داخلی آرشيو خبر صفحه اجتماعی
امتیاز مثبت 
۰
 
ماندگاری مردم سیستان با اجرایی شدن طرح 46 هزار هکتاری آبیاری
کد مطلب: ۶۰۶۲۷
تاریخ انتشار:پنجشنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۲۰:۱۰
با روی کار آمدن دولت یازدهم و توجه خاص این دولت به سیستان و بلوچستان طرح های عظیم بسیاری در سطح استان به منظور کمک به معیشت مردم و محرومیت زدایی شکل گرفت.
ماندگاری مردم سیستان با اجرایی شدن طرح 46 هزار هکتاری آبیاری
  • به گزارش پایگاه خبری اوشیدا: رئیس جمهوری و اعضای هیات دولت در سفر فروردین 93 به سیستان و بلوچستان طرح آبیاری نوین در 146 هزار هکتار از زمین های کشاورزی این استان را تصویب کرد که 46 هزار هکتار آن در شمال استان با نصب لوله برای انتقال آب به زمین های کشاورزی و 100هزار هکتار آبیاری تحت فشار و غیره در جنوب این استان اجرا می شود.

    به گفته استاندار سیستان و بلوچستان اعتبار این طرح از محل صندوق توسعه ملی در بانک مرکزی به نام سیستان و بلوچستان اختصاص یافته است و هیچ مشکل اعتباری برای آن وجود نخواهد داشت.
    قرار است این طرح درمدت سه تا چهار سال به اتمام برسد و کار لوله گذاری طرح ابتدا در منطقه سیستان آغاز شده است، پایلوت این طرح نیز در بخش مرکزی شهرستان هامون به اجرا در آمده است.
    استاندار سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: اولین هدف طرح 46 هزار هکتار آبرسانی به مزارع سیستان از طریق لوله در فرایند اجرا جذب نیروهای محلی است و در همین زمینه دو کارگاه اجرایی و تربیتی ایجاد شده تا از تجارب شرکت ها و مشاوران بزرگ برای تربیت نیرو و بهره گیری از ظرفیت های منطقه استفاده شود.
    علی اوسط هاشمی با بیان اینکه نقش نیروهای محلی سبب پایداری طرح خواهد شد، گفت: اجرای این طرح سبب ماندگاری مردم در منطقه و افزایش تولید و تغییر الگوی کشت خواهد شد.
    وی یکی از برنامه های جنبی این طرح را ایجاد کارخانه لوله پلی ایتیلن در سیستان وبلوچستان ذکر کرد و افزود: با توجه به اینکه این طرح و همچنین طرح 100هزار هکتاری در جنوب استان نیاز به لوله دارد تصمیم گرفته شد کارخانه ساخت لوله در همین استان ایجاد شود که این نیز زمینه ساز ایجاد اشتغال شده است.
    وی ادامه داد: اجرا و تکمیل طرح انتقال آب با لوله به 46 هزار هکتار زمین در سیستان هزاران شغل ایجاد می کند که ساخت واحد تولیدی لوله با 150 نفر اشتغالزایی از جمله آنهاست.
    استاندار سیستان و بلوچستان تصریح کرد: دولت برای استفاده بهینه از آب و خاک برنامه های مهمی در پیش دارد که اجرای 46 هزار هکتار آبیاری نوین در منطقه سیستان و یکصد هزار هکتار در مناطق مختلف بلوچستان بر همین مبنا طرح ریزی شده است.

    بخشدار بخش مرکزی شهرستان هامون نیز در این باره اظهار داشت: این طرح در مساحتی بیش از سه هزار هکتار آغاز و تا کنون پیشرفت خوبی نیز داشته است. محمدرضا شهرکی ادامه داد: برای اجرای این طرح 15 هزار میلیارد ریال از محل صندوق توسعه ملی در نظر گرفته شده است.

    وی افزود: این طرح در مجموع دارای 16 ناحیه عمرانی است که چهار ناحیه آن در شهرستان هامون قرار دارد.
    وی تصریح کرد: از مجموع 34 هزار هکتار زمین در شهرستان هامون 24 هزار هکتار آن قابل کشت است که 12 هزار هکتار از این سطح نیز در محدوده طرح یادشده قرار گرفته است.
    بخشدار مرکزی شهرستان هامون خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط شکننده حاکم بر منطقه سیستان این طرح با رویکرد جلوگیری از هدر رفت آب و نیز بکار گیری نیروی بومی حرکت بسیار خوبی در راستای اقتصاد مقاومتی و راهکار مناسبی برای توسعه اشتغال و ماندگاری مردم در منطقه است و نیز می تواند نقش خوبی در محرومیت زدایی ایفا کند.

    به گفته مجری طرح آبیاری 46 هزار هکتاری دشت سیستان، 21 کارگاه با 21 پیمانکار هم اکنون در منطقه سیستان برای اجرای این طرح مشغول به کار هستند. 

    محمدجواد صالحی نژاد افزود: پیمانکاران در 16 ناحیه عمرانی، 2 ایستگاه پمپاژ اصلی، 15 ایستگاه پمپاژ ثانویه و 2 مسیر خط اصلی در حال اجرای عملیات طرح انتقال آب از چاه نیمه های یک، 2 و چهار هستند.
    وی اظهار داشت: 130 هزار هکتار زمین قابل کشت در منطقه سیستان وجود دارد که تنها این طرح در 46 هزار هکتار آن اجرایی می شود و انتخاب این سطح از بین زمین های قابل کشت، فرآیندهای پیچیده و طولانی را طی کرد تا به نتیجه مورد نظر رسیدیم.
    مجری طرح آبیاری دشت سیستان بیان کرد: اجرای طرح انتقال آب با لوله به 46 هزار هکتار از مزارع سیستان، 70 هزار بهره بردار را در این منطقه زیر پوشش قرار می دهد.
    با اجرای طرح انتقال آب با لوله به مزارع دشت سیستان از تبخیر آب در زمان جریان داشتن از مبدا به مقصد جلوگیری می شود و می توان این آب را علاوه بر بخش کشاورزی در خیلی از بخش های دیگر از جمله گلخانه ها و استخرهای چند منظوره مورد استفاده قرار داد.
    وی افزود: بر اساس اولویت بندی انجام شده 10 هزار هکتار از زمین های دشت سیستان برای سال زراعی جدید آماده بهره برداری است و آب مورد نیاز این سطح از خروجی چاه نیمه چهارم با ساخت 6 ایستگاه پمپاژ تامین می شود.
    وی اظهار داشت: با توجه به منابع مالی که در اختیار داریم تا پایان سال جاری 17 ایستگاه پمپاژ اصلی و ثانویه با 37 متر مکعب انتقال آب ساخته می شود.
    مجری طرح آبیاری 46 هزار هکتاری دشت سیستان گفت: 240 میلیون متر مکعب از آب مورد نیاز برای این طرح از چاه نیمه چهارم و 160 میلیون مترمکعب آن نیز از چاه نیمه های یک و 2 تامین می شود.
    وی افزود: تا کنون 9 هزار میلیارد ریال برای اجرای این طرح هزینه شده و سه هزار میلیارد نیز در حال هزینه کردن است و بر اساس برنامه ریزی تا پایان امسال باید 20 هزار هکتار از زمین های دشت سیستان آماده بهره برداری شود.
    وی تاکید کرد: بیش از 10 هزار میلیارد ریال برای تکمیل این طرح تا پایان سال 97 مورد نیاز است.
    مجری انتقال آب به دشت سیستان گفت: چهار هزار کیلومتر لوله برای این طرح نیاز است و در این خط از لوله های فولادی با قطر 2 هزار تا لوله هایی با قطر 200 میلیمتری پلی اتیلین استفاده می شود.
    وی بیان کرد: 2 هزار و 940 نفر که بیشتر آنان بومی اند به صورت مستقیم در این طرح مشغول به کار هستند.

    وی افزود: در این طرح آب را به صورت ثقلی نمی توانیم به زمین های کشاورزی انتقال دهیم و باید با فشار مناسب این کار انجام شود که در این رابطه 17 ایستگاه پمپاژ ساخته می شود. وی ادامه داد: بیش از 186 دستگاه الکتروپمپ در این ایستگاهها نصب خواهد شد که بخشی از آن انجام شده است.

    وی اضافه کرد: برای تامین انرژی این ایستگاهها 52 مگاوات برق نیاز است.
    مجری طرح انتقال آب به دشت سیستان گفت: سهم آب هر هکتار هشت هزار و 500 متر مکعب در سال است و هر پنج شهرستان سیستان از طرح 46 هزار هکتاری بهره مند می شوند.
  •  
Share/Save/Bookmark