‍ در سال حمایت از کالای ایرانی؛

ماست کارلا، محصولی از گیاه دارویی ضد دیابت

20 خرداد 1397 ساعت 8:08

ایران سرسار از دانشمندان و محققان ارزشمندی است که با حمایت از آنان در سال حمایت از کالای ایرانی زمیته های رشد کشور را فراهم آورد.


به گزارش پایگاه خبری اوشیدا: با حمایت از محققان ایرانی به طور حتم می توان زمینه اشتغال شمار زیادی از جوانان رافراهم و با تولید کالای ایرانی از بسیاری از کالاهای بیگانه رهایی یافت.

تولیدکنندگان ایرانی در بسیاری از موارد محصولاتی در حد نوع خارجی و حتی برتر از آن تولید کرده اند اما در بسیاری از موارد مورد بی مهری مردم و مسئولان در فروش و اجرای آن مواجه شده اند.

در سال حمایت از کالای ایرانی ماست کارلا توسط پژوهشگران سیستانی و بلوچستانی تولید خواهد شد که این ماست می تواند در رفع بیماری دیابت موفق عمل کند که در این راستا انتظار می رود مردم و مسئولان از این محصول حمایت کنند تا نتایج ارزشمند حاصل شود و بیماران دیابتی نیز از رنج جانکاه این بیماری رهایی یابند.

عضو انجمن علمی اقتصاد کشاورزی ایران به خبرنگار اوشیدا گفت: شرایطی فراهم شد تا در سال ۲۰۰۴ میلادی، به یک فرصت مطالعاتی از سوی سازمان تحقیقات کشاورزی، به کشور چین عزیمت کنم و در بازگشت به کشور، برای اولین بار اطلاعات مکتسبه از مراکز تحقیقات آن کشور و سایر منابع، ابتدا با همکاری یکی از کشاورزان روستای کهیر شهرستان کنارک به کاشت گیاه موموردیکا کارانتیا(کارلا) اقدام کنیم و اطلاعات بومی به‌دست آمده را به اطلاعات قبلی افزوده و کتابی با عنوان «کارلا، مؤثرترین گیاه در درمان دیابت» را تألیف و آن را در تیراژ چهار هزار جلد چاپ و در سطح کشور منتشر کنم.

عباس نورزایی افزود: از آن پس در مناطق زیادی از کشور، کشاورزان به کاشت این گیاه، اقدام کرده و بیماران از این گیاه دارویی به اشکال مختلف استفاده می‌کنند که یکی از اشکال مصرف این گیاه دارویی، خوردن خرده‌شده‌ی آن با ماست می‌باشد.

عضو انجمن علمی اقتصاد کشاورزی اقیانوسیه و آسیا تصریح کرد: میوه‌ی این گیاه وقتی هنوز نارس است، باید خورده شود، در این شرایط، بیماران با یک چالش عمده برای درمان خود روبرو هستند و آن این‌که تلخی این میوه، باعث می‌شود تا عمل بلع، به سختی صورت پذیرد و کثیری از بیماران از درمان با این میوه، محروم باشند.

وی ابراز کرد: بنابراین در یک طرح تحقیقاتی، فرمولاسیون ترکیب این دو ماده(ماست و کارلا) با هم‌کاری مرکز آموزش جهادکشاورزی شهید خیابانان زاهدان، به‌دست آمد و انشاءالله به زودی، مقادیری از ماست‌کارلای لیوانی در مقیاس ۱۰۰ گرمی پاستوریزه، تولید و به صورت آزمایشی در اختیار بیماران داوطلب گذاشته خواهد شد.

این محقق و پژوهشگر سیستانی ادامه داد: تولید این محصول، اهدافی از قبیل افزایش مصرف گیاه دارویی کارلا، تسهیل عمل بلع گیاه و جلوگیری از کاهش مواد مؤثره‌ی دارویی گیاه را دنبال می کند.

نورزایی خاطرنشان کرد: طی فرآیند این طرح، میوه‌ی کارلا در مزارع استان سیستان و بلوچستان و به‌ویژه در مزرعه‌ی مرکز آموزش جهادکشاورزی شهیدخیابانیان زاهدان، تولید می‌شود؛ سپس وارد کارگاه شده، شست‌شو، خرد و فریز می‌شود و به مرور در کارخانه، با ماست کم‌چرب، مطابق فرمولاسیون ترکیب شده، در لیوان‌های ۱۰۰ گرمی بسته‌بندی و در اختیار داوطلبین مصرف قرار می‌گیرد.

وی ابراز کرد: همه‌ی منابع مورد کاوش، بر تأثیر این گیاه در کاهش و تنظیم میزان قند خون، تنظیم کلسترول و استفاده از آن برای لاغری، تأکید دارند.

نورزایی بیان کرد: امید می‌رود با تولید این محصول؛ کشاورزان برای تولید بیش‌تر این گیاه که عمل‌کرد خوب و اقتصادی خود را در مزارع استان سیستان و بلوچستان، به اثبات رسانده است، تلاش کنند، وزارت جهادکشاورزی، حمایت‌های لازم را از کشاورزانی که مبادرت به کاشت این گیاه می‌نمایند، به صورت شفاف اعلام کند و کارخانجات لبنیات، با اخذ مجوزهای لازم بهداشتی نسبت به تولید آن در مقیاس تجاری، اقدام کنند.
انتهای پیام


کد مطلب: 64149

آدرس مطلب: https://www.oshida.ir/vdcdnf09.yt0oo6a22y.html

اوشیدا
  https://www.oshida.ir