تشنگی روستای "حسن‌آبادمیان" ۲۶ ساله شد/ وعده مسئولان برای آبرسانی به این روستا تا پایان سال

5 بهمن 1399 ساعت 11:13

آبرسانی به روستای حسن‌آبادمیان از سال ۱۳۷۳ مطرح شده و تاکنون که ۲۶ سال از این موضوع می‌گذرد و علی‌رغم این‌که تمامی اقدامات لازم انجام شده اما آب به این روستا نرسیده است.


به گزارش اوشیدا به نقل از خاورستان، آب مهمترین نیاز هر فرد برای زندگی است و در این سال‌هایی که استان خراسان‌جنوبی با خشکسالی مواجه شده است بیش از همه، تبعات خشکسالی و کم آبی زندگی روستانشینان استان را تحت تاثیر قرار داده و مردم را نگران کرده است. اهالی روستای حسن‌آبادمیان از توابع بخش مرکزی شهرستان بیرجند از جمله روستانشینانی هستند که سال‌هاست منتظر آبرسانی به روستا هستند اما تاکنون عملیات آبراسنی به این روستا به اتمام نرسیده است.

 

مطرح شدن بحث آبرسانی به روستای حسن آباد میان از سال ۱۳۷۳

کاووسی عضو شورای اسلامی روستای حسن‌آبادمیان در گفت‌وگو با خاورستان، اظهار کرد: بحث آبرسانی به روستای حسن‌آبادمیان مربوط به سال ۱۳۷۳ است.

وی با بیان این‌که تاکنون که ۲۶ سال از این بحث گذشته و هنوز به اتمام نرسیده، افزود: در سال ۱۳۹۳ که حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور برای اولین بار به خراسان‌جنوبی سفر کرد نامه‌ای در خصوص بحث آبرسانی به روستای حسن‌آبادمیان، تنظیم و به آقای چیت‌چیان وزیر وقت نیرو داده شد که وی دستور آبرسانی به روستا را صادر کرد.

عضو شورای اسلامی روستای حسن‌آبادمیان بیان کرد: در سال ۱۳۹۴ بحث آبرسانی به روستا مطرح و مقرر شد به صورت رسمی از ابتدای سال ۱۳۹۵ کار آغاز و تا پایان سال ۱۳۹۵ این پروژه به اتمام برسد.

کاووسی عنوان کرد: چند سالی می‌شود کار ایجاد شبکه، لوله‌گذاری خطوط و احداث مخازن برای آبرسانی به روستا به طور کامل انجام و پمپ‌ها نصب شده است اما از آن تاریخ تاکنون هر دفعه که برای پیگیری ادامه کار به آب و فاضلاب استان مراجعه کرده‌ایم، با جواب سربالا از طرف مسئولان در اداره آب و فاضلاب مواجه می‌شویم.

وی اظهار کرد: در زمان مدیرعاملی آقای بسکابادی در آب‌وفاضلاب روستایی، از این طرح حمایت شد اما در دوره بعد با این طرح مخالفت شد. در دوره فعلی مدیریت آب و فاضلاب استان قول دادند این پروژه مهر امسال افتتاح شود.

عضو شورای اسلامی روستای حسن‌آبادمیان خاطرنشان کرد: آخرین باری که مسئولان شهرستانی را به محل اجرای پروژه بردیم اردیبهشت سال گذشته بود؛ آن زمان قرار شد تا هفته دولت ۱۳۹۸ این پروژه افتتاح شود اما آن تاریخ هم گذشت و پروژه آبرسانی به روستای حسن‌آبادمیان افتتاح نشد.

کاووسی گفت: پس از ادغام شرکت‌های آب و فاضلاب شهری و روستایی چندین نوبت برای پیگیری این پروژه به آب و فاصلاب مراجعه کردیم و در نهایت قرار شد تا مهر امسال این پروژه قطعا راه‌اندازی شود.

وی با بیان این‌که مهرماه نیز گذشت اما این پروژه افتتاح نشد، افزود: به سازمان بازرسی شکایت کرده و پیگیر موضوع هستیم.

 

ضعیف‌بودن خط انتقال آب قبل روستا مانع افتتاح پروژه آبرسانی به حسن‌آبادمیان

عضو شورای اسلامی روستای حسن‌آبادمیان در خصوص عدم‌افتتاح این پروژه علی‌رغم این‌که تمامی اقدامات لازم انجام شده، تصریح کرد: با توجه به این‌که آبرسانی به روستای حسن‌آبادمیان قرار است از مجتمع براکوه انجام شود و از سمت روستای چهکندگُل به سمت روستاهای شهرستانک، عیلکی و روبیات می‌آید، خط انتقال آب آن مسیر ضعیف است و باید تقویت شود و به همین دلیل علی‌رغم تمامی اقدامات انجام شده آب در مسیر روستای حسن‌آباد قرار نمی‌گیرد.

کاووسی گفت: سوال این است که اگر این خط ضعیف است چرا پروژه آبرسانی به روستای حسن‌آبادمیان اجرایی شده است؟

وی با بیان این‌که به دلیل آبرسانی به روستای حسن‌آبادمیان چندین سال است سنگفرش روستا اجرایی نشده و کوچه‌ها کنده شده است، افزود: این وضعیت رفت و آمد مردم به ویژه افراد مُسن را در سطح روستا در فصل زمستان به دلیل بارندگی و ایجاد گِل و لای سخت کرده است.

عضو شورای اسلامی روستای حسن‌آبادمیان خاطرنشان کرد: خانه‌های روستای حسن‌آبادمیان لوله‌کشی آب نیست و مردم برای تأمین آب مورد نیاز مجبور هستند مسیر قابل توجهی از سطح روستا را تا قنات طی کنند تا به آب شرب دسترسی داشته باشند.

کاووسی عنوان کرد: از زمانی که گفتند خط انتقال آب قبل از روستای ما باید تقویت شود تاکنون چهار سال گذشته و هیچ اقدامی انجام نشده است. اگر قرار بود این خط تقویت شود تاکنون باید انجام می‌شد.

وی ادامه داد: اگر قرار نیست این خط انتقال آب تقویت شود چرا برای آبرسانی به روستای حسن‌آبادمیان این همه هزینه کردند و کار انجام شد اما آبی به مردم روستا نرسید؟

 

۱۵ میلیارد ریال اعتبار برای آبرسانی به حسن‌آبادمیان

عضو شورای اسلامی روستای حسن‌آبادمیان اظهار کرد: در سال ۱۳۹۵ حدود ۱۵ میلیارد ریال اعتبار برای آبرسانی به روستای حسن‌آبادمیان هزینه شد اما طرح به نتیجه نرسیده است.

کاووسی به سفر سال گذشته فرماندار شهرستان بیرجند برای بازید از مکان اجرای پروژه اشاره کرد و گفت: فرماندار بیرجند در این بازدید قول اکید داد و به زیر مجموعه خود اعلام کرد که طی سه ماه بعد این پروژه به اتمام برسد اما سه ماه هم گذشت و آبرسانی به روستای حسن آباد میان به اتمام نرسید.

 

حضور در جمع مردم فقط برای عکس گرفتن نباشد

وی با بیان این‌که مردم روستای حسن آباد میان مردمی مظلوم و محروم هستند، بیان کرد: مسئولان هر قولی که به مردم این روستا بدهند مردم باور می‌کنند. من از مسئولان استدعا دارم اگر قولی به مردم روستایی می‌دهید اجرایی کنید و حضورشان در روستاها صرفا برای گرفتن عکس نباشد بلکه اقدامی در راستای رفع مشکلات انجام دهند.

عضو شورای اسلامی روستای حسن‌آبادمیان خاطرنشان کرد: شبکه آبرسانی به روستای حسن آباد میان اجرایی شده و تنها واگذاری انشعابات مانده است.

کاووسی گفت: پیشنهاد ما این است که از ۱۲ شب تا ۶ صبح که روستاهای اطراف ما مصرف آب ندارند، آب به سمت شبکه روستای حسن آباد میان پمپاژ شود تا مجتمع این روستا آب شود اما مسئولان همین اقدام را هم اجرا نمی‌کنند.

وی با اشاره به این‌که قنات روستا از خانه‌ها دور است، عنوان کرد: آبرسانی سیار هفته‌ای یکبار برای این روستا انجام می‌شود و آب مورد نیاز شست‌وشوی مردم تامین می‌شود اما به نظر می‌رسد این آب از نظر بهداشتی نیز ایراداتی داشته باشد.

 

نامه‌هایی که تبدیل به رنج‌نامه شد

عضو شورای اسلامی روستای حسن‌آبادمیان با بیان این‌که نامه‌های زیادی برای آبرسانی به روستای حسن آباد میان به ادارات ارسال کردیم که به رنج‌نامه تبدیل شده، گفت: طبق اعلام مسئولان شرکت آب و فاضلاب استان خط انتقال آبی که باید تقویت شود حدود ۲ هزار کیلومتر است و این مسیر حدود چهار سال است که می‌خواهد تقویت شود اما تاکنون تقویت نشده است.

کاووسی خاطرنشان کرد: تاخیر در اجرای پروژه‌ها باعث ایجاد هزینه‌های مضاعفی برای ادارات خواهد شد.

وی بیان کرد: اگر بحث آبرسانی برای روستای حسن آباد میان به موقع انجام می‌شد آن زمان هزینه اشتراک برای هر روستایی حداکثر ۲۵۰ هزار تومان بود اما در حال حاضر فقط برای تهیه اقلام مورد نیاز، حدود ۸۰۰ هزار تومان هزینه نیاز است؛ این مبلغ برای یک فرد روستایی است که با یارانه ۴۵ هزار تومانی زندگی می‌کند.

عضو شورای اسلامی روستای حسن‌آبادمیان گفت: برای رفع مشکل آب روستا پیشنهاد دادیم که به صورت موقت در فصل زمستان که آب کمتر مورد نیاز است آب قنات روستا را وارد مسیر کنند اما این اقدام نیز اجرایی نشده است.

کاووسی خاطرنشان کرد: باتوجه به این‌که تمام اقدامات لازم انجام شده و تنها برای تقویت خط انتقال قبل از روستای حسن آباد میان بحث آبرسانی متوقف مانده، با گذشت زمان و عدم‌استفاده از تجهیزات، به مرور زمان تجهیزات مستهلک و نابود خواهد شد.

وی با بیان این‌که اهالی روستای حسن آباد راضی هستند در شبانه روز نیم ساعت آب از مخزن روبیات به سمت مخزن حسن آباد میان پمپاژ شود، گفت: همین نیم ساعت آب می‌تواند آب مورد نیاز شرب و شست و سوی مردم را تامین کند که این اقدام نیز اجرایی نمی‌شود.

عضو شورای اسلامی روستای حسن‌آبادمیان با بیان این‌که اعتبار دولت با این پروژه نیمه‌تمام حیف و میل شده، افزود: کم‌کم پروژه آبرسانی به روستای حسن آباد میان با توجه به چند ساله شدنش به عتیقه تبدیل خواهد شد.

آبرسانی به روستای حسن‌آبادمیان تا پایان سال جاری

حسین امامی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان‌جنوبی در خصوص آبرسانی به روستای حسن‌آبادمیان در گفت‌وگو با خاورستان، اظهار کرد: عملیات اجرایی آبرسانی به روستای حسن آباد پایین و حسن آباد میان با مجموع جمعیت ۸۰ خانوار مشتمل بر ۷ کیلومتر خط انتقال، ۲ باب ایستگاه پمپاژ و ۲ باب مخزن ذخیره روستا تکمیل شده و در مرحله نصب تجهیزات الکتریکی و مکانیکی ایستگاه‌ها است.

وی با اشاره به این‌که تامین آب این روستا از شاخه‌های انتهایی مجتمع آبرسانی برآکوه شهرستان خوسف صورت می‌گیرد، افزود: مجتمع مذکور به دلیل افت چشمگیر آبدهی چاه، با کمبود آب مواجه است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی بیان کرد: تامین نیاز آبی روستای حسن آباد میان و جبران کسری سایر روستاهای واقع در مجتمع برآکوه، منوط به افزایش پتانسیل منبع آبی و ارتقای زیرساخت‌های مجتمع بوده که به طور همزمان در دست اقدام است.

امامی عنوان کرد: عملیات جا‌به‌جایی چاه اصلی مجتمع در دست پیگیری است به نحوی که حفاری چاه انجام شده و عملیات تجهیز و اجرای خطوط انتقال مربوطه نیز در در حال پیگیری است.

وی اظهار کرد: عملیات موصوف مشتمل بر اجرای ۲۸۰۰ متر خط انتقال و ۲ مورد ارتقای ایستگاه پمپاژ بیش از ۲۰ میلیارد ریال هزینه در بر خواهد داشت و تلاش می‌شود تا پایان سال جاری به اتمام برسد.

انتهای پیام/


کد مطلب: 72909

آدرس مطلب: https://www.oshida.ir/vdcgyy9u.ak9xz4prra.html

اوشیدا
  https://www.oshida.ir