ایرانی‌ها برنده اصلی مذاکرات هستند

خبرگزاری فارس , 5 مرداد 1394 ساعت 13:52

سفیر پیشین رژیم صهیونیستی در آلمان در مطلبی که یکی از روزنامه‌های این کشور آن را منتشر کرد نوشت که ایرانی‌ها می‌‍دانستند غرب نمی‌خواهد مذاکرات شکست بخورد از این رو هوشمندانه با دیپلماسی خطرپذیری توانستند به اهداف خود برسند.


به گزارش پایگاه خبری اوشیدا"روزنامه آلمانی «فرانکفورترآلگماینه» در گزارشی با عنوان «پیروزی برای دیپلماسی خطرپذیری ایران» نوشت: «شرکای غربی ایران در جریان مذاکرات هسته‌ای، دستیابی به توافق را جشن گرفته‌اند اما برنده واقعی ایران است که برای برداشتن تحریم‌های خود به سختی حاضر شد امتیاز بدهد.»

در این گزارش به قلم «شیمون اشتاین» سفیر پیشین اسرائیل در فاصله سالهای ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۷ آمده است: «نگاهی به حدود ۱۲ سال دیپلماسی ایران در زمینه برنامه هسته‌ای باعث می‌شود که به دیپلماسی ایران بهترین امتیاز را بدهیم. ایران با وجود تحریم‌ها از هدف اصلی خود که از همان آغاز آن را دنبال می‌کرد، دست نکشید و حق غنی‌سازی اورانیوم در این کشور را رسمیت بخشید ضمن اینکه با توافق به دست آمده هیچ‌یک از تاسیسات هسته‌ای ایران هم از بین نخواهند رفت و زیرساخت‌های هسته‌ای این کشور همچنان پابرجا خواهند ماند.» وی مدعی شده است که به این ترتیب ایران امکان ساخت بمب هسته‌ای را از دست نداده، بلکه تنها چنین موقعیتی را به تعویق انداخته است.

اشتاین که هم‌اکنون عضو ارشد موسسه مطالعات امنیت ملی در دانشگاه تل آویو (INSS) است، اینطور ادامه می‌دهد: «در مقابل آمریکا و دیگر کشورهای ۱+۵ از اهداف خود دور شده‌اند این یعنی درخواست برای تعلیق غنی‌سازی که در قطعنامه‌های سازمان ملل هم به آنها اشاره شده است، پذیرفته نشد. نطنز، فردو و آب سنگین اراک تعطیل نشدند. هیچ سانتریفیوزی نابود نشده و فقط کنار گذاشته می‌شود و ایران با وجود نقض فراوان پیمان منع گسترش تسلیحات هسته‌ای پس از اجرای توافق به یکی از اعضای عادی تبدیل خواهد شد.»

این سیاستمدار اسرائیلی در بخش دیگری از این گزارش ضمن اشاره به حرف‌های «وندی شرمن» مذاکره‌کننده ارشد آمریکایی مبنی بر تلاش در ارزیابی توافق با هدف جلوگیری از تبدیل شدن ایران به قدرت هسته‌ای نوشت: « ایرانی‌ها به خوبی فهمیده‌ بودند که غرب نمی‌خواهد این مذاکرات به شکست منتهی شود. از این رو با دیپلماسی خطرپذیری و با شیوه‌ای هوشمندانه توانستند به هدف اصلی خود برسند. به عبارتی گزینه‌های هسته‌ای ایران اگر چه تا مدتی به تعویق افتاده‌اند، اما همچنان بر جای خود باقی هستند.»

وی در پایان مدعی شده است که جنگ میان ایران و عراق و به دنبال آن جنگ خلیج‌فارس که حضور آمریکایی‌ها در منطقه را به دنبال داشت و نیز مجاورت پاکستان و هند (به عنوان کشورهای دارای قدرت هسته‌ای) عوامل تمایل ایران به استفاده از انرژی هسته‌ای بوده اند.


کد مطلب: 39176

آدرس مطلب: https://www.oshida.ir/vdcfvydm.w6d1eagiiw.html

اوشیدا
  https://www.oshida.ir