افزایش سرمایه «آذرآب» باز هم دستخوش تغییر شد/ سهامدارن عمده با افزایش از محل آورده نقدی موافقت نکردند!

28 آبان 1399 ساعت 17:45

میزان افزایش سرمایه حاشیه ساز شرکت صنایع آذرآب اراک باز هم دستخوش تغییر شد و اینبار سهامدارن عمده علیرغم موافقت اولیه با مصوبه هیئت مدیره، افزایش سرمایه از محل آورده نقدی را نپذیرفتند.


به گزارش  اوشیدا به نقل از دیارآفتاب؛ اوایل شهریورماه سال جاری بود که انتشار خبر و اطلاعیه افزایش سرمایه فوق سنگین ۷۶۰۰ درصدی شرکت صنایع آذرآب اراک از سوی هیئت‌مدیره این شرکت که با سرمایه ثبت‌شده ۱،۰۰۰،۰۰۰ میلیون ریالی و نماد «فاذر» در بازار دوم بورس حاضر است در بین اهالی بازار سرمایه به‌شدت موردتوجه و البته تعجب واقع شد و این اتفاق بالاترین درصد افزایش سرمایه تاریخ بورس ایران نام گرفت.

با توجه به اینکه در این طرح هیئت‌مدیره آذرآب علاوه بر افزایش سرمایه ۴۰۰ درصدی از محل آورده نقدی سهامداران موضوع افزایش سرمایه ۷۲۰۰ درصدی از محل تجدید ارزیابی دارایی‌ها با در نظر گرفتن سهم عمده‌ای برای دارایی‌های استهلاک‌پذیر یعنی ماشین‌آلات و تجهیزات نیز در نظر گرفته‌شده بود این موضوع موردانتقاد کارگران این شرکت، شورای کارگری، کارشناسان و نمایندگان استان قرار گرفت و با توجه به اینکه در طرح مذکور نکات مورد نظر شورای تأمین استان مرکزی نیز رعایت نشده بود در نهایت مورد تجدید نظر قرار گرفت.

بر اساس تصمیم جدید هیئت‌مدیره آذرآب و صورتجلسه ۲۰ مهر ۹۹ ضمن تغییر میزان افزایش سرمایه بحث برانگیز ۷۶۰۰ درصدی (کاهش از محل تجدید ارزیابی و افزایش از محل آورده نقدی) و همچنین حذف تجدید ارزیابی ماشین آلات و تجهیزات مقرر گردید تا طرح افزایش سرمایه ۲۳۵۰ درصدی این شرکت هم‌زمان از طریق تجدید ارزیابی زمین و ساختمان به میزان ۱۸۵۰۰ میلیارد ریال (معادل ۱۸۵۰ درصد) و آورده نقدی سهامداران به مبلغ ۵۰۰۰ میلیارد ریال (معادل ۵۰۰ درصد) صورت پذیرد.

بعد از اتخاذ این تصمیم از سوی هیئت مدیره شرکت صنایع آذرآب دو سهامدار عمده این شرکت یعنی صندوق رفاه و تأمین آتیه کارکنان بانک کشاورزی و شرکت فنی مهندسی جنوب تأسیسات موافقت کتبی خود را با افزایش سرمایه مذکور اعلام کردند، همچنین شورای اسلامی کار این شرکت طی بیانیه ای این افزایش سرمایه را ضمن انتفاع سهامداران برای شرکت مفید دانست. 

اما آنچه در این بین حائز اهمیت است آنکه بر اساس تصمیم شورای تأمین استان مرکزی به لحاظ رفع مشکلات ناشی از کمبود نقدینگی در این شرکت افزایش سرمایه از محل آورده نقدی سهامدران همواره مورد تأکید قرار گرفته و مصوبه هیئت مدیره بر این موضوع دلالت دارد، به گفته هیئت‌مدیره آذرآب در صورتجلسه مورخ ۲۰ مهر ۹۹ این طرح افزایش سرمایه با توجه به مصوبه شورای تأمین استان مرکزی و در نظر گرفتن صرفه و صلاح این شرکت با توجه به دیون سنگین، بدهی‌های معوق و لزوم تأمین هرچه سریع‌تر منابع مالی برای برون‌رفت از بحران شدید نقدینگی ارائه گردیده است.

اما چندی بعد در جلسه ۱۰ آبان ۹۹ هیئت مدیره آذرآب با حضور مدیران دو شرکت سهامدار عمده موضوع افزایش سرمایه از محل آورده نقدی به دلیل آنچه ملاحظات سهامدارن عمده عنوان شد علیرغم موافقت قبلی منتفی گردید و افزایش سرمایه ۶۱۵ میلیارد ریالی ( ۶۱.۵ درصدی ) از محل سود انباشته جایگزین آن شد.

حال با توجه به اینکه تصمیمات شورای تأمین استان یکی از فاکتورهای ملاک عمل برای اعلام نظر سازمان بورس در رابطه با افزایش سرمایه شرکت آذرآب است باید دید تصمیم نهایی سازمان بورس در رابطه با افزایش سرمایه این شرکت چیست؟ و آیا افزایش سرمایه فعلی بدون آورده نقدی سهامداران می تواند مشکلات این شرکت و به اذعان هیئت مدیره « بحران شدید نقدینگی» را بر طرف کند و یا شاهد تغییراتی صرفاً روی کاغذ در وضعیت آذرآب خواهیم بود.

گفتنی است شرکت صنایع آذرآب اراک فعالیت خود را به‌طور رسمی از سال ۱۳۶۸ آغاز کرد، این مجموعه که از ظرفیت فنی و تخصصی عظیمی برخوردار است یکی از بزرگ‌ترین، مجهزترین و پیشرفته‌ترین کارخانه‌های تولید انواع بویلرها و تجهیزات نفتی و گازی در کشور است و بسیاری از پالایشگاه‌ها و پتروشیمی‌های بزرگ کشور و به‌طور کل پروژه‌های نفتی و گازی با تولیدات استراتژیک این شرکت در چرخه‌ی تولید قرارگرفته‌اند.

همچنین نماد «فاذر-شرکت صنایع آذرآب اراک» نیز که به علت ابهام در وضعیت شفاف‌سازی درباره این افزایش سرمایه حاشیه‌ساز طی ماه های گذشته با توقف و تعلیق مواجه بوده است سرانجام روز شنبه ۲۴ آبان ماه در فرابورس بازگشایی شد.

انتهای پیام/


کد مطلب: 72223

آدرس مطلب: https://www.oshida.ir/vdcfm0de.w6d00agiiw.html

اوشیدا
  https://www.oshida.ir