آسیب های روحی در سایه نبود مکان های تفریحی/زنان شمال استان به زودی صاحب پارک می شوند

17 دی 1398 ساعت 7:11

محیط های تفریح مختص بانوان در منطقه سیستان که بیش از نیم میلیون نفر جمعیت در آن زندگی می کنند به طور کل انگشت شمار و یا محدود هستند.


به گزارش پایگاه خبری اوشیدا؛ نبود مکان هایی تفریحی و همچنین ورزشی برای بانوان همواره دغدغه بسیاری از زنان سیستانی بوده است، زندگی شهری و دغدغه های اقتصادی سبک جدیدی از زندگی را امروزه برای بانوان به وجود آورده است.
شمال استان سیستان و بلوچستان را می توان به چند مجموعه تفریحی قدیمی و طبیعی محدود کرد که کوه خواجه و همچنین چاه نیمه ها از مهمترین آنها هستند.
این مجموعه های تفریحی که عمدتا در نوروز بازار گرمی دارند در دیگر روزهای سال بجز آخر هفته ها به دلیل دور بودن از مناطق مسکونی و همچنین مسافت طولانی عمدتا کم رفت و آمد هستند.
اما محیط های تفریح مختص بانوان در منطقه سیستان که بیش از نیم میلیون نفر جمعیت در آن زندگی می کنند به طور کل انگشت شمار و یا محدود هستند.
مثلا استخر های شنا در بخش خصوصی و یا سالن های ورزشی تنها سه روز در هفته را برای بانوان برنامه دارند که با توجه به هزینه بر بودن آن بانوان کمتری برای مراجعه به آن اقدام می کنند.
طیبه میر مشاور سلامت زنان روستایی سیستان در خصوص آسیب های کم تحرکی در بانوان به خبرنگار ما گفت: علاوه بر آسیب های جسمی زنان خانه دار به دلیل سبک زندگی یک نواخت دچار روزمرگی و همچنین آسیب های روحی می شوند.
وی افزود: زنان روستایی به مراتب از سلامتی بالاتری نسبت به زنان شهری برخوردار هستند که تحرک و جنب و جوش ناشی از زندگی روستایی راز سلامتی آنان است.
میر بیان داشت: طبق آمار های کشوری بیشتر از ۸۰ درصد زنان کشور ورزش نمی کنند.
وی بیان داشت: ایجاد مکان هایی برای ورزش بانوان و همچنین فرهنگ سازی برای تندرستی بدن از مهمترین عوامل برای تشویق بانوان برای روی آوردن به ورزش است.
در همین رابطه کمالی یکی از بانوان میانسال سیستانی با گلایه از اینکه برای بانوان مکان مناسبی برای ورزش وجود ندارد گفت: بسیاری از زنان سیستانی که امروز به زندگی شهری روی آورده اند از ورزش دوری می کنند.
وی افزود: شمار قابل توجهی از آنان نیز که عصرها برای ورزش به پارک یعقوب لیث و ملت شهرستان زابل مراجعه می کنند با نگاه های بسیاری از مردم مواجه هستند که این مسئله باعث می شود تا از پیاده روی صبح و شبانگاهی خودداری کنند.
این خانم میانسال ادامه داد: در زابل هیچ مکانی برای ورزش بانوان در نظر گرفته نشده است در صورتی که سایر شهرها پارک های مختص به بانوان دارند که از آن برای استفاده از ورزش های هوازی استفاده می کنند.


افتتاح اولین پارک بانوان در زابل


در همین رابطه موسی خمری شهردار شهرستان زابل در گفت و گو با پایگاه خبری اوشیدا گفت: پس از بازسازی پارک ملت مکانی برای بانوان در نظر گفته شده است.
وی افزود: این مکان با عنوان پارک بانوان به تایید کمیسیون بانوان و خانواده شورای شهر رسیده است و به زودی افتتاح خواهد شد.
خمری خاطرنشان کرد: پارک بانوان با محیطی امن و استتار شده برای بانوان مجهز شده است و زنان سیستانی از این پس با آرامش خاطر می توانند در این مکان به ورزش های هوازی بپردازند.
شهردار شهرستان زابل بیان داشت: همچنین زمین چمن کوچک برای ورزش فوتبال ، آسفالت برای پیاده روی و سایر ابزار مورد نیاز برای ورزش های صبحگاهی در این مکان وجود خواهد داشت.
خمری تصریح کرد: ایجاد فضای مناسب برای شهروندان و همچنین جلب رضایت آنها از مهمترین برنامه های شهرداری است .




انتهای پیام/


کد مطلب: 68834

آدرس مطلب: https://www.oshida.ir/vdci5vaq.t1avp2bcct.html

اوشیدا
  https://www.oshida.ir