گزارش اوشیدا از وضعیت فضای سبز در زابل؛

عدم برنامه ریزی و آینده نگری عامل کمبود فضای سبز در زابل/ فرهنگ سازی تنها راه توسعه ی شهری

25 خرداد 1396 ساعت 13:24

داشتن فضای سبز مناسب و پارک یکی از نیازهای ضروری بشر امروز به شمار می رود چرا که به دلیل زندگی شهری مردم در منازل کوچک با کمترین میزان گل و گیاه مواجه هستند بنابراین برای داشتن این موهبت برنامه ریزی و آینده نگری ضروری و لازم است.


به گزارش پایگاه خبری اوشیدا؛ تاثیر فضای سبز بر روح و روان اعضای جامعه تاثیر فراوانی دارد چرا که سر سبزی نشاط و آرامش را به افراد هدیه می دهد و نبود آن افسردگی و دلمرگی را از آن جامعه می کند.

مهم ترین جایی که افراد برای گذران اوقات فراغت انتخاب می کنند پارک ها و فضای سبز است اما متاسفانه شهرستان زابل از فقر فضای سبز و کمبود پارک رنج می برد و این موضوع تاثیرات منفی بسیاری بر افراد شده است.

کودکان شهرک پالیز در حسرت پارک

یکی از ساکنان شهرک پالیز به خبرنگار اوشیدا گفت: از ده سال قبل تاکنون در شهرک پالیز زابل زندگی می کنم و در این راستا این شهرک از نبود خط تاکسی، فضای سبز و پارک به شدت رنج می برد.

سنچولی تصریح کرد: بچه های شهرک پالیز از بچه های دیگر چه کم دارند که در آرزوی یک پارک کوچک هستند بنابراین برای تامین احتیاجات روحی فرزندانمان مجبوریم تاکسی گرفته تا یک ساعت بتوانیم آن ها را به پارک ببریم.

یکی دیگر از شهروندان زابلی گفت: وقتی شهرهای دیگر را می بینیم به خوبی تفاوت شهرستان زابل را با سایر نقاط کشور درک می کنیم و در این راستا جز حسرت چیزی در دل نمی ماند.

شهرکی به خبرنگار اوشیدا گفت: اگر ساعتی بخواهیم با خانواده در هوای آزاد اوقات فراغت را سپری کنیم واقعا جایی برای این کار نمی بینیم چرا که شهری به قدمت تاریخ فاقد هرگونه فضای سبز و پارک مناسب برای گذران اوقات فراغت است.

شهرکی ادامه داد: امیدواریم بالاخره روزی اعضای شورای شهر زابل نیز از خواب بیدار شوند و نسبت به رفع مشکلات مردم این شهر اقدام کنند.

عدم برنامه ریزی مناسب سبب کاهش فضای سبز در شهرستان شده است

شهردار زابل عنوان کرد: با توجه به نوع ساخت و ساز و تقسیم اراضی در حاشیه شهر فشردگی ساخت و ساز زیاد است که نشان از کوتاهی در برنامه ریزی و آینده نگری است.

حمید رضا نوری به خبرنگار اوشیدا گفت: اگر پس از اینکه ساخت و ساز انجام میشود طراح و مشاور در این سازه ها را مورد بررسی قرار دهد مجبور می شود مناطق مسکونی را فضای سبز اعلام کند و شهرداری نیز نتواند در این زمینه کاری کند.

وی با بیان اینکه پارک هایی هم که داشته ایم متاسفانه در نگهداری آن ها دقت نشده، تصریح کرد: اخیرا برنامه هایی در بحث زیرسازی پارک ها و فضای سبز انجام شده فقط باید مردم مقداری
همکاری گنند و دلگرم باشند تا بتوانیم توسعه فضای سبز را به عنوان الگو و فرهنگ در شهرستان توسعه دهیم چرا که اگر مردم در کنار شهرداری نباشند شهرداری هم نمی تواند کاری از پیش برد.

وی افزود: اخیرا در چند محله مردم پای کار آمدند و شهرداری هم اقدام به خاک ریزی کردند و اهدای نهال کرده است اگر نگهداری به همین روال ادامه یابد و شهرداری هم با توجه به اعتبار سرانه اختصاص دهد در فضای سبز تغییرات زیادی در چند سال آینده مشاهده می شود.

شهردار زابل خاطرنشان کرد: متاسفانه در این راستا حرکت بسیار زشتی در خیابان باقری رخ داد داد و باعث ایجاد سرخوردگی شد بنابراین این پرسنل را از سیستم شهرداری اخراج کردیم
و از مردم هم پوزش می خواهیم.

کاشت درختان اوکالیپتوس حذف شد

شهردار زابل با عنوان اینکه بخشی از فضای سبز هیرمند شمالی در سال های قبل انجام شده ابراز کرد: اولویت ها را بر حفظ و نگهداری وضعیت موجود گذاشته ایم.

نوری افزود: در فصل تابستان درختان نیاز بیشتری به آبیاری دارند بنابراین باید سعی کنیم آبیاری مرتب انجام دهیم.

وی با عنوان اینکه درفصل مناسب مثل مهر و آبان نیز سعی کنیم درخت کشت کنیم، خاطرنشان کرد: آبیاری تحت فشار، بلوار امام رضا و بلوار ارتش را انجام داده ایم و مسلما برای بلوار هیرمند
هم برنامه ریزی کرده ایم اما متاسفانه عقب ماندگی حقوق در
شهرداری و خیلی از مشکلات دیگر سبب شده تا بیشتر انرژی مان صرف گذشته شود.

شهردار زابل با اشاره به اینکه آبیاری هیرمند را تا رسیدن به کانال انجام می دهیم و بلوار کنار زندان را تا ورودی شهر یک منظر زیبا ایجاد می کنیم، تاکید کرد: در حال حاضر برای ایجاد فضای سبز در زابل از بید وزیتون استفاده می کنیم و درختان کالیپتوس را نیز به سبب اینکه به زیر ساخت ها ضرر می رساند را حذف کردیم و کاج توپی و کاج تهران را جایگزین آن کرده ایم.

انتهای پیام/


کد مطلب: 59697

آدرس مطلب: https://www.oshida.ir/vdcfevdt.w6d11agiiw.html

اوشیدا
  https://www.oshida.ir