خیز ایران علیه کرونا؛ از شکست انحصار جهانی چین تا تولید داروی "ایورمکتین"/ وقتی واکسن ایرانی موسسه رازی فایزر آمریکا را به گوشه رینگ برد

4 بهمن 1399 ساعت 10:07

البرز به عنوان کوچکترین استان کشور در راستای مقابله با کشنده ترین ویروس قرن توانست نام خود را بر سر زبان ها بیاندازد و ایران را در بسیاری از عرصه ها خودکفا کند.


به گزارش اوشیدا؛ به نقل از تیتریک، این روزها ویروس کرونا شاید کمرنگ تر از اواخر سال 98 اما همچنان افتان و خیزان قربانی می گیرد و خانواده های زیادی را عزادار کرده است، اگرچه کووید 19 در کمین قرار گرفته تا موج چهارم خود را به کشورمان تحمیل کند اما عزم و اراده ایرانی ها برای مقابله با آن ذره ای کم نشده است.

کرونا ایران را وارد بحران کرد اما از کوچک تا بزرگ دست به دست هم دادند تا بتوانند بر خلاف آمریکا و انگلیسی که روزانه هزاران قربانی می دهند و با واکسن فایزرشان مرگ و میرهای زیاد تری را رقم زده اند با کرونا بجنگند.
 
پا به پای وزارتخانه ها و ستاد ملی کرونا، البرزکه به لحاظ وسعت کوچکترین استان کشور به حساب می آید هم گام های بزرگی برداشت تا این ویروس را هر چه بیشتر منزوی کند، اقداماتی که نه تنها در کشور بلکه در خاورمیانه حرف اول را می زند.
 
سازمان جهانی بهداشت همان روزهای نخست، روزانه یک هزار و 200 کشته را برای کشورمان متصور شده بود اما ظرفیت های علمی و توان داخلی ایران نگذاشت که این موضوع محقق شود، حتی غربی ها فکرش را هم نمی کردند که ایران بتواند از آنها برای مقابله با این ویروس پیشی بگیرد.
 
استان البرز با داشتن 3 ظرفیت بزرگ اعم از کارخانه بی بافت گستر، شرکت دارویی برکت و سرم سازی رازی که قدمتی به بلندای یک قرن دارد توانست دست به اقداماتی بزند که اروپایی ها و آمریکایی ها آن را در خواب هم نمی دیدند.
 
کارخانه بی بافت کشور در دیماه سال 99 اولین خط تولید پارچه ملت بلون را راه اندازی کرد، پارچه ملت بلون لایه میانی و اصلی ترین بخش ماسک ها برای جلوگیری از انتشار ویروس کرونا است که برای  نخستین بار در کشور  با این درصد فیلتراسیون تولید شد.
 
 
از ویژگی‌ های پارچه‌ های فیلتری این خط تولید جلوگیری تا ۹۵ درصد از انتقال ویروس است که قابلیت استفاده در مراکز بهداشتی و درمانی را دارد. این خط تولید با سرمایه گذاری بخش خصوصی و با حمایت‌های و هدایت بسیج مستضعفین و بسیج اصناف برای تامین پارچه با کیفیت و استاندارد در کشور به تکنولوژی تولید پارچه با کیفیت می پردازد.
 
البرز با افتتاح نخستین خط تولید پارچه مِلت بِلون ایرانی با لایه محافظ ۹۵‎درصد انحصار کشور چین را در تولید این محصول شکست، البته برای تولید این محصول به میزان ۱۵۵۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری صورت گرفت و ظرفیت اشتغالزایی ۵۵ نفر را در متراژ  ۴۰۳۲۵ مترمربع فراهم شد.
 
یکی دیگر از ظرفیت های ویژه بزرگ البرز که در زمان شیوع ویروس کرونا به میدان آمد، موسسه سرم سازی رازی بود، مجموعه ای که سال 1303 راه اندازی شده و واکسن تولید شده توسط آن برای درمان کووید 19 در انتظار دریافت مجوز تست انسانی است.
 
یک فوق ‌تخصص مهندسی ژنتیک به اهمیت موسسه مذکور در 96 سال فعالیت آن اشاره کرد و در گفتگو با خیرنگار تیتریک، گفت: ایران در منطقه تنها کشوری است که واکسن مورد نیاز مردم را خودش تولید می کند و 3 واکسن در نوبت دریافت مجوز تست انسانی هستند.
 
 
پرفسور علی کرمی افزود: واکسن مجموعه رازی هم به زودی مجوز تست انسانی را می گیرد، یک پروتئین نوترکیب و شبیه واکسن کوبایی است، خوشبختانه با وجود چنین موسسه هایی از نظر تجربه و دانش فنی اصلا کم نداریم.
 
وی اظهار داشت: عده ای تصور می کنند آمریکا هر چه بسازد خوب است در حالی که این تصور غلطی خواهد بود، مجوزی که به فایزر داده شده تنها برای بیماران اورژانسی است، انگلیس و آمریکا امروز با بحران ناشی از ویروس کرونا دست و پنجه نرم می کنند.
 
پرفسور کرمی تصریح کرد: عده ای فکر نکنند که حرف ما سیاسی و جناحی است، رهبر معظم انقلاب هم درباره ممنوعیت واکسن کرونای انگلیسی و آمریکایی و استفاده از واکسن های ایرانی نظر هزاران کارشناس و پزشک کشورمان را بیان کردند.
 
البته بر اساس اعلام این شخصیت برجسته علمی موسسه رازی آنچنان موثر در زمینه واکسن سازی ظاهر شد که فرید نجفی سرپرست معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دربازدید دیماه خود از موسسه رازی اعلام کرد واکسن کرونای این مجموعه پیش خرید می شود.
 
ساخت واکسن کرونای ایرانی در موسسه رازی که در انتظار تست انسانی است، به قدری موجب خشنودی جامعه پزشکی و مردم ایران شد که  یک متخصص ویروس شناسی پزشکی در گفتگو با خیرنگار تیتریک، گفت: واکسن ایرانی کرونا بر اساس تکنولوژی است که جواب خود را قبلا داده و علاوه بر استفاده از ذرات پروتئینی ویروس و آنتی ژن های ویروس، از adjuvant هایی استفاده می شود که پیش از این در واکسن های انسانی وجود داشته است.
 
وی اظهار داشت: تکنولوژی واکسن ایرانی کرونا قدیمی تر بوده و پاسخ های آن را مشاهده کرده ایم، این تکنولوژی در گذشته در کودکان و میانسالان در قالب واکسن سرخک، اوریون، سرخجه و هاری استفاده شده است.
 
سید حمیدرضا مژگانی گفت: واکسن "فایزر" محصول مشترک آمریکا و آلمان، از تکنولوژی بالایی برخوردار است اما تولیدکنندگان آن هم اذعان دارند که خیلی موارد را درباره این واکسن نمی دانند و تنها اضطرار برای تجویز واکسن و مرگ و میر بالا باعث شده آن را تولید کنند و به جوامع انسانی ارائه دهند.
 
و اما البرز تنها به ساخت واکسن کرونا و پارچه استاندارد ماسک که پارچه 500 کارگاه جهادی کشور را تامین می کند، اکتفا نکرد و قرص هایی برای درمان این ویروس هم ساخت، همین چند روز پیش بود که گروه دارویی برکت داروی ورمکتین را برای مقابله با کرونا ساخت و از آن رونمایی کرد.
 
 
بر اساس اعلام اکبر برندگی مدیرعامل گروه دارویی برکت  ایورمکتین سال ها به عنوان داروی ضد شپش در دنیا مورد استفاده قرار می گرفت اما بعد از اینکه تاثیر آن برای مقابله با کرونا مشخص شد در کمتر از یک ماه در البرز تولید شد و با ۹۰ درصد زیر قیمت تمام شده خارجی آن را در اختیار مردم قرار می‌ می گیرد.
 
فارغ از آنچه گفته شد البرز با کارخانه هایی که در اشتهارد دارد پیش از این هم به عنوان قطب تولید ماسک در کشور نام خود را به ثبت رسانده بود و بر اساس اعلام رامین ربیعی رئیس سازمان صمت البرز دو برابر تولید کشور ماسک سه لایه می سازد.
 
در خاتمه باید گفت البرز به عنوان کوچکترین استان کشور در راستای مقابله با کشنده ترین ویروس قرن گل کاشت و توانست نام خود را بر سر زبان ها بیاندازد و این مهم ممکن نشد مگر با تلاش جهادگران، پزشکان، مسئولان و مردم.
 

انتهای پیام/


کد مطلب: 72884

آدرس مطلب: https://www.oshida.ir/vdci5vay.t1arv2bcct.html

اوشیدا
  https://www.oshida.ir