طی ۹ ماهه اول سال جاری؛

بیش از پنج هزار نفر از خدمات مراکز کاهش آسیب زابل بهره مند شدند/ اعتیاد بلای قرن

21 بهمن 1396 ساعت 7:39

مدیر گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشتی زابل گفت: با توجه به اینکه اعتیاد بلای قرن است در ۹ ماهه اول سال جاری پنج هزار و ۱۲۲ نفر ازخدمات مراکز کاهش آسیب بهره مند شدند.


شیرین شهریاری در گفت و گو با خبرنگار اوشیدا ابراز کرد: به منظور مقابله با بیماری اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی زابل اقدام به برگزاری انواع برنامه های سلامت روانی، اجتماعی و فعالیت های آموزشی و اجرایی زیادی کرده است.

وی افزود: در حوزه تحت پوشش معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زابل در ۹ ماهه اول سال دو کارگاه آموزشی جهت پزشکان عمومی شاغل در بخش بهداشت و پزشک خانواده با همکاری روانپزشک با عنوان "ارزیابی، تشخیص و درمان اختلالات سلامت روان برگزار شد.

شهریاری تصریح کرد: برگزاری هشت کارگاه آموزشی جهت روانشناسان طرح تحول سلامت، کارشناسان ستادی سلامت روان، بیماریها، آموزش سلامت، مرکز آموزش بهورزی و سلامت مادران با عناوین مداخلات روانشناختی در اضطراب و افسردگی و حمایت های روانی اجتماعی در بلایا و حوادث غیرمترقبه از دیگر برنامه های انجام شده در راستای پیشگیری از اعتیاد در سال جاری به شمار می رود.

مدیر گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشتی زابل خاطرنشان کرد: فرزندپروری همگانی(نوجوان سالم) ، پیشگیری از خودکشی، خودمراقبتی درسلامت روان و اعتیاد، کنترل خشم و مدیریت استرس، پیشگیری از خشونت خانگی، پیشگیری از خشونت در بارداری و برگزاری پنج دوره آموزشی جهت مراقبین سلامت شهرستانهای تحت پوشش و آموزش تعداد ۱۶۸ نفر از دانشجویان علوم پزشکی در رابطه با برنامه پیشگیری از اعتیاد (دانشجو محور )بوده است.

وی تصریح کرد: برای جمعیت عمومی در رابطه با سلامت روان پنج هزار و ۵۵۹ نفرساعت، پیشگیری از سو مصرف مواد برای هزار و ۸۵۹ نفرساعت، سلامت اجتماعی دو هزار و ۳۰۵ نفرساعت و آموزش انفرادی در هر سه حوزه افراد و خانواده هزار و ۳۴۴ نفرساعت کلاس های آموزشی برگزار شده است.

شهریاری اظهار کرد: غربالگری جمعیت عمومی برنامه دیگر اجرا شده در این راستا به شمار می رود که طی این غربالگری موارد غربال مثبت، منفی و نیازمند مداخله در برنامه های سلامت روان، پیشگیری از سو مصرف مواد و سلامت اجتماعی (همسرآزاری و کودک آزاری) مشخص و اقدامات لازم انجام شده است.

مدیر گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشتی زابل اضافه کرد: در زمینه خدمات مراکز کاهش آسیب (DIC) تعداد چهار مرکز فعال بوده و به پنج هزار و ۱۲۲ نفر خدمات کاهش آسیب ارائه شده است؛ همچنین تعداد دو واحد MMT ضمیمه DIC دولتی فعال و به ۳۸۸ نفر خدمات درمان اعتیاد ارائه شده است.

وی اذعان کرد: از سایر فعالیتهای انجام شده در این راستا می توان به برگزاري برنامه های هفته سلامت روان و هفته مبارزه با مواد مخدر، گفتگوی رادیویی در رابطه با برنامه های سلامت روانی اجتماعی و اعتیاد، ارائه خدمات روانشناسی و مشاوره به مراجعین، تشکیل کمیته های کاهش آسیب اعتیاد منطقه سیستان و پیگیری مصوبات، پایش و بازدید حضوری از عملکرد ستاد شهرستانها، مراکز جامع سلامت شهری، روستایی، پایگاه‌ها و خانه های بهداشت تحت پوشش و ارائه پسخوراند، بارگذاری مستندات پایش عملکرد برنامه عملیاتی در سامانه وزارت بهداشت، ارسال گزارشات آماری و عملکردی در سامانه ها و طی مکاتبات اداری اشاره کرد.

انتهای پیام


کد مطلب: 63167

آدرس مطلب: https://www.oshida.ir/vdccmsqe.2bq1e8laa2.html

اوشیدا
  https://www.oshida.ir