بی‌تدبیری، باز هم مرغ‌ها را پرواز داد/ چرا قیمت‌ گوشت مرغ و تخم مرغ کنترل نمی‌شود؟

27 بهمن 1399 ساعت 1:04

قیمت گوشت مرغ باز هم در آخرین روزهای سال و در آستانه شب عید افزایش یافت و به ۳۰ هزار تومان رسید اما چرا قیمت بالا رفت و چرا کسی این مشکل را به گردن نمی‌گیرد و همچنان بازار گوشت مرغ و تخم مرغ نابسامان است.


به گزارش اوشیدا به نقل از دانا؛ گرانی‌ها بخصوص در حوزه کالاهای اساسی همچنان معیشت مردم تحت فشار قرار می‌دهد؛ هر چند در مقطعی قیمت‌ها هم نوسان کمتری داشت اما کنترل و یا کاهشی نشد.

قیمت گوشت مرغ باز هم روز گذشته در خرده فروشی‌های پایتخت افزایش یافت و به محدوده ۳۰ هزار تومان رسید؛ در حالی که این دومین جهش قیمت گوشت مرغ یک ماه گذشته است. قیمت گوشت مرغ در دو هفته گذشته نیز افزایشی در حدود ۳ هزار تومان داشت. قیمت تخم مرغ هم همچنان غیر قابل کنترل است.

بی سروسامانی بازار مرغ و تخم مرغ در حالی همچنان ادامه دارد که هیچ کس تقصیر آن را به گردن نمی‌گیرد و تاکنون هم هیچ کدام از وعده‌های مسئولان تنظیم بازار (وزارت صمت و جهادکشاورزی) محقق نشده؛ این در حالی است که در آخرین روزهای سال قرار داریم و مسئولان می‌بابیست پیش از این به فکر تنظیم بازار می‌بودند تا سفره‌های مردم در شب عید باز هم کوچک‌تر نشود؛ اما چرا قیمت مرغ دوباره افزایشی شد؟.
 
 
 
قیمت مصوب مرغ باید ۲۴ هزار تومان باشد
 
مرغداران با بیان اینکه قیمت نهاده‌ها افزایش داشته و هزینه تمام شده گوشت مرغ بالا رفته است، قیمت مصوب را قبول ندارند.
 
حبیب اسدالله نژاد نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی علت بالا رفتن قیمت را افزایش هزینه‌های تولید عنوان کرد و گفت: بعد از اینکه ستاد تنظیم بازار قیمت مصوب  مرغ را ۲۰ هزارو۴۰۰تومان اعلام کرد، قیمت مولفه‌های تولید را هم افزایش داد؛ به طوری که قیمت ذرت ۱۵۰۰تومانی به ۱۷۰۰تومان و سویا از ۲۷۰۰تومان به ۳۲۰۰تومان و جوجه یکروزه  از ۲۸۰۰تومان به ۴۲۰۰تومان رسید.
 
وی افزود: سایر مولفه‌های تولید مانند واکسن، دارو و ریزمغزی‌ها هم با افزایش قیمت همراه شده و همین افزایش قیمت هزینه های تولید را بالا برده است.
 
نایب رییس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی می‌گوید: اینکه ستاد تنظیم بازار قیمت مصوب مرغ را افزایش نداده است، دلیل نمی‌شود که تولیدکننده خسارت ببیند. قیمت واقعی مرغ حدود ۲۴ هزارتومان است و درخواست ما نیز این است که قیمت مصوب مرغ از ۲۰هزارو۴۰۰تومان به حدود  ۲۴ هزارتومان افزایش یابد.
 
وی با بیان اینکه هیچ کمبودی در تامین مرغ در سطح کشور نداریم، گفت: ۹۰ درصد نهاده های مورد نیاز واحدهای تولیدی با قیمت مصوب دولتی تامین می‌شود و حدود ۱۰درصد باقی مانده نیز توسط خود مرغداران از بازار آزاد تهیه می‌شود. قیمت ذرت و سویا در بازار آزاد  ۳۸۰۰تا۳۹۰۰تومان و ۹۰۰۰تومان است.
 
 
سازمان حمایت: قیمت مصوب مرغ هنوز ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان است
 
البته سید داوود موسوی، معاون نظارت بر کالاهای مصرفی و شبکه‌های توزیعی و اقتصادی سازمان حمایت، در یک برنامه خبری، گفت: بیشترین قیمت درب مرغداری ۱۴ هزار و ۴۰۰ تومان است. قیمت هر کیلو مرغ در سطح بازار نیز ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان تعیین شده و  ۸۵ درصد ذرت و ۵۵ درصد کنجاله با قیمت مصوب تامین می‌شود. 
 
وی ادامه داد: تامین مرغ تهران و سایر استان ها در شرایط فعلی باید از سوی وزارت جهاد کشاورزی انجام شود؛ زمانی که صد در صد نهادها با قیمت مصوب تامین نمی‌شد، وزارت جهاد کشاورزی نیاز روزانه تهران، یعنی ۹۰۰ تن را با مرغ گرم و منجمد تامین می‌کرد. 
 
این مقام مسئول در سازمان حمایت بیان کرد: مبنای برخورد با تخلفات در خرده فروشی‌ها قیمت ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان برای هر کیلوگرم مرغ است و تا زمانی که ستاد تنظیم بازار قیمت جدیدی اعلام نکند مبنا همین باقی می‌ماند. 
 
به گزارش دانا؛ قیمت گوشت مرغ در حالی دوباره و با بی‌تدبیری و جزیره‌ای عمل کردن دولت افزایشی شد و به ۳۰ هزار تومان رسید که به گفته مسئولان مشکلی در تامین نیست، اما باید پاسخ دهند چرا قیمت بالا رفت؟. امروز خیلی از مردم به دلیل گرانی گوشت، آن را از سفر و سبد غذایی خود حذف کردند و قیمت گوشت مرغ هم در حالی همچنان غیر قابل کنترل است که شاید این گزینه هم از سر سفره مردم پرواز کند.
 
 
 
گرانفروشی مردم را رنج می‌دهد!/ مشکل در توزیع است
 
علیرضا رزم حسینی وزیر صنعت، معدن و تجارت هفته گذشته گفته بود: کمبودی در بازار وجود ندارد؛ در حال حاضر گرانی وجود دارد، اما مهم این است که گران فروشی یعنی بی‌ثباتی قیمت که مردم را رنج می دهد.
 
وی با بیان اینکه نظارت و بازرسی در بازار نشان می‌دهد بازار رها نشده و تاثیرگذار خواهد بود، گفت: روند قیمت‌ها کاهنده است و ثبات نسبی در بازار ایجاد شده است انتظار داریم با تامین مناسب کالا از سوی ما و وزارت جهاد کشاورزی این روند ادامه داشته باشد. به عبارت دیگر در حال حاضر تامین کالا صورت می‌گیرد اما در توزیع مشکلاتی وجود دارد که باید در بخش نظارت و بازرسی کنترل شود.
 
البته به گفته وی در مواردی با احتکار هم مواجه هستیم که سازمان تعزیرات حکومتی باید در این زمینه به کمک سازمان های بازرسی بیاید.
 
این مقام مسئول تاکید کرد: در آستانه نوروز ۱۴۰۰، نسبت به تامین کالا اقدام شده و موجودی خوبی در زمینه کالاهای راهبردی در انبارها، بنادر، در حال ترخیص و یا در راه ورود به کشور هستند و مشکلی در زمینه کمبود کالا نداریم. بنابراین ضرورتی برای احتکار وجود ندارد، چرا که قیمت‌ها تعادل نسبی خود را دنبال می‌کنند. در حال حاضر شرایط تامین ارز هم خیلی بهتر شده و ثبت سفارش مرتبا انجام می‌شود.
 
رزم حسینی افزود: عده‌ای افراد سودجو کالاها را احتکار می‌کنند که سازمان تعزیرات حکومتی و سازمان حمایت به آن رسیدگی می‌کند اما نظارت و بازرسی وزارت صنعت، معدن و تجارت بیشتر مربوط به کنترل قیمت‌ها و نظارت مستمر بر روند بازار است. با توجه به موجوی کافی کالاها در انبارها و بنادر از احتکار شدن برخی کالاها تعجب می‌کنم.
 
رزم حسینی گفت: امیدوارم روز به روز شاهد کاهش و متعادل شدن قیمت‌ها باشیم. در حال حاضر هم روند تغییر قیمت‌ها در بازار خودرو، لوازم خانگی و اقلام دیگری مانند پوشاک کاهنده است و به سمت قیمت واقعی پیش می‌روند که حاکی از انتظارات مثبت در اقتصاد ناشی از افزایش تولید است. تمرکز ما هم افزایش تولید و عرضه در بازار است.
 
 
 
آمادگی توزیع مرغ و تخم مرغ شب عید
 
محمدرضا طلایی مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام چند روز پیش در یک نشست خبری از توزیع گوشت منجمد از ابتدای اسفند خبرداد و اعلام کرد که شرکت پشتیبانی امور دام آمادگی کامل در توزیع مرغ و تخم مرغ شب عید را دارد.
 
وی افزود: شرکت پشتیبانی امور دام سالجاری برای تنظیم بازار  ۵۳۰۰ تن گوشت از دامداران و  ۴۹هزارتن مرغ از مرغداری هایی که قیمت آنها در بازار زیر قیمت مصوب آمده بود، خریداری شده است. همچنین از طرفی ۲۷ هزار تن گوشت قرمز و ۷۵ هزار تن گوشت مرغ منجمد در بازار توزیع شد که این توزیع ها از محل  ذخایر شرکت  انجام شده است.
 
این مقام مسئول گفت: شرکت پشتیبانی امور دام تا زمان ثبات قیمت ها در  بازار حضور خواهد داشت و اقدام به توزیع مرغ گرم، منجمد و تخم مرغ خواهد کرد؛ همچنین از ابتدای اسفند توزیع گوشت منجمد را آغاز خواهیم کرد. قیمت مصوب تخم مرغ درب مرغداری ها هرکیلو ۱۴هزار تومان، در سازمان میادین میوه و تره بار  شانه‌ای۳۰ تا ۳۲ هزارتومان  و قیمت بسته بندی آن ۳۶هزارتومان است.
 
طلایی اعلام کرد: آمادگی کامل برای توزیع مرغ و تخم مرغ  در شب عید را داریم و ذخایر را نیز آماده کرده ایم. فعلا تمام برنامه ریزی ها براساس تامین ارز ۴۲۰۰تومانی است و روند تجاری نیز براساس همین ارز صورت می گیرد.
 
 
مسئولان مراقب بازار شب عید باشند
 
به گزارش دانا؛ در حالی که مسئولان از اقدامات و مشکلات گرانی‌ها سخن می‌گویند و اینکه همه چیز برای کنترل بازار شب عید انجام شده است، باز هم احساس نگرانی وجود دارد که دوباره قیمت‌ها بالاتر بروند و هیچ کسی هم به مردم پاسخگو نباشد مثل پروازه دوباره گوشت مرغ که وزارت صمت مشکل را به گردن وزارت جهادکشاوزی می‌اندازد و وزارت جهاد هم می‌گوید وزارت صنعت، معدن و تجارت مقصر است؛ اما در این میان فقط مردم متضرر می‌شوند و تولید کنندگان.
 
هنوز یادمان نرفته است که در تابستان امسال میلیون‌ها جوجه یک روز زنده به گور شدن چون تولیدکننده از پس تامین خوراک آن برنمی‌آمد و بعد در تامین گوشت مرغ به مشکل خوردیم قیمت بالا رفت و مسئولان به جای حل مشکل برای تامین مرغ نیاز بازار، با کشتار مرغ‌های تخم گذار آن‌ها را روانه بازار کردند اما بازار تخم مرغ با مشکل مواجه شد و همچنان این مشکل ادامه دارد.
 
 
انتهای پیام


کد مطلب: 73090

آدرس مطلب: https://www.oshida.ir/vdciuuay.t1ap32bcct.html

اوشیدا
  https://www.oshida.ir