یادداشت/ عباس نورزائی

ترویج بازی گِل نوردی نقاط هدف گردشگری در سیستان وبلوچستان را رونق می بخشد

29 تير 1396 ساعت 8:43

ترویج بازی گِل نوردی علاوه بر ایجاد تفریحات مفرح، نقاط هدف گردشگری در استان را رونق می بخشد.


به گزارش پایگاه خبری اوشیدا؛ امروزه با گسترش شهرنشینی و مشکلات فراروی آن٬ انسان به دنبال یافتن روش ها و شیوه های مقابله با آثار مخرب روحی آن می‌باشد‌.

ایجاد فضای سبز و پارک‌ در دل شهرها و سایر اماکن تفریحی و برنامه‌های دیگری از این دست‌، بخشی از این روش‌ها به شمار می‌آید، اما به این بسنده نمی‌شود و روح انسان به دنبال بازگشت به طبیعت است و به طبیعت‌گردی می‌پردازد حتی انواع ورزش‌های کلاسیک را در محیط‌های ورزشی موجود و در دل شهرها تجربه نموده و این فراوانی نیز او را ارضاء نمی‌کند و به دنبال آن دسته از ورزش‌هایی است که با طبیعت، هم‌خوانی بیش‌تری دارد.

یکی از ورزش‌هایی که از دیرباز جزئی از زندگی روزمره‌ی جمعیت قابل توجهی از مردم سیستان و بلوچستان بوده است، گِل‌نوردی است.

گرایش ذاتی انسان به خاک و گِل٬ رایج بودن ورزش‌های گِلی در دنیا٬ لزوم تلفیق این بازی با برنامه های اکوتوریسم٬ لزوم آمادگی جوانان برای رزم در محیط های آبی و مرطوب٬ کم هزینه بودن و عدم نیاز به زیرساخت های هزینه بَر٬ وجود دریاچه‌ی زیبای هامون سیستان، جازموریان، آب‌بندهای فراوان آبخیزداری، اراضی شالی‌زار در اکثر مناطق بلوچستان، سواحل زیبای دریای عمان در شهرستان‌های چابهار و کنارک٬ وجود تعداد ۱۳ گِل فشان منحصر به فرد و نقش آن در اکوتوریسم٬ از جمله دلایل پرداختن به این مهم می باشد و امکان بهره‌برداری از طبیعت برای انجام مسابقات و یا بازی گل‌نوردی را به طور طبیعی فراهم نموده است.

یکی از بازی‌های مفرح معمول در سیستان و بلوچستان، با توجه به وجود رودخانه‌های زیاد و دریاچه‌ی هامون٬ گِل فشان ها و چشمه های آبگرم در بزمان و با توجه به صابونی بودن گِل آن، سُر خوردن روی گِل می باشد که در اصطلاح محلی به آن «کولَخشَک» می گویند و کودکان، نوجوانان و جوانان از آن لذت زیادی می‌برند و بسیار مفرح است.

جا دارد اداره ی کل میراث فرهنگی و گردشگری استان با همکاری و مشارکت اداره ی کل ورزش و امورجوانان٬ در برنامه ای هماهنگ٬ این ورزش یا بازی بومی و مفرح را ترویج کند.

با توجه به نقش این مهم در عملیات رزمی در محیط های آبی٬ بسیج سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز می تواند آن را مورد حمایت قرار دهد.

به نظر می رسد دهیاران٬ راهنمایان گردشگری٬ فرماندهان پایگاه های مقاومت بسیج٬ همینطور علاقمندان به فرهنگ مردم استان٬ خصوصاَ در روستاها و نقاط هدف گردشگری٬ باید فعال شوند و این بازی را سازماندهی کنند.

در خصوص این ورزش مطالعاتی کرده ام و نمونه آئین‌نامه‌ی اجرایی برای آن تنظیم کرده و مورد اجرا گذاشته ام که بسته ی نرم افزاری آن نزد نگارنده موجود است.

انتهای پیام


کد مطلب: 60312

آدرس مطلب: https://www.oshida.ir/vdcb5fb0.rhbg8piuur.html

اوشیدا
  https://www.oshida.ir