیستان در تقویم جمهوری اسلامی مورد بررسی قرار می گیرد.


به گزارش پایگاه خبری اوشیدا؛ سیستان یکی از کهن ترین سرزمین های ایران با قدمتی بیش از پنج هزار سال همواره شاهد رشادت ها و همچنین دلاوری های مردان و زنان بوده است.
سرزمین باستانی زرک یا همان سیستان یکی از ساتراپی های هخامنشیان به شمار می رفت ، و سرزمین های افغانستان امروزی ، پاکستان و جنوب شرق ایران را شامل می شد.
مردم صلح جو و متمدن سیستان که کاوش های شهر سوخته نیز گواهی بر این ادعا است، جزئی از افتخارات ایران زمین و با آمدن اسلام ناب محمدی به این منطقه قهرمانانی در دل تاریخ هستند.
به گفته عباس نورزائی کارشناس ارشد روستایی و شبکه های اجتماعی سیستانیان با آگاهی از بعثت پیامبر اسلام، بر مبنای زمینه‌‌های توحیدی موجود در فرهنگ باستانی خود، از اولین مردمانی بودند که به اسلام گرویدند و برخلاف القائات نویسندگان ضد اسلامی، آنان بدون خونریزی و جنگ با اعراب، به دلیل محتوای متعالی این دین، دل در گرو آن سپردند و مستقیم و ثابت‌ قدم در این راه باقی‌ ماندند.
وی افزود : این افتخار بزرگ نیز به گواه تاريخ در چنان اوجی از معرفت و مقاومت، قوام داشت که مردم سيستان با وجود بعد مسافت از مرکز جهان اسلام و عدم حضور ائمه در اين منطقه و وجود تبليغات منفي عليه اهل‌بيت، مصداق روشن بصيرت و صبر بودند و پرچم حمايت از اهل ‌بيت را بر دوش کشيدند و جلوه‌هاي بي‌نظير يا کم‌نظيري از خود به يادگار گذاشتند.
نورزائی بیان داشت: واقعه‌ی عاشورا و قیام امام ‌حسین(ع)، در سال ۶۰ هجری قمری به ‌وقوع می ‌پیوندد عباد ابن زیاد، برادر حرام‌ زاده‌ عبید الله ‌ابن زیاد، والی سیستان بزرگ، سعی داشته است تا آن واقعه را از مردم سیستان پنهان دارد، اما این مردم دین ‌محور، با اطلاع از آن واقعه در سال ۶۱ هجری قمری، در اقصی ‌نقاط سرزمین سیستان، به خونخواهی آن امام هُمام، قیام می‌کنند و مجموعه‌ی اقدامات آنان باعث عزل عباد ابن‌ زیاد می‌شود و این در حالی‌است که توابین در سال ۶۵ و مختار ثقفی در سال ۶۶ به خونخواهی امام حسین(ع) قیام می‌کند، بنابراین بزرگ ‌ترین افتخار سیستانیان به عنوان اولین قیام‌ کنندگان به خونخواهی سیدالشهدا امام حسین(ع) و یاران او رقم می‌خورد.

وی ادامه داد: افتخار دیگر سیستانیان، تشکیل حکومت صفاریان به فرماندهی امیر یعقوب لیث صفاری است که خلافت عباسیان را بر نمی‌تابد، بر گسترش زبان فارسی اهتمام می‌ورزد و سرزمین ایران را گسترش قابلی می‌دهد در منابع تاریخی آمده است که عمروابن لیث صفاری، به ‌هنگام سان‌دیدن از تجهیزات و قشون خود چنین آرزو نموده است که: «کاش وقت کشته شدن حسین‌ابن علی(ع) من و سپاهم بودیم و خودم و مالم و حشم خود را فدایش می‌کردم» و بعضی از صالحین در خواب، پیامبر را می‌بینند که فرموده است: «ما از آن‌چه در قلبت گذشت، خبردار شدیم و از تو قبول کردیم»، پس از این خواب، عمرو را خبر کردند که گریه‌ی بسیار کرد و همچنین در سندی دیگر، چنین نقلی به شعر در مورد آرزوی یعقوب‌لیث آمده است.
نورزائی تصریح کرد: بنابراین امیر یعقوب لیث صفاری، یکی دیگر از افتخارات سیستان است، اما به اعتبار این روایت، او و خاندان او نیز بزرگی‌ شان را در گرو خون‌ خواهی سیدالشهدا امام حسین(ع) می‌دانند.
قیام مردم سیستان به خونخواهی امام حسین(علیه السلام) و اهل بیت ایشان واقعه‌ بزرگ و سرآمد همه افتخارات سیستان، است چرا که رسماً در سطح جهان اسلام، سیستانیان را «پیشگامان نهضت حسینی»، «پیشتازان خونخواهی امام حسین(ع)»، «طلایه‌داران نهضت‌حسینی» معرفی خواهد کرد.
برای ثبت این واقعه برزگ حجت‌الاسلام محمدباقر حیدری ‌نسب، با همکاری‌گرفتن از صاحب ‌نظران حوزه و دانشگاه و دیگر سیستانیان ، ابتدا پژوهشی در این زمینه در اسناد تاریخی داشته و تاییدیه ‌هایی از اساتید و تاریخ‌ دانان حوزه و دانشگاه، اخذ و سپس کتابی در این زمینه تألیف کرده است.
پیشتر نیز رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه استان نیز با ارسال نامه ای به همراه مستندات به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خواهان نامگذاری روز ملی سیستان شده بود که مورد عنایت رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز قرار داشته است.






انتهای پیام/


کد مطلب: 66992

آدرس مطلب: https://www.oshida.ir/vdcb59b0.rhb09piuur.html

اوشیدا
  https://www.oshida.ir