سهم ایران از بازار جهانی محصولات بیوتکنولوژی 3 درصد می شود

خبرگزاری مهر , 3 مهر 1392 ساعت 8:18

اوشیدا: با ارائه پیش نویس بازنگری سند ملی زیست فناوری از سوی سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران، قرار است کشور به 3 درصد تولیدات و صادرات محصولات زیست فناوری دست یابد.


به گزارش پایگاه خبری اوشیدا: دکتر خسرو خواجه عضو هیات علمی دانشکده فناوری دانشگاه تربیت مدرس، با اشاره به موضوعات مطرح شده در کمیسیون هماهنگی زیست فناوری، افزود: این جلسه که با حضور سازمان‌های ذی ربط و متخصصان این حوزه برگزار شد در خصوص بازنگری سند ملی زیست فناوری بحث و بررسی شد.

عضو هیات علمی دانشکده علوم زیستی دانشگاه تربیت مدرس با اشاره به تصویب سند ملی زیست فناوری در سال ۸۳، اظهار داشت: سند ملی زیست فناوری یکی از مهمترین اسناد در حوزه زیست فناوری است که با نظر متخصصان و صاحب نظران و بر اساس اسناد بالا دستی چون چشم انداز ۱۴۰۴ و برنامه پنجم توسعه و نقشه جامع علمی کشور تدوین شد.

وی به تحولات و نوآوری‌های اخیر در حوزه زیست فناوری خاطر نشان کرد: در این راستا ستاد توسعه زیست فناوری درصدد بازنگری سند زیست فناوری برآمد و این ماموریت را به سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران واگذار کرد.

خواجه از تدوین پیش نویس بازنگری سند ملی زیست فناوری خبر داد و یادآور شد: سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران بر اساس منویات مقام معظم رهبری و اسناد بالا دستی اقدام به تدوین پیش نویس این سند کرده است.

وی به بیان موارد بازنگری شده در این سند پرداخت و ادامه داد: در اسناد بالادستی نظام به افزایش تولید و صادرات محصولات زیست فناوری به میزان ۳ درصد جهانی توجه ویژه شده است و در بازنگری این سند مبنا را بر این گذاشتیم که اگر می خواهیم به ۳ درصد تولید و صادرات جهانی برسیم باید شاخص‌هایی تعریف شود که در این جلسه برخی از شاخص‌هایی چون تعداد مقالات در سنوات مختلف، نسبت مقالات به پتنت‌های بین المللی، میزان اشتغال زایی، و میزان سرمایه گذاری بخش دولتی و خصوصی ارائه شد.

خواجه، با ابراز تاسف از عدم شفاف سازی در خصوص میزان سرمایه گذاری سازمان‌های مختلف در حوزه زیست فناوری اضافه کرد: با توجه به اینکه سند زیست فناوری یک سند ملی است نیاز به مشارکت کلیه دستگاه‌ها در اجرای آن است از این رو لازم است تا سرمایه‌گذاری دستگاه‌ها در این حوزه به صورت هدفمند هزینه شود.

به گفته وی هدایت این سرمایه‌ها در راستای اهداف سند زیست فناوری، عاملی برای دستیابی به اهداف افق ۱۴۰۴ است.

عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس، بیوتکنولوژی کشاورزی و داروها را از دیگر موارد مطرح در این سند ذکر کرد و گفت: این موضوعات از دیگر موارد مطرح در جلسات ستاد توسعه زیست فناوری خواهد بود که در این جلسه تنها به بررسی کلیات آن پرداخته شد و در جلسات آتی به بازنگری در این موضوعات پرداخته خواهد شد.


کد مطلب: 13173

آدرس مطلب: https://www.oshida.ir/vdcexz8z.jh8xfi9bbj.html

اوشیدا
  https://www.oshida.ir