گزارشی از کمبود سرانه فضای سبز در سیستان،

داشتن فضای سبز کابوس مردم سیستان شد/ بلوار هیرمند زابل به جای پوشش گیاهی خاک نثار شهروندان می کند

25 مهر 1394 ساعت 12:02

نیاز به توجه به فضای سبز و بافت گیاهی با پوشش مناسب در سیستان می باشد.


به گزارش پایگاه خبری اوشیدا: امروزه اهمیت و ضرورت وجود فضای سبز در محیط زندگی بر کسی پوشیده نیست.با توجه به شرایط جغرافیایی و اقلیمی گرم و خشک سیستان و قرار گرفتن آن در همجواری کویر، توسعه و گسترش فضای سبز یکی از نیازهای اصلی این منطقه است که متاسفانه روند فضای سبز در این منطقه بسیار پایین و سرانه فضای سبز در شهرهای سیستان بسیار پایین تر از حد استاندار می باشد.
سیستان منطقه ای که بادهای سهمگین ۱۲۰ روزه آن اکنون به ۱۸۰ روز رسیده و ریزگردها مهمان خانه های مردم سیستان شدند،نبود فضای سبز و پوشش گیاهی در این منطقه خود عاملی مهم بر شدت ریزگردها و هجوم گرد و غبار به داخل منازل ساکنان این مناطق است.
فضاي سبز يکي از شاخص هاي توسعه شهري در زندگي امروزي به شمار مي آيد.
فضاي سبز يکي از مولفه هاي زندگي شهرنشيني است که تا حدودي مي تواند آلودگي هاي ناشي از دود خودروها،ریزگردها و کارگاه هاي توليدي را کاهش دهد و در عين حال مي تواند به زيباسازي شهرها کمک شاياني کند.
مدیریت صحیح و جهادی در ایجاد فضای سبز و درختکاری و کاشت گیاهانی که با شرایط خاص سیستان انجام شود ،نیاز به تیم کارشناسی شده دارد که کاشت درخت در مسیر باد و طوفان از شدت گرد و غبار خواهد کاست.
با توجه به اینکه بیماریهای تنفسی بدلیل خشکسالی و عدم هوای سالم و پاک رو به افزایش است نیاز به توجه به فضای سبز و بافت گیاهی با پوشش مناسب در سیستان می باشد.
بطور مثال بلوار هیرمند شمالی زابل فاقد هر گونه پوشش گیاهی و فضای سبز است و شهروندان این بلوار چندین مرتبه درخواست برای کاشت گیاه در این بلوار شدند که کماکان هیچگونه اقدام مثبتی از سوی شهرداری زابل صورت نگرفته است و ساکنان این منطقه مانند برخی دیگر از نقاط شهر در حسرت نبود فضای سبز روزگار می گذرانند.




فضای سبز علاوه بر اینکه بر روح و روان افراد موثر است در شکل گرفتن شخصیت کودکان نیز تاثیر خواهد گذاشت.
یکی از اولویتها و در واقع یکی از وظایف شهرداری ها توجه و رسیدگی به بافت سبز هر منطقه می باشد.در حالی که سرانه فضای سبز سایر شهرهای سیستان مطلوب نیست شهر زابل نیز وضعیت اسفناکی دارد.
اکثر کاندیداهای شورای شهر زابل در سال ۹۲ یکی از دغدغه ها و شعارهای خود را رسیدگی به فضای سبز عنوان کردند که مورد استقبال مردم نیز قرار گرفت.
سیاستهای مختلفی برای توسعه فضای سبز هر منطقه با توجه به شرایط خاص و بومی وجود دارد که اگر با برنامه ریزی و مدیریت صحیح انجام شود در ایجاد فضای سبز موثر خواهد بود.متاسفانه گرچه کاندیداهای شورا در زمان تبلیغات بسیار خوب جهت تحول کمربند سبز زابل صحبت می کردند اما دریغ از چند متر فضای سبز !

حسین نوری کارشناس فضای سبز دانشگاه زابل در گفتگو با اوشیدا در خصوص کمبود فضای سبز در زابل گفت: مدیریت و برنامه ریزی صحیح نقش محوری در ایجاد فضای سبز دارد.

نوری افزود: فضای سبز فعالیتی ست دراز مدت که با برنامه ریزی صحیح و هدفمند طی دو سال جواب خواهد داد.

کارشناس فضای سبز دانشگاه زابل تصریح کرد: ایجاد فضای سبز در کوتاه مدت جواب مثبتی نخواهد داد و همچنین نیاز به هزینه بالایی است.

نوری با توجه به کمبود آب در این منطقه گفت: کمبود آب دلیلی بر نداشتن فضای سبز نیست بلکه می توان از روشهای گوناگونی از جمله فاضلاب ها که با روشهای مختلفی تصفیه می شوند جهت آبیاری گیاهان استفاده کرد.

وی بیان داشت: فرهنگ سازی یکی از روشهای است که با تشویق مردم به این امر محقق می شود.

نوری افزود: طرح استفاده از پساب فاضلاب در جهت آبیاری فضای سبز شهر یکی از روشهای آبیاری و حفظ بافت سبز در هر شهر و منطقه می باشد که هزینه آب مصرفی را کاهش می دهد.

کارشناس فضای سبز دانشگاه زابل با بیان اینکه ایجاد فضای سبز نیاز به زمان دارد،گفت:با توجه به بافت و آب و هوای این منطقه نیاز به برنامه ریزی اصولی و منظم است.


انتهای پیام/


کد مطلب: 40202

آدرس مطلب: https://www.oshida.ir/vdchiink.23nvvdftt2.html

اوشیدا
  https://www.oshida.ir