یادداشت/عباس نورزائی

خوشه های طلایی٬ حبه های یاقوتی٬ شهد صندوقچه های زرین جالیز٬ کورسوی امید و حیات در سیستان

22 خرداد 1396 ساعت 8:30

خوشه های طلایی٬ حبه های یاقوتی٬ شهد صندوقچه های زرین جالیز توانسته کورسوی امید و حیات را در شمال سیستان و بلوچستان ایجاد کرده است.


به گزارش پایگاه خبری اوشیدا؛ هفته ی گذشته٬ توفیق حاصل شد٬ به چهارگوشه ی دشت سیستان٬ نگاهی اندازم، ترکیبی از رنگ های امیدبخش و مفّرح٬ چشم را نوازش می داد.

رنگ طلایی مزارعِ خوشه داده ی گندم تفوق داشت٬ اما باغات انگور یاقوتی و مزارع خربزه و هندوانه٬ سبزینه ای دیگر بود که با رنگ سایر گیاهان٬ به این دشت زرخیز و تمدنی کشور٬ مخملی از عزت و سرافرازی ملت ایران٬ پوشانده بود.

یادم می آید اواخر دهه ی ۷۰ خشکسالیِ بی رحمی منطقه را فراگرفت به طوری که نیمه های دهه ی ۸۰ اثری از باغات انگور یاقوتی وجود نداشت٬ اما در سازمان جهادکشاورزی استان٬ اراده ای برای احیاء این حبه های خوش رنگ٬ موج می زد و نهالستان های زیادی با حمایت دولت٬ توسط مردم احداث و سپس به صورت یارانه ای در اختیار باغداران گذاشته شد و امروز حاصل آن دوراندیشی را در کلام آماری مسئولین فعلی بخش کشاورزی شنیدم که گفتند امسال از سه هزار و ۲۰۰ هکتار انگور یاقوتی در سیستان ۲۵ هزار تن انگور برداشت می شود.

خربزه ی معروف به «قندک سیستان»٬ با طعمی منحصر به فرد و شهدی که لب می ترکاند٬ یک سر و گردن بالاتر از همه ی ارقام این میوه در کشور٬ دل ربایی می کند و به همراه «خربزه ی سفیدک» و «هندوانه ی محلی سیستانی»٬ بر بازار کشور و کناره ی همه ی جاده های منطقه٬ لنگر انداخته و به زندگی دوباره ی کشاورزی سیستان٬ لبخند رضایت دارد.

این اندک آبادانی امسال٬ به برکت جریان بیشتر هیرمند در سال زراعی پیش رو٬ بوده است؛ گله های گوسفند در پس چر مزارع٬ استخرهای پرورش ماهی٬ گوساله های پرورش یافته و گاوان شیرده٬ مرغ های بومی و ماکیان قابل عرضه به بازار٬ تنوع در کاشت و به ثمر نشستن باغات سایر میوه ها چون انواع انگور٬ توت٬ پسته٬ انار٬ عناب٬ حتی زردآلود٬ کورسویی از امید را به آینده ی سیستان در دل مردم روشن کرده است.

کاش جریان هیرمند٬ چون گذشته دائمی بود؛ کاش برای کشاورزی مدرن٬ برنامه ریزی اقدام و عمل٬ صورت می گرفت؛ کاش نیروی انسانی کشاورزی٬ جوان سازی می شد.

کاش در بخش کشاورزی به تحقیق و آموزش٬ اهمیت داده می شد و امور کشاورزی به صورت روزمره٬ اداره نمی شد کاش صنایع تبدیلی کشاورزی استقرار پیدا می کرد و اندکی که ایجاد شده بودحمایت می شد تا تعطیل نمی شدند.

کاش ...

دستیابی به همه ی این آرزوها٬ بلکه شرایطی بسیار بهتر از آن٬ برای بخش کشاورزی قابل حصول است٬ اگر:

- دولت محترم برای جبران مافات٬ برنامه ی اقدام و عمل برای توسعه ی جهشی… منطقه را به اجرا بگذارد و به سیره ی سال های ماضی٬ فقط به بودجه های قطره چکانی اکتفاء نکند.

- استراتژی مذاکره ی قدرتمندانه را برای تثبیت حقابه ی هیرمند و هامون با عزمی راسخ به سرانجام برساند.


- دولت محترم از دایره ی کارشناسان فراوان متخصص٬ متعهد٬ کارکشته ی بومی٬ نه افراد سیاسی و جناحی و آلوده به تملق و نه حرّاف و پوپولیست٬ مدیران بخش کشاورزی را انتخاب و منصوب کند.


- بخش خدمات به ویژه ظرفیت بی بدیل مرز٬ بازارچه های مرزی و منطقه ی آزاد تجادی و اقتصادی را در سیستان٬ فعال کند.


- سرمایه گذاری در بخش صنعت را در این منطقه٬ جدی گرفته و با همان اراده و انگیزه ای که در دوره ی تبلیغات انتخاباتی٬ وارد میدان می شود٬ همچون صد ها شهرک صنعتی فعال که در حواشی تهران٬ قزوین٬ البرز٬ ورامین٬ یزد و سمنان٬ ایجاد شده است کارخانجات متعدد و متنوعی را برای جذب سرریز جمعیت مستقر و پشتیبانی نماید.


- نمایندگان سیستان٬ از اتفاق مردم که به آنان رأی داده و بعد از عنایات خداوند و حضرت ولی عصر(عج) و رهبری معظم انقلاب٬ به عملکرد و رفتار جهادی شان در این مقطع دل بسته اند٬ درس گرفته و به جای خنثی کردن اثر زحمات و انرژی خود برآیند نیروهای شان را مضاعف و تکاثری نموده با دل و جان اقدامی جهادی و انقلابی نمایند و از مماشات در پیگیری امور مردم و منطقه٬ پرهیز کنند.


- مدیران دولتی توجه داشته باشند که انتخابات یک ابزار و وسیله است برای کسب قدرت و قدرت در جمهوری اسلامی وسیله ای است برای عرضه ی خدمت بنابراین تسویه حساب های انتخاباتی شیوه ی تشنگان قدرت است نه شیفتگان خدمت.

انتهای پیام


کد مطلب: 59640

آدرس مطلب: https://www.oshida.ir/vdcdz90k.yt0no6a22y.html

اوشیدا
  https://www.oshida.ir