ورود دام به سیستان در دست مافیا؛

سهم مردم سیستان از بازارچه های مرزی تقریباً هیچ

9 تير 1398 ساعت 8:25

در حالی برخی از بازارچه های مرزی فعالیت ضعیف و حتی متوقف شده اند که مردم در واردات دام هیچ سهمی ندارند.


به گزارش پایگاه خبری اوشیدا ؛ شهرهای همجوار با کشور های همسایه همواره دارای پتانسیل کسب درآمد از مرز هستند که معمولا مسئولین و نمایندگان این شهرها جهت درآمدزایی شهروندان از این فرصت طلایی نهایت استفاده را خواهند کرد.
با این حال منطقه سیستان نیز که امروز به دروازه ورود کالا به کشور افغانستان لقب گرفته است یکی از مهمترین مناطق برای رشد و پیشرفت کشور همسایه محسوب می شود.
روزانه خیل عظیمی از کالاهای عربی، کره ای و حتی تایلند و ترکیه از بازارچه مرزی میلک به افغانستان وارد می شود که در این بین خود منطقه سیستان که دارای پتانسیل تولید انواع کالاهای با کیفیت است سهمی از بازارچه مرزی میلک ندارد.
به گفته رئیس بازارچه مرزی میلک بیش از ۵۰۰ میلیون دلار کالا تنها در سه ماه نخست سال از سایر کشورها به افغانستان صادر و ترانزیت شده است.
داوود میری افزود: بیشتر کالاهای ترانزیتی شامل گندم، پارچه، لوازم یدکی اتومبیل، داروهای گیاهی، انواع لاستیک، روغن موتور و گوشت است که از کشورهای چین، هندوستان، امارات، کره جنوبی، ژاپن، آلمان، ترکیه، فرانسه و تایلند به مقصد کشور افغانستان ترانزیت می‌شود.
کارخانه شیر سیوستان شهرستان زهک که از معدود کارخانه های تولید ماست، دوغ و شیر پاستوریزه در سیستان بود و صادرات کالا به کشور افغانستان را نیز در کارنامه داشت بعد از چند مدت فعالیت متوقف شد تا مرغوب ترین کالای سیستانی سهمی از صادرات نبرده باشد.
کارخانه لاستیک سازی شهرستان هامون نیز که با توجه به سفر رئیس جمهور در سال ۹۳ اتمام آن وعده داده شد در سال های اخیر چندان پیشرفت فیزیکی نداشته است تا بر روی این کالا هم نتوان برای صادرات امیدوار بود.





ورود دام به نفع مردم و کشور

حجت الاسلام علی اکبر کیخا امام جمعه شهرستان زابل به خبرنگار اوشیدا گفت: ورود دام از مرز سیستان باید توسط مردم انجام شود همانطور که در گذشته این مسئله باعث رونق کسب و کار شده بود.
وی افزود: در همین خصوص مسئولین باید از مافیای قاچاق دام و حتی سوخت جلوگیری کنند.
امام جمعه زابل همچنین بیان داشت: در شهرهایی همچون نهبندان بازارچه های مرزی برای معیشت مردم فعال شده اند و مردم در حال تبادل کالا در این منطقه هستند اما در سیستان همان بازارچه های مرزی نیز از فعالیت باز می ایستند.
حامد گنجعلی رئیس دامپزشکی شهرستان زابل در این خصوص به خبرنگار اوشیدا گفت: واردات دام در هر زمان بستگی به نرخ ارز، مسایل سیاسی و مرزهای کشورهای همجوار و بسیاری از موضوعات دیگر دارد.
وی افزود:با تلاشهای بسیار زیادی که ریاست سازمان دامپزشکی کشور با توجه به اینکه شناخت بسیار خوبی از منطقه سیستان و کل استان دارد؛ و بدنبال وی مدیر کل دامپزشکی استان انجام داده اند، بخش زیادی از واردات دام زنده که تامین کننده گوشت کل کشور هست از استان سیستان و بلوچستان صورت میگیرد و از نظر دامپزشکی هیچ محدودیتی برای واردات دام از مرزهای سیستان وجود ندارد اگرچه باید مقررات سازمان دامپزشکی و بحث های بهداشتی آن صورت بگیرد.

انتهای پیام/


کد مطلب: 67261

آدرس مطلب: https://www.oshida.ir/vdcb85b0.rhbz0piuur.html

اوشیدا
  https://www.oshida.ir