داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۰
 
نخستین کنفرانس ملی شتاب دهنده‌ها برگزار شد
کد مطلب: ۱۶۸۹۷
تاریخ انتشار:پنجشنبه ۷ آذر ۱۳۹۲ ساعت ۱۱:۳۱
اوشیدا:نخستین کنفرانس ملی شتاب دهنده‌ها، بعدازظهر امروز با حضور معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، رییس سازمان انرژی اتمی، رییس پژوهشگاه دانش‌های بنیادی، رییس طرح‌های کلان معاونت علمی و جمعی از اساتید و دانشجویان در محل دانشگاه‌ صنعتی امیرکبیرآغاز به کار کرد.
نخستین کنفرانس ملی شتاب دهنده‌ها برگزار شد
پایگاه خبری اوشیدا: دکتر رهایی، رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر طی سخنانی در این مراسم با اشاره به تقارن برگزاری این همایش با سالگرد ترور وحشیانه شهید شهریاری تصریح کرد: شهید شهریاری از فارغ‌التحصیلان همین دانشگاه به شمار می‌رفت و به همین مناسبت یاد تمامی شهدای هسته‌یی را گرامی می‌داریم.

وی اظهار کرد: با توجه به اهمیت شتاب‌ دهنده‌ها در تمام شاخه‌های علوم و فنون هسته‌یی، بحث برگزاری این همایش مطرح شد و در کشور ایران نیز بحث شتاب دهنده‌ها از ۴۰ سال پیش مطرح بوده و این موضوع به دلیل گستردگی آن در تمامی کشورها مورد توجه است.

رهایی به انجام طرح‌های کلان در جهت رفع نیازهای کشور اشاره و با بیان این که بر این اساس ۴۰ طرح کلان در شورای علوم، تحقیقات و فناوری به تصویب رسید، تصریح کرد: یکی از این طرح‌ها مربوط به سیکلوترون‌ها بود که بر این اساس طرح ملی سیکلوترون کوچک با محوریت دانشگاه امیرکبیر و پشتیبانی سازمان انرژی اتمی و همچنین همراهی دانشگاه شهید بهشتی و سایر متخصصان و همکاری دیگر دانشگاه‌های تهران در حال انجام است.

وی افزود: طراحی و ساخت شتاب‌دهنده سیکلوترون کوچک برای مصارف پزشکی و در محدوده‌ی حدود ۱۰ میلیون الکترو ولت برای تولید انواع رادیو داروهاست که قدم‌های خوبی برای استفاده از این تکنولوژی و بومی کردن آن تاکنون برداشته شده است.

رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به فضای مشارکتی خوب بین دانشگاهیان و محققان برای انجام طرح سیکلوترون کوچک گفت: سازمان انرژی اتمی نیز در این زمینه همکاری صمیمانه‌ای با ما داشته و حتی برای اجرای این طرح از مشارکت بین المللی نیز کمک گرفته شده است و خوشبختانه با فضای مناسب ایجاد شده تا کنون توانسته‌ایم حتی بهتر از برنامه زمان‌بندی اولیه پیشرفت داشته باشیم.

وی اظهار امیدواری کرد که طرح ملی سیکلوترون کوچک با تکیه بر دانش بومی بتواند گسترش یابد.

رهایی خاطرنشان کرد: در چارچوب طرح‌های کلان ملی تلاش شده است تا توسعه‌ی فناوری را در کشور داشته باشیم که به غیر از طرح ذکر شده طرح‌های دیگری همچون طراحی و ساخت هواپیما، سفینه‌های حامل موجود زنده و پروژه‌های متعدد در بحث هوا فضا نیز در نظر گرفته شده است.

رهایی تاکید کرد: هر چه در جهت توسعه فناوری‌های پیشرفته و مهم حرکت کرده و از پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های علمی دانشمندان و دانشجویان خود بهره ببریم قطعا باعث اقتدار ملی می‌شود.

به گفته وی اقتدار ملی با توسعه علم و فناوری محقق می‌شود.

رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به اجرای طرح‌های کلان طی چند سال اخیر در دانشگاه‌های کشور گفت:‌ این موضوع باعث ایجاد یک فضای پرنشاط در مجامع دانشگاهی شده است که امیدواریم با همکاری تمامی بخش‌ها و همچنین سازمان انرژی اتمی این مسیر شتابان پیش رود.

وی در خاتمه سخنانش با اشاره به بحث شتاب‌دهنده‌ها گفت: با توجه به مشکلات موجود در بخش‌های پزشکی و این موضوع که بخشی از منابع مهم کشور در این بخش خرج می‌شود بنابراین توسعه‌ی این علم در بحث حوزه پزشکی و مراکز مختلف درمانی تاثیرگذار خواهد بود.
Share/Save/Bookmark
    عکاس :