رئیس میراث فرهنگی و گردشگری زابل در گفتگو با اوشیدا،

صنعت تراش سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی در سیستان قدمت پنج هزار ساله دارد

16 مرداد 1394 ساعت 12:29

رئیس میراث فرهنگی و گردشگری زابل گفت: اين رشته از جمله رشته هاي پر رونق در صنايع دستي مي باشد و بازار فروش مناسبي نيز دارد.


علیرضا خسروی مسئول میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان زابل اظهار کرد: تعدادی از جوانان و نوجوانان سیستانی موفق به گذراندن دوره های مقدماتی و پیشرفته سنگ تراشی از اداره میراث فرهنگی و گردشگری این شهرستان شدند.

خسروی افزود: کارگاه تراش سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی شهرستان زابل با هدف توسعه اشتغال پایدار برای قشر جوان از طریق آموزش شیوه های تراش سنگهای قیمتی و آشنایی با سنگها و توانمندیهای آن در منطقه ساخته شده است.

وی بیان کرد: از بدو تاسیس کارگاه تراش سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی از سال ۸۹ تا کنون این تعداد کارآموز موفق به دریافت گواهینامه از اداره میراث فرهنگی شهرستان زابل شدند.

رئیس میراث فرهنگی و گردشگری زابل گفت: اين رشته از جمله رشته هاي پر رونق در صنايع دستي مي باشد و بازار فروش مناسبي نيز دارد.

وی اظهار داشت: سابقه دیرینه و چند هزار ساله تراش سنگهای قیمتی در سیستان بویژه شهرسوخته که محل فرآوری انواع سنگهای قیمتی برای صادرات به بین النهرین بوده، گواه توانمندی این منطقه در ایجاد و رونق کارگاههای مربوطه است.

خسروی در زمینه مشخصات کارگاه تراش سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی زابل گفت: این طرح در گستره ای با هشتاد متر مربع زیر بنا، هفت اتاق و یک سالن مرکزی ساخته شده که اتاقهای آن شامل سه کارگاه برش، تراش، پولیش و حکاکی، آزمایشگاه، کلاس آموزش تئوری، انبار، رخت کن و سرویس بهداشتی است.

وی با اشاره به اینکه این کارگاه با هدف احیای سنگ تراشی احداث شده است،گفت: این صنعت قدمت پنج هزار ساله دارد و پیشینه آن به شهر سوخته برمی گردد.


انتهای پیام/


کد مطلب: 39260

آدرس مطلب: https://www.oshida.ir/vdcjy8et.uqehmzsffu.html

اوشیدا
  https://www.oshida.ir