یک متخصص قلب و عروق عنوان کرد:

"کرونا" باعث سکته قلبی و بیماری های زمینه ای دیگری می شود/بهترین راه برای در امان ماندن پیشگیری است

4 تير 1399 ساعت 7:21

مصطفی میری بنجار گفت: مبتلایان به کرونا دچار عفونت ریه و التهاب آن می شوند که این عامل باعث افزایش بار کاری قلب خواهد شد.


مصطفی میری بنجار پزشک متخصص بیماری های قلب و عروق شاغل در دانشگاه علوم پزشکی زابل در گفت و گو با پایگاه خبری اوشیدا گفت: ویروس کرونا در ایران به طور روزانه در حال افزایش است.

وی با بیان اینکه این ویروس در افرادی که دارای بیماری های زمینه ای هستند تاثیر بیشتری دارد افزود: شایع ترین بیماری زمینه ای که در بیماران کرونایی شناسایی شده است بیماری های قلبی و عروقی بوده است، این ویروس بر روی ریه ها و مجاری تنفسی فرد تاثیر مستقیم می گذارد.

میری بنجار بیان داشت: مبتلایان به کرونا دچار عفونت ریه و التهاب آن می شوند که این عامل باعث افزایش بار کاری قلب خواهد شد و اگر قلب بیمار از قبل هم بیماری زمینه ای داشته باشد و یا قلب آن ضعیف بوده باشد این افزایش فشار کاری باعث ایجاد صدمات جبران ناپذیری به قلب بیمار خواهد شد.

وی ادامه داد: عوارض قلبی و عروقی که در بیماری کرونا وجود دارد به چند گروه کلی تقسیم می شوند مثلا التهاب حاد عضله قلب که باعث نارسایی های قلبی برای بیمار می شود که می تواند ایجاد و باقی بماند.

این متخصص قلب و عروق تصریح کرد: گروه بعدی بیماری های زمینه ای که در پی ابتلا به کرونا می توان ایجاد شود سکته های قلبی هستند، این ویروس همانند سایر هم خانواده هایش به سبب ایجاد التهاب عمومی که در بدن ایجاد می کند باعث می شود پلاک های چربی که در عروق اکثر افراد جامعه وجود دارد تحریک پذیر شوند و سرانجام ریسک پارگی را افزایش می دهد.

وی خاطرنشان کرد: اگر پلاک های چربی دچار پارگی شوند می توانند باعث انسداد عروق بشوند، عروقی که کار آنها خون رسانی به بافت خود قلب بوده است و اگر این اتفاق رخ دهد خون رسانی به قلب مختل و باعث سکته قلبی خواهد شد.

میری بنجار همچنین خاطرنشان کرد: از دیگر عوارضی که این ویروس برای بدن دارد این است که می تواند باعث اختلال در ضربان قلب افراد شود این دسته از عوارض طیف وسیعی از علائم را هم می تواند در پی داشته باشد.

وی گفت: دسته بعدی عوارض افزایش لخته های خونی در عروق بیمار است،این لخته های خونی پس از تشکیل می توانند به جاهای مختلف بدن انتقال یابند.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه هنوز دارویی برای ویروس کرونا کشف نشده است بهترین راه برای عدم ابتلا به آن پیشگیری از مبتلا شدن است.

میری بنجار افزود: انتقال این بیماری از طریق قطرک های تنفسی از فرد بیمار به فرد سالم است که در هوای بازدمی فرد بیمار و سرفه و عطسه وجود دارند برای عدم انتقال باید فاصله سه فوتی را رعایت کنیم.

وی ادامه داد: شست و شو دست ها با آب و صابون به مدت ۲۰ ثانیه از دیگر راه های پیشگیری از بیماری است، همچنین دست ها نباید به چشم ها بینی و دهان لمس داشته باشند.

میری بنجار گفت: شهروندان در صورت خروج از منزل باید حتما از ماسک استفاده شود در غیر این صورت نباید از منزل بیرون بروند.

انتهای پیام/


کد مطلب: 70443

آدرس مطلب: https://www.oshida.ir/vdchxknq.23nvkdftt2.html

اوشیدا
  https://www.oshida.ir