رونق تولید به دست پرورش دهندگان دام؛

ورود عشایر منطقه سیستان به کشاورزی/فعالیت 90 گلخانه در حاشیه تالاب هامون

2 اسفند 1399 ساعت 8:39

عشایر شمال سیستان و بلوچستان در کنار پرورش دام به عرصه کشاورزی نیز ورود پیدا کرده اند و با استفاده از گلخانه ها محصولاتی همچون گوجه و خیار کشت می کنند.


به گزارش اوشیدا؛ عشایر از دیرباز قطب تولید گوشت و پرورش دام در کشور بوده اند و امروز نیز با وجود خشک سالی های پیاپی در شمال سیستان و بلوچستان با استفاده از روش های نوین کشاورزی و دامداری توانسته اند بخش مهمی از نیاز استان را فراهم آورند.

عشایر شمال سیستان و بلوچستان با استفاده از گلخانه ها توانسته اند محصولات کشاورزی خود را با کیفیت بالایی روانه بازار مصرفی بکنند، همچنین این قشر زحمتکش از طریق رشد علوفه در بستر تالاب هامون به پرورش دام مشغول هستند.

کشت گلخانه ای شغل دوم عشایری

عباس کوهکن یکی از عشایر منطقه شمال سیستان و بلوچستان به خبرنگار ما گفت: بیش از سه هزار راس گوسفند را پرورش می دهم و در سال های اخیر به شغل کشاورزی هم روی آورده ام.

وی افزود: کشاورزی عشایر از طریق گلخانه ها انجام می شود و با توجه به کشت محصولاتی همچون خیار و گوجه با روش نوین آبیاری محصولات با کیفیتی تولید می کنیم.

این شهروند سیستانی بیان کرد: از تعداد ۱۱ گلخانه ای که در اختیار داریم تا کنون ۵۰ تن گوجه و همین مقدار خیار برداشت شده است.

وی ادامه داد: هر گلخانه ای دست کم ۱۰ الی ۱۲ تن گوجه می دهد که آب بسیار کمی مصرف می کند اما کیفیت بالایی دارد.

کوهکن تصریح کرد: آب این محصولات کشاورزی از چاهک هایی که در منطقه حفر شده است تامین می شود که با توجه به مصرف پایین آب در کشت گلخانه ای مصرف آنچنانی نخواهد داشت.

اشتغال ۱۰۰ خانواده عشایری در گلخانه ها

نظر آذریان رئیس امور عشایر شهرستان هیرمند نیز در همین خصوص به خبرنگار ما گفت: سالیانه بیش از هزار تن محصول گوجه و خیار از سوی گلخانه های عشایر منطقه هیرمند روانه بازار مصرفی شمال سیستان و بلوچستان می شود.

وی افزود: این محصولات علاوه بر ارسال به مرکز استان به شهرهای خراسان جنوبی نیز صادر می شود که باعث درآمدزایی خوبی برای عشایر منطقه شده است.

آذریان تصریح کرد: با کشت این محصولات گلخانه ای دست کم ۱۰۰ خانوار مشغول به کار در این گلخانه ها شده اند.

وی ادامه داد: توسعه گلخانه ها به دلیل اشتغال و تولید محصولات با کیفیت از اهمیت ویژه ای برخوردار است به همین دلیل نیز تا کنون تعداد ۹۰ گلخانه عشایری در این شهرستان احداث، و در حال فعالیت است.

وی بیان کرد: عشایر منطقه علاوه بر دامداری که شغل اصلی آنها محسوب می شود توانسته اند رونق خوبی در بحث کشاورزی گلخانه ای ایجاد کنند.

انتهای پیام/


کد مطلب: 73113

آدرس مطلب: https://www.oshida.ir/vdcexz8f.jh8xzi9bbj.html

اوشیدا
  https://www.oshida.ir