عضو انجمن علمی اقتصاد کشاورزی ایران، آسیا و اقیانوسیه:

رونق طرح مردمی «نان مهربانی» در سیستان، بزرگ‌ترین دلیل بر «نامهربانی دولت» است.

7 دی 1396 ساعت 7:10

عضو انجمن علمی اقتصاد کشاورزی ایران، آسیا و اقیانوسیه گفت: رونق طرح مردمی «نان مهربانی» در سیستان، بزرگ‌ترین دلیل بر «نامهربانی دولت» است که در این راستا انتظار می رود دولت نسبت به رفاه مردم گام بیشتری بردارد.


عباس نورزایی در گفتگو با خبرنگار اوشیدا ابراز داشت: مردم سیستان، از سال ۱۳۷۶ با دسیسه های آمریکا و کاستن از حقابه هیرمند و خشکاندن آب در هامون، آرام آرام به سوی مرگی تدریجی هدایت شدند.

وی افزود: با رکود در بخش کشاورزی، مردم برای امرار معاش و گذران زندگی به مرزها روآوردند، اما ساده لوحان داخلی همچون خاله خرسان دلسوز، بر مرز دیواری بتونی کشیدند.

نورزایی عنوان کرد: جوانان، در اوج عُلقه به دیارشان، برای ادامه حیات، تن به مهاجرتی خنجر به دل دادند و راهی ناکجاآبادهای بی عدالتی در دیگر نقاط ایران شدند.

رئیس اسبق جهاد کشاورزی سیستان با بیان اینکه پیران و ماندگان از قافله‌ تحرک که نه نای اقدامی دارند و نه پای فرار، به جای ماندند، خاطرنشان کرد: اینک میدان داران این عرصه دیروز شیران سیستان، نام جویان و قدرت طلبانی هستند که خود را به عناوینی پرطمطراق آراسته و بزک کرده، ناجی مردم جلوه داده، رأی گرفته و در تهران به دنبال «خودآرایی» و قمرپروری هستند و دیگر چشم مردم بدانان نمی افتد.

نورزائی ابراز داشت: فقر هم نسبی و هم مطلق آن، بیداد می کند، تالی فاسد فقر بدتر از آن جان می ستاند، دولت به خود می اندیشد و جز خود، چیزی و کسی را نمی بیند، فریادهای در گلومانده مردمِ باعزت بی جواب مانده و در این ناتوانی دولت، خودِ مردم اقدامی حداقلی برای خالی نماندن سفره خود کرده اند.

رئیس اسبق جهاد کشاورزی نیکشهر با اشاره به اینکه طرح مردمی «نان مهربانی»، مردم فداکار و تنگدست سیستان را به خود، خوانده است، اذعان داشت: از قدیم نیز سیستانیان برای تفهیم استقلال، عبارت «دَس خا وَ زینی خودخا بْگینو بگو یا علی»، را به کار می برده اند و این استراتژی آن ها بوده است.

وی تاکید کرد: در این طرح، مردم کمک کرده اند و نانوایی ها را متقاعد ساخته اند تا نان رایگان به افراد مستمند داده شود و خیرینی نیز هزینه نانوایی ها را تأمین می کنند.

نورزایی اضافه کرد: چندی است این طرح شروع شده است، یک نانوایی، دو نانوایی، ۱۰ نانوایی، ۲۰ نانوایی، ۹۰ نانوایی، ظاهراً شدت نیاز و فراوانی نیازمندان، حدلایقفی ندارد، بنابراین، این آمار از نیازمندان، باید قلب تک تک ما را از قفسه ی سینه درآورد و جگرمان را شرحه شرحه کند.

انتهای پیام/ ف ب


کد مطلب: 62563

آدرس مطلب: https://www.oshida.ir/vdcbfsb0.rhb50piuur.html

اوشیدا
  https://www.oshida.ir