اوشیدا گزارش می دهد،

شورای شهر مردمی ست یا سیاسی/نداشتن فساد مالی شرط اصلی شهردار شدن

4 دی 1393 ساعت 14:29

شورای شهر زابل در صحنه رقابت و انتخابات مدعی بهترین طرح ،ایده ها و اجرایی کردن بدون منافع شخصی ،مالی ،سیاسی ،جناح بازی و نماینده عموم مردم بودند.


به گزارش پایگاه خبری اوشیدا: شهرداری به عنوان سازمانی كه سروكارش با مردم است باید روح خدمتگزاری و اخلاص را بیشتر از جاهای دیگر داشته باشد. شهرداری در سه سطح با مردم در ارتباط هست. سطح اول خدمات به مردم، سطح دوم حفظ و توسعه فضای سبز و سوم در سطح فرهنگ. جدای از این سطوح شهرداری باید به سه مؤلفه در سازمان خود توجه لازم بكند. اول مبارزه با فساد در سیستم شهرداری و بافت مدیران شهری، دوم ارتقاء سطح علمی اداره شهر و سوم همكاری با سایر دستگاه‌ها.

آنچه که از شهرداری زابل در چند سال قبل در اذهان مردم باقی مانده است ،سازمانی ست که در سالهای گذشته بدلیل ناکارآمدی و عدم رضایت شهروندان از عملکرد نامطلوب نتوانسته به وظایف خود بخوبی عمل کند و مردم زابل با سپری کردن مدت زمانی با دغدغه ی شهری بدون شهردار ،بالاخره پس از کش و قوسهای فراوانی صاحب شهردار شدند که البته در دوران کوتاه مدت ریاست غلامعلی خمر شهردار اسبق زابل با تمام تلاشهای که وی در این یکسال برای بهبودی وضعیت شهرداری زابل انجام و با تمام دغدغه های در ساماندهی وضعیت شهری زابل از جمله فضای سازی معابر،فضای سبز،پیگیری حقوق معوقه کارگران زحمتکش شهرداری که در واقع آنچه که دیده می شد مهمترین دغدغه و اولویت کاری خمر بود که نشان از توجه به قشر زحمتکش کارگران که سالها از دیده شهروندان و مسئولین پنهان بود ،با همه این دغدغه های که خمر داشت اما بازهم دستهای مکر و حیله باعث شد کار آبادانی و بهبودی وضعیت شهرداری زابل پیشرفتی نسبت به گذشته نداشته باشد،حیله ها و نیرنگ های که باعث حال و روز امروز سیستان گردیده بود همچنان این دست ها گریبانگیر اوضاع وخیم سیستان است و تا معرض نابودی همچنان وجود دارد،باید این دستهای مکر و حیله را از ریشه خشکاند،آری با هم شدن و یکی شدن فکرها، اندیشه ها برای آبادانی دوباره سیستان می تواند کار ساز باشد.





دکتر خمر که بیشتر تجارب دوران خدمت خود را در فضای دانشگاه و با حضور در جمع دانشگاهیان سپری کرده بود در حالی وارد شهرداری شد که پرسنلی که با او مواجه می شدند کمترین اعتنایی به مدارج علمی و دانش تجربی وی نمی کردند.
دکتر خمر که اولین برنامه آن تامین کارگران از لحاظ مالی بود با علاقه وافر و عشق به خاک آباء و اجدادی خود وارد این مجموعه شده بود.
از همان بدو ورودش به شهرداری با بحرانی ترین دوره و رکود بی سابقه عمر یکصد ساله شهرداری زابل که توسط مسئولین دوره قبل و سکان داران قبلی رقم خورده بود مواجه شده بود، و به جهت محکوم شدن این مجموعه در جریان جنجالی پرونده مشهور صدر با مشکلات مالی دست و پنجه نرم میکرد، از همان ابتدا مورد هجمه عده ای از اعضاء شورای شهر قرار گرفت.
انتظار می رفت که اعضای شورای شهر با تمام اختلافات سلیقه ای همانطوری که قبل از وارد شدن در این عرصه دم از ساختن و تحولی عظیم در فضای شهری زابل داشتند همگام با مردم جهت آبادانی و برون رفت بدی سازمانی و شهری شهرداری زابل باشد،چراکه تک تک شورای شهر زابل در صحنه رقابت و انتخابات مدعی بهترین طرح و ایده ها و اجرایی کردن بدون منافع شخصی ،مالی ،سیاسی ،جناح بازی و نماینده عموم مردم بودند و حال که قریب نزدیک به دو سال از آن روزهای پر امید برای شهروندان و بخصوص کارگران و کارمندان می گذرد عملکرد شهرداری نه تنها مطلوب و مورد رضایتمندی شهروندان نبوده بلکه چالشهای این مجموعه فراتر رفته است و اگر جانب حق را بگذاریم این چالشها و یا چاله های که هر روز بر سر راه شهرداری زابل سبز می شود از شعار بازی آن دسته از افرادی ست که در کسوت شورای شهر ردای همراهی و همگامی با مردم بر دوش کشیدند اما خبری از همراهی نبوده بلکه همان چاله درست کردن بر سر راه مردم و مجموعه شهرداری زابل بوده است.

غلامعلی خمر که با رای و انتخاب شورای شهر وارد این مجموعه شد،اهداف و برنامه های خود را جهت سر و سامان دادن وضعیت نابسامان شهر بیان کرد که در واقع اولین اقدام آن پیگیری به جد حقوق معوقه کارگران بود و در این مدت  کم کم ضوابط و قانون مداری جایگزین روابط و از بین بردن منافع شخصی بسیاری از افرادی شد که سبب به چالش کشاندن شهرداری شدند.
در این بین تعدادی از اعضای شورای شهر که غلامعلی خمر را همگام خود در منافع شخصی،حزبی و سیاسی خود نمی دانستند و در واقع خمر دیواری جهت دست یافتن به آن منافع می دیدند شروع به مخالفت و گاها تحریک کارگران و کارمندان برای ایجاد تحصن می نمودند.آخرین تحصن توسط برخی مدیران شهرداری در ساختمان مرکزی آن اتفاق افتاد.حال که چند ماهی دکتر خمر از این مجموعه خارج شده است،قریب به چهارماه است که حقوق کارگران پرداخت نگردیده است حتی کارگران و کارمندان اتوبوس رانی که بدلیل داشتن درآمد خود آن سازمان معوقه ای در حقوقشان نداشتند ولی هم اکنون حقوق آنها نیز پرداخت نشده است.

مفقود شدن 99 تن سیمان شهرداری و فروش آن از جمله ابهاماتی ست که اذهان عمومی را متعجب کرده است، ساخت و ساز غیر مجاز یکی از اعضای شورای شهر در حالی که نگاهها به سمت شهرداری دوخته شده است از جمله فسادهای ست که به راحتی در زمانی که خشکسالی و تنگدستی مردم سیستان را فرا گرفته است ،افرادی با لباسی به ظاهر مسئول که در واقع هیچگونه تعهدی در قبال قانون و مردم ندارند و تنها برای پرکردن جیب دنیوی خود پا بروی حقوق مردم گذاشته و به حق خوری مشغولند ،چه جوابی در روز حسابرسی اعمال خواهند داشت.
فساد مالی افراد خصوصا مسئولین با توجه به فرمایشات اخیر مقام معظم رهبری پیرامون ارتقای سلامت نظام اداری و مقابله با فساد که ایشان می فرمایند: هرگونه مماشات با فساد و ميدان دادن به آن، زير پاى خود شما را خالى و امكان ادامه كار را براى شما دشوار خواهد كرد. نگذاريد در هيچ جاى شهردارى فساد رخنه كند. البته كار دشوارى است. شهردارى جايى است كه انسان در آن با پول، با مردم، با مراجعان و با كسانى كه حاضرند براى بعضى از مقاصد خود ولخرجى كنند، مواجه مى‌شود. اين‌طور جاها خيلى بايد مراقب بود. اين‌جاست كه تقواى الهى به درد مى‌خورد. تقوا زره‌اى است كه اگر انسان آن را پوشيد، تيرهاى زهرآگين فساد و گناه در او كارگر نخواهد شد و او را از پا نخواهد انداخت.

با این تفاصیل شهرداری زابل که مشکلات عدیده ای از گذشته تا بحال داشته و هنوز هم برنامه جامع ای بر برون رفت مشکلات شهری به نتیجه نرسیده است ،شورای شهر گام موثری می تواند در حل این مشکلات که در واقع با معرفی شهردار اصلح و همگام با معیارها و تاکیدات مقام معظم رهبری یکی از این گام های موثر است را بردارد و با انتخاب شهرداری که از لحاظ تعاملات و ارتباطات سازنده و با ایده های علمی در جهت اخذ بودجه کارساز بوده و با توان علمی بالا و اثرگذار می تواند رهگشای پاره ای از مشکلات شهرداری زابل باشد.
 
شهروندان آگاه هستند و متوجه زد و بندهای سیاسی، جناحی، شخصی که در شهرداری اتفاق می افتد، می شوند. پس از اینکه حمید نوری به عنوان سرپرست شهرداری زابل انتخاب شد تعدادی از مسئولین و مدیران شهرداری بدلایلی  جابجا شدند ،یکی از این جابجایها،تحول در سازمان اتوبوس رانی و مرکز درآمد زا شهرداری با جابجای موسی میر نیروی چندین ساله شهرداری صورت گرفت.که این موضوع هم جای تامل دارد.
اعضای شورای شهر می دانند که فرصتها را از دست می دهند پس سعی کنند فردی که شایستگی کامل و بی طرف و بدون وابستگی به جناح و باندی با اشرافیت کامل را به مجموعه شهرداری حال این فرد چه از داخل و چه از خارج باشد ،معرفی نمایند.

انتهای پیام/


کد مطلب: 36107

آدرس مطلب: https://www.oshida.ir/vdcguq9w.ak93z4prra.html

اوشیدا
  https://www.oshida.ir