به منظور کاهش استرس در هنگام امتحانات؛

امكان دروني كردن آرامش و كاهش اضطراب با پائين آوردن سطح انتظار از خود، امکان پذیر است/ دانش آموزان بنیه علمی خود را افزایش دهند

18 دی 1395 ساعت 11:05

روانشناس سیستانی و بلوچستانی عنوان کرد: با توجه به آغاز فصل امتحانات مدارس و دانشگاه ها و افزایش استرس در میان محصلان و حتی خانواده ها، با پایین آوردن سطح انتظار از خود می توا دروني كردن آرامش و كاهش اضطراب دست یافت.


فرشته عسکری در گفتگو با خبرنگار اوشیدا ابراز داشت: مطالعه بيشتر دانش آموزان موجب تقويت اعتماد به نفس در امر يادگيري و پاسخ دهي بهتر آن ها در امتحان مي شود.

وی افزود: هر چه انتظار پائين تر باشد (گرفتن نمره بيست) امكان دروني كردن آرامش و كاهش اضطراب و در نتيجه موفقيت بهتر در امتحان حاصل مي شود.

این روانشناس با بیان اینکه، ايجاد اين احساس كه من (دانش آموز) تلاش خود را انجام دادم و حتماً موفقيت خوبي را به دست خواهم آورد تصریح کرد: دانش آموزان و دانشجویان با توجه به نكات مثبت و موفقيت هاي گذشته خود، آن دسته از موفقيت هايي را كه در گذشته تجربه كرده، در ذهن خود بياورد.

وی با عنوان اینکه، تلاش براي برطرف كردن ضعف بنيه علمي از طريق كمك گرفتن از دوستان، معلم يا دانش آموزان زرنگ و كتاب هاي كمك درسي امکان پذیر است خاطرنشان کرد: با خودداری از مقایسه خود با دیگران و ايجاد اين فكر كه هر كسي توانمندي هاي مخصوص به خود را دارد می توان استرس را از خود دور کرد.

عسکری ادامه داد: پرسش و پاسخ هاي پي درپي از خود سبب آگاهي از فرآيند يادگيري، پردازش اطلاعات مجدد و تقويت اعتماد به نفس بيشتر و در نتيجه كاهش اضطراب مي شود همچنین دانش آموز در حين مطالعه بين درس، فرصت كوتاهي را براي استراحت خود اختصاص مي دهد چرا که اين امر سبب به يادسپاري بهتر مطالب خوانده شده در ذهن، تقويت روحيه، سلامت رواني و كاهش اضطراب مي شود.

این روانشناس با عنوان اینکه، ياد خداوند آرام بخش دل هاست، در زمان قبل از امتحان به خداوند توكل كنيم تا هر آنچه را كه خوانده ايم به ياد آوري
تاکید کرد: تنفس عميق قبل از شروع جلسه امتحان موجب مي شود تا اكسيژن بيشتري به مغز برسد و آرامش جسمي بهتري را به دست بياوريم همچنین اگر به يكباره به همه سؤالات امتحاني نگاه كنيم ممكن است در بين سؤالات به سؤالي برخوريم كه ياد نگرفته باشيم و موجب اضطراب شود و در نتيجه سؤالات ديگري را هم كه ياد گرفته ايم، قدرت پاسخگويي را از دست بدهيم.

انتهای پیام//


کد مطلب: 56701

آدرس مطلب: https://www.oshida.ir/vdcizyaw.t1aqu2bcct.html

اوشیدا
  https://www.oshida.ir