کام سیستانیان با آب شرب تلخ شد/ یک مسئول: گرما باعث تغییر طعم و بوی آب است

8 مرداد 1398 ساعت 9:43

معاون تامین آب و آبرسانی شرکت آب و فاضلاب روستایی سیستان و بلوچستان گفت: عامل بروز بو و طعم نامطبوع درآب پدیده بلوم لبکی(رشد جلبک های سبز-آبی) در چاه نیمه شماره یک است.


به گزارش پایگاه خبری اوشیدا؛ بوی نامطبوع آب در برخی از مناطق سیستان پدیده ای جدید است که در سال های اخیر با توجه به عدم تعویض آب چاه نیمه ها و به وجود آمدن جلبک در این آب ها پدیدار شد.
آب شرب تمام منطقه سیستان و بخش هایی از زاهدان از چاه نیمه ها تامین می شود و ایجاد هر مشکلی در این منطقه ، آب شرب بیش از نیم میلیون نفر را در شمال استان تحت تاثیر قرار می دهد.
در سال جدید نیز پدیده ، بوی نامطبوع آب با آغاز فصل گرما بار دیگر در برخی از مناطق مختلف سیستان دیده می شود و این درحالی است که هر ساله مخازن تصفیه آب مورد شست و شو قرار می گیرد.
غلامحسین لکزائیان پور معاون تامین آب و آبرسانی شرکت آب و فاضلاب روستایی سیستان و بلوچستان در گفت و گو با پایگاه خبری اوشیدا گفت: بحث بو وطعم نامطبوع آب ازسال ۹۵ درمنطقه سیستان مطرح گردیده است.
وی افزود: عامل بروز بو و طعم نامطبوع درآب پدیده بلوم لبکی(رشد جلبک های سبز-آبی) در چاه نیمه شماره یک می باشد که در اثر انباشت رسوبات حاوی مواد آلی ناشی از سیلاب ها و تشدید گرما به وجود می آید.
لکزائیان پور تصریح کرد: در فصل گرم سال، متاسفانه رشد جلبک ها درآب افزایش یافته و در اثر وقوع لایه های حرارتی درآب چاه نیمه یک، شرایط برای ایجاد بو و طعم نامطبوع فراهم می گردد.
وی بیان داشت: بررسی های صورت گرفته توسط مراکز متولی بهداشت آب، پدیده بلوم جلبکی هیچگونه آلودگی درآب ایجاد نمی کند و آب کاملا بهداشتی است ولی به دلیل داشتن بو و طعم نامطبوع، گوارای آب از بین رفته و موجب نارضایتی مردم می گردد.






معاون تامین آب و آبرسانی شرکت آب و فاضلاب روستایی سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه انباشت رسوبات غنی شده از مواد آلی در چاه نیمه شماره یک یکی از عوامل اصلی رشد و بلوم جلبکی می باشد، وقوع این پدیده در چاه نیمه یک در فصل گرم هرسال و با تشدید گرما، جزء ذات چاه نیمه گردیده است.
لکزائیان تصریح کرد: یکی از اقدامات اساسی برای جلوگیری از وقوع لایه های حرارتی و بروز بو و طعم نامطبوع آب، ایجاد تلاطم درآب چاه نیمه ها به جریان انداختن آب و جلوگیری از راکد بودن آن می باشد.
وی ادامه داد: شرکت آب و فاضلاب روستایی با توجه به حادث شدن بلوم جلبکی درچاه نیمه یک درصدد جابجایی ایستگاه پمپاژ آب خام روستایی از چاه نیمه یک به چاه نیمه سه برآمده است و پروژه خط انتقال آب خام به متراژ تقریبی۱۲کیلومتر،خط انتقال برق ۲/۵ مگاواتی و اسکله شناور و ایستگاه پمپاژ آب خام درحال اجرامی باشند.
وی ادامه داد: با جابجایی محل برداشت آب روستایی از چاه نیمه یک به چاه نیمه سه مشکل بو و طعم آب به صورت اساسی مرتفع خواهد شد، زیرا به دلیل ایجاد اسکله برداشت آب در چاه نیمه سه و فراهم شدن امکان برداشت آب از عمق های مختلف، درصورت بروز پدیده لایه حرارتی در چاه نیمه سه ،آب شبکه روستایی دچار بو و طعم نامطبوع نخواهد شد.
لکزائیان پور همچنین به برنامه های کوتاه مدت شرکت آب و فاضلاب در خصوص رفع بوی نامطبوع آب اشاره کرد و گفت: در همین راستا بستر ماسه ای سیستم فیلتر اسیون تصفیه خانه زهک تعویض و سیستم بکواش صافی ها تغییر داده شده است.
وی افزود: همچنین تجهیزتصفیه خانه به دستگاه های آنالایزر، TOCوDoآنلاین ، استقرارآزمایشگاه بیولوژی درتصفیه خانه زهک، شستشو وگندزدایی مخازن ذخیره و خطوط انتقال اصلی درحوزه هرشهرستان و تجهیز تصفیه خانه زهک به امکانات تزریق کربن اکتیوبه آب از دیگر فعالیت های شرکت و آب و فاضلاب بوده است.
انتهای پیام/


کد مطلب: 67491

آدرس مطلب: https://www.oshida.ir/vdcgqt93.ak9uy4prra.html

اوشیدا
  https://www.oshida.ir