یادداشت

شهرداری ها و رعایت حقوق شهروندی / بهرمندی مردم از خدمات شهری بصورت مساوی

16 ارديبهشت 1397 ساعت 8:04

در حوزه شهری تمامی ساکنان بصورت مساوی و عادلانه می توانند از خدمات شهری بهرمند شوند و هیچ فرد و یا افرادی را نسبت به همنوعان برتری نیست همان چیزی که معمولا در شهرهای کوچک به واسطه نفوذ برخی افراد کمتر شاهد آن هستیم .


به گزارش پایگاه خبری اوشیدا: اجتماعات بزرگ زیست محیطی در حوزه های فراتر از روستاها و با جمعیت بیشتر ، شهرهایی را تشکیل می دهد که دارای یک سلسله ضوابط و قوانین خاص خود است .بطوریکه پیروی از این ضوابط و قوانین هم برای ساکنان بعنوان ( شهروند) و هم شهرداریهای بعنوان ( مجریان_امور_شهری) لازم الاجر و ضروری است.

در واقع شهرداری‌ها در چهارچوب وظیفه و اختیارات اداری و قانونی ، وکالت مردم برای ایجاد رفاه عمومی را بر عهده دارند ، که جزیی از حقوق شهروندی است و باید بعنوان حق مسلم حقوق شهروندی رعایت شود.

مردم در فضای شهرنشینی به شهرداری وکالت می‌دهند تا در قبال عوارض و برخی تعهدات قانونی که از مردم دریافت می کند ، رفاه عمومی آنان را تامین کند ، ولی در مملکت ما شهرداری‌ها احساس ولایت می‌کنند ، و گاها قوانینی را وضع کرده و بکار می برند که مغایر با حدود و اختیارات آنان است ودر آنچه حق قانونی شهروندان است سهل انگاری و اهمال قانون می کنند .

در حوزه شهری تمامی ساکنان بصورت مساوی و عادلانه می توانند از خدمات شهری بهرمند شوند و هیچ فرد و یا افرادی را نسبت به همنوعان برتری نیست همان چیزی که معمولا در شهرهای کوچک به واسطه نفوذ برخی افراد کمتر شاهد آن هستیم .

شهرداری ها در کنار سایر خدمات می توانند نقش تعیین کننده ای را در ایجاد فصای سالم با خدماتی که ارائه می دهند داشته باشند و نشاط و شادابی را به محیط و اجتماع تزریق کنند .

مردم در شهرها آسفالت خیابان‌ها و کوچه‌ها را انتطار دارند و رفع کاستیها در معابر عمومی ، پیشگیری از انباشت زباله ، آموزش و فرهنگ_سازی از موارد مهم در این زمینه است .

عمدتا تساوی در ارائه خدمات رضایت نسبی افراد جامعه شهری را بهمراه خواهد داشت و حال اگر شهرداریها در این زمینه سلایق و انتطارات فردی را بر رضایت عمومی ترجیح دهند نارضایتی ایجاد خواهد زیرا مردم به عینه ملاحظه می کنند که به واسطه وجود برخی افراد متنفظ در یک محله ، کوچه و یا خیابان ، تمرکز خدمات در آن بخش بیشتر می شود و این شیوه کاری فاصله رعایت اصولی شهروندی را با آنچه مورد انتظار است بیشتر می کند و این تبعیض می تواند منشاء بسیاری از مشکلاتی باشد که ممکن است در آینده پدیدار شود و سلامت محیط_شهر و رعایت اصول شهروندی را تحت شعاع خود قرار دهد .

در این یادداشت شهر یا شهرداری خاصی مورد نظر نیست اما بصورت عموم می تواند بعنوان یک یادآوری برای اعضای شورای شهر و یا شهرداری باشد که مردم به آنان اعتماد کرده اند و نباید فراموش کرد که انتخاب شهرداران نیز نتیجه آرای مردمی است که روزی اعضای شورای شهر را انتخاب کرده اند .

نتیحه عملکرد مثبت و یا منفی اعضای شورای شهر و شهرداریها ، بیشتر در زمان انتخابات نمود پیدا می کند زیرا مردم ناظر بر عملکرد انان هستند و این نظارتها زمانی به چالش تبدیل می شود که برخی امتیازات و خدمات شامل یک قشر خاص می شود و دیگران از آن محروم هستند .

همانگونه که گفته شد شهرداری ها وکیل بلامنازع مردم هستند که باید در تقسیم خدمات در تمام ابعاد از تبعیض بپرهیزند و فضای سالم شهری را برای تمام شهروندان به قسم مساوی تسهیم کنند تا از برخی انتظارات بی مورد که دیگران به واسطه برخی نقشهای گذشته در چهارچوب خدمت به مردم ، که مسلماً در قبال آن خدماتی نیز دریافت کرده اند و حق خود می دانند ، کاسته شود .

انتهای پیام


کد مطلب: 63966

آدرس مطلب: https://www.oshida.ir/vdcjmhem.uqetmzsffu.html

اوشیدا
  https://www.oshida.ir