آس بادی سیستان در انتظار ثبت جهانی/قلعه رستم امنترین اثر باستانی شمال استان

2 شهريور 1398 ساعت 11:47

قلعه رستم و بناه‌های وابسته آن مربوط به دوره صفوی در شهرستان زابل در سه کیلومتری شرق حوضدار سیستان و ۶ کیلومتری شهر سوخته و ۷۰ کیلومتری جنوب غربی شهر زابل جای گرفته است.


به گزارش پایگاه خبری اوشیدا؛ استان سیستان و بلوچستان به دلیل قدمت چندین هزار ساله خود در تاریخ ، بناها و همچنین نقش نگاره های متعددی از گذشتگان را در خود جای داده است.
در شمال این استان معروف ترین آثار باستانی بجای مانده از پنج هزار سال قبل شهر سوخته است، شهری سراسر از شگفتی و تمدن که به بهشت باستان شناسان معروف است.
در سال های اخیر با توجه به اهمیت این شهر باستانی ، بناهای متعددی در گوشه کنار آن احداث شده است که از مهمترین آنها می توان به موزه شهر سوخته که آثار کشف شده از این شهر را به نمایش می گذارد اشاره کرد.
کمی آنطرف تر از این شهر تاریخی ، قلعه رستم قرار دارد مکانی که اکنون برای ثبت جهانی آس بادی ها خود را آماده می کند.
قلعه رستم را می توان یکی از آثار تاریخی مهم شهرستان هامون در شمال استان سیستان و بلوچستان دانست که روزگاری محل زندگی خانان و سران طوایف معروف بوده است.
یکی از شهروندان سیستان و بلوچستانی در گفت و گو با پایگاه خبری اوشیدا؛ گفت: برای اولین بار برای دیدن قلعه رستم به همراه خانواده به این مکان مراجعه کردیم که پس از مشاهده چندین فرد که شباهتی به گردشگران نداشتند آن محل را ترک کردیم.
وی افزود: قلعه رستم در بیابانی دور از مناطق مسکونی واقع شده است که نیاز جدی به وجود نگهبان دارد ، همچنین مسئولین می توانند دور این آثار تاریخی زیبا و منحصرف به فرد را حصار بکشند تا افراد مزاحم وارد آن نشوند.





اما رضا گنجعلی رئیس میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان هامون در این خصوص به خبرنگار اوشیدا گفت: هیچ گونه نا امنی در منطقه قلعه رستم و قلعه مچی وجود ندارد.
وی افزود: نیروی انتظامی و پاسگاه شهر سوخته به صورت مداوم در این محل به گشت زنی مشغول هستند و نا امنی در این مکان اصلا معنایی ندارد.
گنجعلی خاطرنشان کرد: همچنین گشت های انتظامی به صورت محسوس و نا محسوس در این منطقه هستند و جای نگرانی برای گردشگران وجود ندارد.
رئیس میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان هامون از مرمت بخش هایی از این آثار تاریخی خبر داد و گفت: همچنین بخش هایی از جمله مسیر منتهی به قلعه رستم و آس بادی های موجود در این منطقه در حال انجام است .
وی ادامه داد: در تلاش هستیم تا به صورت مشترک با خراسان آس بادی ها را به ثبت جهانی برسانیم ، تا از این طریق بتوانیم فرهنگ اصیل ایرانی و سیستانی را به رخ جهانیان بکشیم.
وی همچنین بیان داشت: گرشگران می توانند در هر ساعت از روز به این مکان زیبا مراجعه کنند و از نزدیک با نمونه زندگی گذشتگان خود آشنا شوند.


انتهای پیام/


کد مطلب: 67708

آدرس مطلب: https://www.oshida.ir/vdch6qn-.23nqvdftt2.html

اوشیدا
  https://www.oshida.ir