داخلی آرشيو يادداشت صفحه 
امتیاز مثبت 
۵
 
وقتی که مدیریت بحران مقطعی می شود
کد مطلب: ۳۰۶۱۱
تاریخ انتشار:يکشنبه ۲۹ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۱۰
اوشیدا: همراهی و همگام بودن نمایندگان مان ستودنی است چرا که در روز چهارشنبه 25 تیر ماه در پی طوفانهای اخیر پس از نطق و تذکر شفاهی دکتر حسینی به مسئولین عالی رتبه کشور در خصوص تثبیت شن های روان و درمان و سلامت به وزرای مربوطه وی توانست زمانی را جهت تذکر شفاهی نماینده دیگر خانم عالی از ریاست مجلس شورای اسلامی گرفته تا بازهم نشان دهند که سیستان برای آباد شدن و غلبه برمشکلات نیاز به همراه شدن و همگام شدن دارد.
وقتی که مدیریت بحران مقطعی می شود
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا: هنگام وقوع يك حادثه طبيعي، وظيفه ارگانها برای مديريت بحران مقابله با آن، كاهش و به حداقل رساندن خطرات آن حادثه است.
در تعريف مديريت بحران آمده است كه فرايند پيش‌بيني و پيشگيري از وقوع بحران، برخورد و مداخله در بحران و سالم‌سازي‌ بعد از وقوع بحران را مديريت بحران مي‌گويند. با توجه به اين تعريف، مشخص است كه پيش‌بيني يكي از مهم‌ترين شرايط مديريت بحران در حوادثي است كه قابل پيش‌بيني هستند؛ درست مثل طوفاني كه در زابل رخ داد و قابل پيش‌بيني بود اما متاسفانه این پیش بینی صورت نگرفت و اگر صورت گرفت به مردم اعلام نشد و در روز اول طوفان ادارات در ساعات میانی وقت کاری تعطیل شدند.
قصد داریم از جنبه ای دیگر به این مسئله بنگریم، سیستان منطقه است که مستعد این حوادث طبیعی است اما آنچه مردم را آزار داد ضعف مدیریت شدید بحران بود. مديريت بحران شامل چندين مرحله است و پيش بيني، پيشگري و مقابله از مهمترين اين مراحل به حساب مي‌آيند. در مرحله اول پیش بینی یا صورت نگرفت ویا اگر صورت گرفت به مردم از سوی نهادهای مسئول اعلام نشد، اگر پیش بینی انجام شده بود این مشکلات حاد تنفسی به این حجم رخ نمی داد، مراکز درمانی آمادگی بهتری برای پذیرش بیماران و راهنمایی مردم داشتند.
اما بخش دوم پیشگیری: از زمان روی کارآمدن دولت یازدهم کارگروه ویژه تالاب هامون دراستان سیستان وبلوچستان برای بررسی مسائل هامون تشکیل شده که یکی ازموارد مطرح شده در این کارگروه جلوگیری از تکرار بحران ریزگردها به طور اورژانسی و استفاده از تجربیات و تحقیقات دانشگاهی برای حل مشکل در طولانی مدت بود.
دور از انصاف است اگر اشاره نکنیم که استاندار محترم در بهمن ماه به جلوگیری از اتفاقی که در چند روز گذشته در سیستان افتاد تاکید داشتند. حال از ایشان درخواست داریم عملکرد مدیران عضو کارگروه تالاب هامون که یکی از وظایفشان رسیدگی به امر جلوگیری از بحران ریز گردها بوده است را بررسی نمایند.
در چند روز اخیر شاهد بودیم برخی از این مدیران در فضای مجازی وشبکه های اجتماعی به شدت مانور دادند از اعلام اندازه ریزگردها در متر مکعب گرفته تا وعده اقدامات در حال انجام و ... تا نشان دهند بر امور اشراف دارند. جناب آقای هاشمی استاندار محترم از دوستان بپرسید اگر آنگونه که ادعا می کنند اقدامات به درستی انجام شده این وضع باید همچون سالیان قبل به وجود بیاید؟ پس نتیجه جلسات مکرر چیست؟ وقتی یکی از مدیران کل محترم مقدار ریزگردها را لحظه به لحظه اعلام می کرد تا نشان دهد بر امور واقف است . یاد این بیت افتادم از کرامات شیخ ما این است شیره را خورد و گفت شیرین است.
مردم سیستان با تمام وجود حجم ریزگرده ها را در ریه های خود احساس می کردند نیازی به اعلام مکرر نبود. اگر قرار بود به کشور اعلام کنیم باید این دوستان این مصاحبه های خود را قبلا انجام می دادند. حتما خواهند گفت ما بازدید های مکرر داشته ایم اما اینکه ما به صورت بی هدف در بسترخشک تالاب حرکت کنیم و نام آن را بازدید بگذاریم درست است؟ ۱۶ سال است در بستر خشک تالاب ، در روستاهای پر ریگ سیستان مانور داده اند و عکس یادگاری گرفته اند، چه شد؟ یک نکته دردناک این است که برخی ها از جلسه با شما که بیرون می آیند خوشحال می گویند دیدی استاندار به من گیر نداد؟ من سخت گیری شما را تحسین می کنم اما برخی ها قدمشان برای اقدامات جهادی می لنگد با همراهی اینها نمی توانید برنامه های مطلوب را اجرا کنید. بخش دیگر مقابله است در قسمت قبل گفته شد کارشناسان و اساتید محترم دانشگاه بر این امر تاکید بسیار کردند که کنترل امر ریزگردها بسیار مهم است و بارها خودتان گفتید که ریزگردها امنیت روانی و امنیت جسمی مردم را تهدید می کند. اما متاسفانه با جاری شدن سیلاب در هامون ، امر رسیدگی به معظل ریز گردها نیز به فراموشی سپرده شد.
جناب آقای استاندار طوفان پایان یافت اما همانطور که جنابعالی بهتر واقفید دوباره باز خواهد گشت. برای اجرای برنامه های جهادی و قوی مدیران قوی نیاز داریم. امیدوارم جسارت محسوب نفرمایید، نمی خواهیم اصول مدیریتی را آموزش دهیم اما خودتان می دانید اینجا بدجور پای مدیریت می لنگد. در جریان تلاشهای شما و تذکرات مکرر دانشگاهیان محترم و هشدارهای گروههای مردمی زیست محیطی هستیم اما بدون همراهان قوی موفق نخواهید بود.
همراهی و همگام بودن نمایندگان مان ستودنی است چرا که  در روز چهارشنبه 25 تیر ماه در پی طوفانهای اخیر پس از نطق و تذکر شفاهی دکتر حسینی به مسئولین عالی رتبه کشور در خصوص تثبیت شن های روان و درمان و سلامت به وزرای مربوطه وی توانست زمانی را جهت تذکر شفاهی نماینده دیگر خانم عالی از ریاست مجلس شورای اسلامی گرفته تا بازهم نشان دهند که سیستان برای آباد شدن و غلبه برمشکلات نیاز به همراه شدن و همگام شدن دارد.
نمایندگان محترم از شما انتظار داریم در امر کنترل ریزگردها و حل مشکلات حق آبه و مدیریت چاه نیمه ها فعالیت موثرتری انجام دهید. منکر تلاشهای شما نیستیم اما به نظر آن پیرمرد و پیرزنی که در هامون زندگی می کنند و طوفان خاک راه نفسشان را بسته تلاشها کافی نیست. باید از نقش تاثیر گذار رسانه ها برای انعکاس مشکلات سیستان تشکر کنیم اما طوفان باز خواهد گشت... ایده ما این است خانه ها را از وجود ریگ ها پاک کنیم و به انتظار اعلام دوباره حجم ریزگردها در متر مکعب و شعاع دید بنشینیم.

امیرحسین بزرگمهر
انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark