گزارش اوشیدا از مشکلات و دردهای مردمی که هیچگاه شنیده نمی شود

باوجود شعار "نهضت آسفالت"خیابان های حاشیه شهر زابل خاک می خورند/مدیرانی که با واژه حاشیه نشینی بیگانه اند

18 آبان 1394 ساعت 13:21

محله های حاشیه نشین کم معضل ندارد ،یکی از این مشکلات اعتیاد جوانان است.


به گزارش پایگاه خبری اوشیدا:در سیستان و خصوصا زابل حاشیه نشینی واژه ای اشناست .هرکس اسم محله حاشیه شهر را می شنود بلافاصله در ذهن شان اعتیاد،دستفروشی ،نبود بهداشت فردی و دیگر مسائل تداعی می شود.
در سیستان با توجه به خشکسالی های اخیر و نبود شغل در روستاها و عدم حمایت از روستائیان سبب شده است که مردم روستا به شهر زابل مهاجرت کنند ودر محله های اسیب پذیر سکنی کنند.
زهرا و تقی خواهر برادری که در محله رسالت  زابل زندگی می کنند این خواهر و برادر دو نوجوان زابلی که پدر شان با دستفروشی مایحتاج زندگی شان را برآورده میکند از آرزوهایشان و محله خود اینچنین می گویند.
من و خواهرم خیلی دوست داریم درس بخونیم و دانشگاه بریم تا حداقل کمکی برای پدر و مادرمان باشم .
تقی ضمن اظهار ناراحتی از محله خود گفت:ما بچه های حاشیه شهر انگار در جامعه دیده نمی شویم و کسی به ما توجه نمی کند ماهم دوست داریم مثل دیگر بچه ها مدرسه بریم و لباس و غذای خوب داشته باشیم اما بجای  استشمام بوی مهر و آغاز ماه مدرسه، بوی زباله‌های شهر را برای پیداکردن کارتن، نان خشک، شیشه تحمل کنیم .
اینجا یکی از محلات حاشیه نشین زابل است شهری که مدعیان زیادی جهت ایجاد رفاه و خدمات رسانی به همشهریان دارد.
محله رسالت هنوز به طور کامل آسفالت نشده است ،بهداشت و حتی امنیت خبری نیست. ساکنان اینجا همان گونه که محرومیت و فقر را می‌شناسند، با مفهوم جرم هم بیگانه نیستند، سرقت، نزاع‌های دسته جمعی، اعتیاد، خرید و فروش مواد مخدر، تجاوز به عنف،فروش کودکان از جمله آسیب‌هایی است که شغل برخی از زنان و مردان این محله  محسوب می‌شوند.



کاش می شد اسم محله را نیاورم  چرا که هنوز هستند کسانی که در نهایت فقر با آبرو زندگی می‌کنند و حتی فقر و تنگدستی  و حاشیه‌نشینی نگذاشته است چشم ازروزی حلال و خدا بردارند، چرا که انگار سرنوشت برخی را در حاشیه نوشته‌اند، آدم‌هایی که در حاشیه به دنیا آمده و در حاشیه زندگی می‌کنند، کار می‌کنند و در حاشیه نیز می‌میرند و کسی از آنها باخبر نمی‌شود.


در زابل محله های زیادی در چهار گوشه شهرستان وجود دارد که انگار فقط اسم آن را مسئولین شنیده اند ،محله هایی که هنوز آسفالت نشده با وجود اینکه شعار نهضت آسفالت را در منطقه سیستان فریاد زدیم ،هنوز به سیستم فاضلاب شهری متصل نشدند،مدارسی که اغلب نیاز دارد توجه بیشتری از سوی مدیران وقت شود چرا که مدارس حاشیه نشین خالی از دانش آموز معتاد نیست .

هوشنگ ناظری گفت:یکی از معضلات حاشیه نشینی اعتیاد است که در شهرستان زابل تمامی محله های حاشیه نشین با آن در گیر هستند.
فرماندار ویزه زابل اظهار کرد:ضمن شناسایی مشکلات و موانع رشد شهری حاشیه نشینی فشورای محله در تمامی محلات زابل تشکیل شده است .

وی عنوان کرد:تاکنون 46 شورا تشکیل شده است ،شورا به دستگاه های مربوطه کمک خواهد کرد که مسائل و معضلات منطقه زودتر رفع شود.
ناظری افزود:تمامی دستگاههای اجرایی موظف هستند وظایف خود را جهت ساماندهی بهتر محله های حاشیه نشین به خوبی انجام دهند.

رسول مردی میانسال ساکن محله رسالت با اظهار ناراحتی گفت:چند ماه قبل به ما قول آسفالت کوچه های این محله را دادند اما تاکنون همانطور که شاهد هستید هیچ اتفاق خوشایندی رخ نداده است.
شورای شهر و شهرداری انگار فقط شهر زابل و خیابانهای اصلی را می بینند.


شهر زابل  از سوی مسئولان به عنوان دومین شهر پایلوت ملی سکونت های گاه های غیر رسمی و حاشیه نشینی انتخاب شده است شاید این نقطه ایجاد تغیر و تحول در حاشیه های شهر زابل باشد.

حمید رضا نوری شهردار زابل گفت: نبود نظارت کافی شکل گیری سکونت های غیر رسمی را در پی داشته است که باید در این زمینه چاره اندیشی شود.

گفت: تنها راه ساماندهی سکونت گاه های غیر رسمی در زابل، انجام اقدامات پیشگیری و بازدارنده است که باید در این زمینه اهتمام جدی داشت و حسب یقین در راستای اجرای طرح پایلوت ملی اقدام های ماندگاری در این دیار انجام خواهد شد.

نوری افزود: عملیاتی شدن این طرح در شهر زابل باعث بازآفرینی بافت های فرسوده و حاشیه شهر می شود که اجرای این طرح همچنین تغییرات ساختاری را در بر خواهد داشت.

شهردار زابل گفت: بخش عمده ای از آسیب ها و معضلات تولید شده در این سکونت گاه ها، ناشی از عدم نظارت کافی دستگاه های مربوطه در پیشگیری از شکل گیری آنها است.

وی افزود: به دلیل وجود مشکلات اقتصادی، نبود درآمد کافی و مهاجرت های شکل گرفته از مناطق روستایی و کمتر توسعه یافته، شاهد حضور افراد مختلفی در حاشیه شهرها می باشیم که این افراد برای تامین نیازهای خود، نیاز به ساخت و ساز و سکونت دارند.

نوری بیان کرد: زابل نقطه مهم سیستان است که سکونت گاه های غیر رسمی در آن شکل گرفته و به دلیل گسترش روز به روز بافت این مناطق، معضلات اجتماعی مختلفی نیز بروز پیدا کرده که هزینه های اجتماعی بسیاری به همراه دارد.

شهردار زابل اظهار داشت: از یک سو درست نمی توان بی تفاوت نسبت به خدمات دهی این شهروندان باشیم و از سوی دیگر در ارائه برخی از خدمات با مشکل روبرو هستیم که در این زمینه باید چاره اندیشی کرد و در صورت امکان این موانع قانونی را بر طرف کنیم.

وی گفت: در این راستا در تعامل با فرمانداری ویژه زابل، در صدد هستیم تا هر چه زودتر جامه عمل به ستاد شهرستانی بازآفرینی پایدار شهری در زابل که استارت کار آن خورده را انجام دهیم که در این راه نیازمند وحدت کاری همه دستگاه های همسو با مدیریت شهری و اجتماع هستیم.

باوجود اینکه مسئولین همه صحبت از خروج از معضلات حاشیه نشینی در سیستان را دارند ،اما تاکنون  تغییر و تحول  ایجاد نشده است که این میطلبد مدیران شهری توجه ویژه به این موضوع داشته باشند.




انتهای پیام/


کد مطلب: 40664

آدرس مطلب: https://www.oshida.ir/vdcjxmex.uqeymzsffu.html

اوشیدا
  https://www.oshida.ir