دولت، مجلس را به چشم همکار می‌بیند یا رقیب؟/ منافع ملی مسیر مشترک دو قوه مجریه و مقننه

2 آذر 1399 ساعت 21:57

همکاری دولت و مجلس نیازمند یک رابطه دوسویه است که بایستی این دو قوه با تعیین مسیری مشترک که همان برآوردن نیاز ملی و تامین منافع ملی است برای تحقق آن گام بردارند.


به گزارش اوشیدا به نقل از دانا؛ این روزها حواشی میان دولت و مجلس بوجود آمد که در دل خود حرف های گفتنی بسیار دارد. در این شرایط که مجلس یازدهم سعی دارد همکاری اثرگذاری با دولت داشته باشد تا مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم رفع شود به نظر می رسد این نگاهی که خود دولت نیز از مجلسی ها طلب می کند از سوی دولتمردان چندان وجود ندارد. یعنی به نظر می رسد دولت به جای اینکه به مجلس به عنوان یک قوه همکار برای رفع موانع و مشکلات کشور نگاه کند به چشم یک رقیب می نگرد.

این موضوع در بحث طرح تامین کالاهای اساسی مردم که چند وقتی است توسط مجلس پیگیری می شود، به نوعی دیده می شود. در همین راستا در شرایطی این طرح در شورای نگهبان در حال بررسی مخالف هایی از سوی برخی از دولتمردان نسبت به آن ابراز شد. شورای نگهبان نیز بر اساس روال قانونی خود این طرح را به مجلس بازپس فرستاد تا به طور دقیق تری درباره منبع تامین آن روشن سازی صورت گیرد.
 
در همین حین بود که «محمد باقر نوبخت» به رئیس مجلس شورای اسلامی طی نامه ای مخالفت خود را با چنین طرح هایی اعلام کرد و با اعانه نامیدن یارانه های معیشتی بیان داشت: «مردم ایران به جای اعانه و یارانه از مدیران خود رفع تحریم و برداشتن زانوی زور از گلوی اقتصاد ایران را با حفظ عزت‌ملی طلب می‌کنند.»
 
پیشتر، «حسینعلی امیری»، معاون پارلمانی رئیس‌جمهور درباره علت مخالفت دولت با طرح پرداخت یارانه معیشتی به ۶۰ میلیون ایرانی گفت: این موضوع قابل بیان در وقت مفصلی است؛ اما این را بدانید که دولت براساس نظریه‌ای که شورای نگهبان درباره اصل ۷۵ قانون اساسی دارد، با طرح‌هایی که در مجلس تهیه می‌شود و دارای بار مالی است، نسبت به آن ایرادِ حقوقی مبنایی دارد.
 
دولت در شبی که شورای نگهبان طرح تامین کالاهای اساسی مجلس را رد کرد و به مجلس بازپرس فرصت از طرح اعطای 100 هزار تومان به 30 میلیون نفر به عنوان یارانه کمک معیشتی رونمایی کرد. موضوعی که این شائبه را بوجود آورد که دولت، مجلس را به عنوان رقیب سیاسی خود می بیند نه یک قوه به عنوان همکار.
 
«حسن روحانی» از روزی که مجلس یازدهم تشکیل شد خواستار همکاری هر چه بیشتر میان دوقوه برای رفع موانع اقتصادی و ... کشور شد. 
 
رئیس جمهور کشورمان در این باره بیان کرد: «مجلس و دولت می توانند با هم همکاری کنند، امیدوارم در یک سال باقی مانده دولت و اغازین سال مجلس بتوانیم در همه زمینه ها با یکدیگر همکاری داشته باشیم. مبنای ما برای همکاری ها چارچوب قانون اساسی است و ما مجلس و تک تک نمایندگان را از دیدگاه قانون اساسی در برابر کل ملت ایران مسئول می دانیم آنچنان که قانون اساسی این را می گوید و اگر همه فکرها برای منافع ملی، امنیت ملی، مصالح ملی و برای هویت ملی باشد و مصالح عمومی را بر مصالح حزبی و جناحی و حوزه های انتخابی ترجیح بدهیم بی تردید مجلس نه مجلس حوزه‌های انتخابیه است نه مجلس اقوام، فرق، جناح ها و ... است بلکه خانه ملت است و از آن ملت ایران است. ترجیح منافع ملی بر منافع بخشی و حوزه های انتخابیه و جناحی اساس کار برای همکاری دولت و مجلس است.»
 
در همین رابطه، حجت الاسلام میرتاج الدینی، نماینده مردم تبریز درباره تعامل مجلس و دولت گفت: اگر دولت در مسیر خدمت به مردم و حفظ آرمان های انقلاب حرکت کرد، مجلس باید نهایت همکاری خود را انجام دهد.
 
 میرتاج الدینی با اشاره به توصیه‌های رهبر معظم انقلاب، بیان کرد: موضوعی که رهبر انقلاب نیز به آن توجه داشته اند و در گفت وگوی با نمایندگان یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی توصیه فرمودند که هم با دولت همکاری و هم به وظایف نظارتی‌تان عمل کنید؛ ایشان در این گفت وگوی تصویری فرمودند: «اعتقاد بنده این است و همیشه عقیده‌ام در همه‌ دولتها این بوده که مجلس باید با دولت همکاری کند؛ اما این همکاری به‌معنای گذشت از حقوق مجلس نیست؛ بایستی حقتان را استیفاء کنید؛ تحقیق کنید، تفحص کنید، مؤاخذه کنید که چرا نشد، چرا کم شد، چرا جور دیگر شد، این یک فرصت بسیار مهمی است؛ این را قدر بدانید».
 
با این حال همکاری نیازمند یک ارتباط دوسویه است. درواقع هم مجلس و هم دولت برای اینکه کارها پیش برود بایستی با نگاه مشترک بر روی مسائل توافق کرده و با نگاه به سمت منافع ملی سعی کنند مشکلات را هر چه زودتر رفع و با تعیین مسیر مشترک برای پیشرفت زندگی مردم گام بردارند. 
 
انتهای پیام/


کد مطلب: 72265

آدرس مطلب: https://www.oshida.ir/vdcbs5bz.rhb50piuur.html

اوشیدا
  https://www.oshida.ir