اوشیدا از روزهای خونین دفاع مقدس و عملیات کربلای 5 گزارش می دهد؛

سردار حاج قاسم سلیمانی:شهید میر حسینی بزرگ لشکر ۴۱ ثارالله بود/ کربلای 5 خونین ترین عملیات در بین 90 عملیات دفاع مقدس بود

19 دی 1394 ساعت 13:06

دی‌ماه ۱۳۶۵ برای خیلی از رزمنده‌ها همراه با خاطرات تلخ و شیرینی است که در پی شروع عملیات کربلای۵ رقم خورده است.


به گزارش پایگاه خبری اوشیدا: عملیات کربلای ۵‌ که یکی از بزرگترین عملیات‌های رزمندگان در طول جنگ تحمیلی بود، ۲۹ سال پیش در تاریخ ۱۹ دی‌‌ماه سال ۱۳۶۵ با رمز مبارک‌ یا زهرا(ع) در منطقه‌ شلمچه‌ و شرق بصره‌ آغاز شد.
کربلای 5 ؛عملیاتی که در سال سرنوشت جنگ جایگزین عملیات سرنوشت ساز کربلای ۴ شد.
کربلای ۵ با همان اهداف قبلی در سرزمینی مسطح بنام شلمچه انجام شد تا با تهدید و تصرف شهر بصره عراق را مجبور به پذیرفتن شرایط ایران بکند. عراق با مشاورۀ هم پیمانان نظامی اش برای محافظت از بصره موانع بسیاری را طراحی و اجرا کرده بود که هیچ کس گمان نمی کرد سپاهیان ایران قادر به فتح آن باشند. بارها از زبان رزمندگان و فرماندهان کربلای ۵ شنیده ایم که فتح الفتوح عبور از موانع مرگبار دشمن را به امدادهای غیبی خدا و ایمان حقیقی رزمنده ها نسبت می دهنـد.

دی‌ماه ۱۳۶۵ برای خیلی از رزمنده‌ها همراه با خاطرات تلخ و شیرینی است که در پی شروع عملیات کربلای۵ رقم خورده است.
شهید حاج قاسم میرحسینی، متولد ۱۳۴۲ در یکی از روستاهای زابل و قائم مقام حاج قاسم سلیمانی در لشکر ۴۱ ثارالله در دوران دفاع مقدس، یکی از همین چهره های ناشناخته نظامی و عملیاتی دوران دفاع مقدس به شمار می رود که رهبر معظم انقلاب در یکی از سخنرانی های عمومی خود از وی به عنوان یکی از چهره های استثنایی جنگ تحمیلی یاد کردند.

پیشکسوتان دفاع مقدس از این شهید کمتر شناخته شده به عنوان یک چهره نظامی و عملیاتی نابغه در میان فرماندهان نظامی دوران دفاع مقدس یاد می‌کنند که در سن ۱۹ سالگی دوره های عالی فرماندهی را با موفقیت طی می کند و با بروز استعدادهای ویژه نظامی و اطلاعاتی‌اش، طی مدت کوتاهی با وجودی که کمتر از ۲۲ سال سن دارد، به عنوان قائم مقائم لشکر ۴۱ ثارالله انتخاب می شود.

لشکر ۴۱ ثارالله همان لشکر معروف دوران دفاع مقدس است که اعضای آن از سه استان سیستان و بلوچستان، کرمان و یزد با محوریت حاج قاسم سلیمانی شکل گرفت و بعدها با نقش آفرینی‌های ماندگار شهید میرحسینی در جایگاه قائم مقائم لشکر، به اذعان فرماندهان دفاع مقدس هر جا جنگ به بن بست می رسد، این لشکر ۴۱ ثارالله بوده که خط شکن می‌شد.

شهید میرحسینی در اویل دهه شصت بنا به تشخیص فرماندهان جنگ چند ماهی به لبنان می رود و در آنجا یکی از صحنه های عجیب اطلاعاتی در تقابل با صهیونیست ها را رقم می زند.

وی در چندین مرحله، شبانه با عبور از مرزهای جنوب لبنان و رژیم صهیونیستی و رساندن خود به تجهیزات نظامی صهیونیست، آرم سپاه و تصویر حضرت امام خمینی (ره) را روی تانک‌های صهیونیست‌ها نصب می‌کند. تکرار این اقدام از طرف وی، آن‌هم طی چندین مرحله، مقامات اطلاعاتی ارتش صهیونیستی را حیرت زده و دچار انفعال می کند و سبب تغییر برخی آرایش‌های نظامی و اطلاعاتی ارتش اسراییل در جنوب لبنان می شود. درباره نحوه این اقدام عجیب اطلاعاتی و عملیات روانی شهید میرحسینی ، تاکنون اطلاعاتی منتشر نشده و خود وی نیز هیچ‌گاه بعدها درباره چگونگی این اقدام سخنی نگفته است.

آن‌گونه که از گفته‌های همرزمان این شهید بر می‌آید، شهید میرحسینی با وجود مسئولیت بالای جانشین فرماندهی در لشکر ۴۱ ثارالله، در بسیاری از مواقع خود شخصا برای عملیات شناسایی اقدام میکرده است. یکی از همرزمان وی درباره تبحر شهید میرحسینی در عملیات های اطلاعاتی و شناسایی چنین نقل می کند: "وی بقدری خونسرد و مسلط اقدام می‌کرد که در یکی از عملیات شناسایی، با نفوذ در مقر عراقی‌ها، در صف دریافت غذای سربازان بعثی می‌ایستد و هیچ کس به وی شک نمی کند."
میر حسینی بزرگ لشکر ۴۱ ثارالله بود
در بیستمین روز از این ماه لشکر ۴۱ ثارالله یکی از بزرگترین سرداران خود به نام حاج قاسم میرحسینی را از دست داد که محبوب دل رزمندگان این لشکر بود و دست راست فرمانده نام آشنایی همچون حاج قاسم سلیمانی به شمار می‌رفت.
شهیدی که سردار حاج قاسم سلیمانی به عنوان یکی از شناخته‌شده‌ترین ژنرال‌های دنیا در خصوص اش گفته است: میر حسینی بزرگ لشکر ۴۱ ثارالله بود. واقعا من امروز در هر مأموریتی جای خالی او را می‌بینم. او در بعد خودش در تمام صحنه‌ جنگ تک بود. خیلی روح بزرگی داشت و یک مالک‌اشتر زمانه بود.
این فرمانده بی‌نظیر جبهه‌های جنگ، کسی است که از دل یکی از محروم‌ترین روستاهای شهرستان زابل برخاست تا انقلابی که بر دوش پابرهنگان و مستضعفان بنا شده بود را یاری دهد و او کسی جز شهید حاج قاسم میرحسینی نبود.

والله قسم انگار يك لشكر مي آمد

او ناجي همه عملياتها بود در صحنه جنگ وقتي عراقي ها پاتك مي كردند و فشار مي آمد همين قدر كه در جبهه مي پيچيد كه ميرحسيني آمد والله قسم انگار يك لشكر مي آمد
. اينقدر در كل جبهه تاثير داشت .

در عمليات بدر يادم است كه وقتي عراقي ها پاتك كردند شهيد ميرحسيني رفت توي پاتك، توي اوج سختي آن لحظه ايكه همه بفكر برگشتن بودند. شهيد ميرحسيني رفت و آخرين نفر برگشت . من قطعا شهيد ميرحسيني را ناجي همه عملياتها مي دانم . نقش شهيد ميرحسيني در يك كفه ترازو و نقش مابقي گردانها در كفه ديگر.

من هيچ جا نديدم شهيد از خودش تعريف كند كه من ناجي فلان عمليات بودم و... گمنام گمنام . امروز قبر شهيد ميرحسيني مثل يك قبر عادي در يك جاي دور افتاده است . هيچ كس نمي داند كه يك شخصيت به اين بزرگي در زابل مي زيست كه اين وصف روزش بود و آن شبش.




رجز خوانی شهید میرحسینی باعث پیروزی گردان شد
علی زارعی از همرزمان شهید میرحسینی در خصوص شجاعت این شهید می‌گوید: در حین عملیات والفجر۸ خبر رسید که یک تانک مقابل راه گردان ۴۲۲ را سد کرده و فرمانده گردان با بی‌سیم اعلام کرده که دیگر قادر به پیشروی نیست. در قرارگاه بودیم که حاج قاسم میرحسینی از موضوع مطلع شد و به من گفت: علی موتور را آماده کن.
پرسیدم:‌کجا؟ گفت: می‌رویم به کمک گردان. آن لحظه تصور درستی نداشتم. او که تنها یک کلت به کمر بسته و بلندگویی با خود برداشته است، چه کمکی می‌خواهد به گردانی بکند که در معبر گیر افتاده است.
به هرحال حاجی حرکت کرد و رفت. بعدها یکی از بچه‌های گردان ۴۲۲ برای من تعریف می‌کرد: همه روی زمین خوابیده بودیم که میرحسینی از راه رسید. موتور را انداخت و آمد بالای سرمان شروع به رجزخوانی کرد. بچه‌ها چنان روحیه‌ای گرفتند که در یک چشم به هم زدن از جا برخاستند و تکبیرگویان به تانک دشمن یورش بردند. ورق کاملاً برگشت و گردان از هم پاشیده ما در آن حمله متهورانه ۶۰۰ نفر از نیروهای دشمن را به اسارت گرفت.

شهید میرحسینی در صحنه نبرد همواره در بالای خاکریزها می‌ایستاد و عملیات را فرماندهی می‌کرد و هنگامی که درباره این اقدام به وی اعتراض می‌کردند، جواب می‌داد که "این تیرها فعلا قسمت من نیست."

طبق پیش بینی خود شهید میرحسینی که قبل از عملیات کربلای پنج گفته بود در این عملیات شهید می‌شود و پیشانی خود را به عنوان محل اصابت گلوله نشان داده بود، صبح عملیات کربلای پنج در ۱۹ دی‌ماه ۱۳۶۵ در منطقه عملیاتی شلمچه در حالی که ۲۳ سال بیشتر سن نداشت، با شلیک تیر مستقیم دشمن بعثی به پیشانیش به شهادت رسید.

می توان گفت؛ شدیدترین و گسترده ترین عملیات در میان ۹۰ عملیات دفاع مقدس، کربلای ۵ بوده است.مقدار گازهای ناشی از پرتاب گلوله هادر فضای جبهه به حدی زیاد بود و تنفس را برای رزمندگان مشکل می کرد.
در این عملیات، ۳۰۰۰۰ نفر به شهادت رسیده و یا مجروح شدند. سپاه در عملیات کربلای ۵ آسیب جدی دید و تعدادی از فرماندهان و نخبگان مانند حاج حسین خرازی، حاج اسماعیل دقایقی، حجت الاسلام میثمی و دهها شهید دیگر به شهادت رسیدند.

حمدانی از فرماندهان عراقی می گوید: بیش از ۵۰۰۰ توپ و تانک در این منطقه بر روی هم آتش ریختند. شما نمی توانستید ۱۰ متر جا پیدا کنید که بمباران نشده باشد. وضعیتی که من دیدم را فقط در فیلم ها دیده بودم.

انتهای پیام/


کد مطلب: 42430

آدرس مطلب: https://www.oshida.ir/vdccx0q0.2bqi18laa2.html

اوشیدا
  https://www.oshida.ir