داخلی آرشيو گفتگو صفحه اجتماعی
امتیاز مثبت 
۰
 
کارشناس ارشد روانشناسی مطرح کرد:
حجاب و عفاف ضامن تحکیم خانواده و سلامت روان جامعه/ضرورت تبیین شیوه های نو برای ترویج فرهنگ عفاف و حجاب
کد مطلب: ۷۴۴۵۱
تاریخ انتشار:جمعه ۲۴ تير ۱۴۰۱ ساعت ۰۵:۳۹
فرشته عسکری گفت:اثر مهم حجاب برای زن، طهارت و پاکی قلب است که مقدمه ای برای رسیدن به سلامت روان و تحکیم خانواده است، مسئولان فرهنگی جامعه وظیفه دارند درباره تاثیرات روانی حجاب بر سلامت زنان و دختران راهکارهایی متناسب با وضعیت موجود ارائه دهند چرا که آسیب‌های اجتماعی می‌توانند هزینه‌های هنگفتی برای كشورها داشته باشند
حجاب و عفاف ضامن تحکیم خانواده و سلامت روان جامعه/ضرورت تبیین شیوه های نو برای ترویج فرهنگ عفاف و حجاب
فرشته عسکری روانشناس و مدرس دانشگاه در گفتگو با خبرنگار اوشیدا بیان کرد: بی تردید سلامت روانی از بزرگ ترین نعمت های الهی است که در زندگی انسان وجود دارد و یکی از عوامل اصلی در پیکره اجتماع و اثرگذار بر روح و جسم آدمی توجه به مقوله حجاب و عفاف است چراکه هر جامعه ای برای اثبات و رشد و بالندگی نیاز به سلامت جسمی و روانی دارد.


وی افزود: در واقع، مسأله حجاب از جمله آسیب‌های اجتماعی است که در سطح و لایه‌های رویین جامعه نمایان است و علامت و نمادی از آسیب‌ها و مسائل اجتماعی است در عمق و لایه‌های زیرین جامعه می‌باشد.


عسکری ادامه داد: از مجموعه دستورات خانوادگی اسلام می توان فهمید که زنان باید به میزان زیادی درزندگی رضایتمندی و نشاط داشته باشند و دین اسلام برای محفوظ نگه داشتن روان زن از عوامل آسیب زا، حجاب و عفاف را بر او واجب کرده است و به این ترتیب خوش يهاي مشروع را برای زن مي پسندد و تأمين آن را در سايه عفاف مجاز می داند.

وی با توجه به نقش اساسی که پوشش و حجاب در متعادل کردن غریزه خودنمایی و تبرج زن دارد تصریح کرد: حجاب و عفاف عامل مهمی برای جلوگیری از بخش بزرگی از اضطراب ها و دغدغه های فکری زن محسوب می شود، زیرا آزادی زن در خودآرایی و به نمایش گذاردن جلوه های زنانه در جامعه، باعث افراط در تجمّل و توجّه به زیبایی های ظاهری می شود، که این توجه افراطی می تواند سبب بروز اختلال های روانی در زن شود.


فرشته عسکری افزود: در واقع حجاب و پوشش كه ثمره عفاف است، عاملی برای آرامش زن و دور ماندن او از عوامل اضطراب زا و در نهايت ایجاد رضايت وجدان اوست، چرا که حجاب از بسياری از عوامل ناامني که در فكر و ذهن است، جلوگيري می نماید، بنابراين حجاب موجب احساس امنيت و شرف زن است و توانایی درست فكرکردن و تصمیم گیری نیکو را به او می دهد.



وی با بیان اینکه دشمن از طریق جنگ نرم اثرگذاری خود را بر موضوع حجاب و عفاف نشان داده است، ادامه داد: حضور گسترده معاندین و دشمنان در فضای مجازی و مطالبی که در مقوله حجاب و عفاف و شخصیت زن دارند و یا استفاده ابزاری از زنان و دختران باعث شده ذهن جوانان و نوجوانان در این تغییر و فکر کنند با سبک غربی می توانند بهتر باشند که این ناشی از کم‌کاری نهادهای فرهنگی است.


این روانشناس با بیان اینکه به فلسفه حجاب برای جوانان خیلی کم پرداخته شده است، افزود: اعتیاد به اینترنت و در دسترس بودن راحت شبکه های ماهواره ای و پیام رسان های اجتماعی عامل مهم در ترویج فرهنگ غرب است، این روزهای هر خانواده ایارنی حداقل ۹ ساعت در اینترنت وقت صرف می کند که این اعتیاد به فضای مجازی تاثیر عمیقی بر سبک زندگی گذاشته است.


عسکری اظهار داشت: «در برخورد با مقوله‌های جوان، حجاب، عفاف و مسایل تربیتی و نظیر آن که از جنس مسایلی فرهنگی هستند، نگاه غیر فرهنگی و حتی برخوردهای فیزیکی ناکارآمد است و باید نگاه فرهنگی، تربیتی، اخلاقی، خصوصاً دینی به مسایل مانند رابطه دختر و پسر، حجاب و... حکم‌فرما شود که این خود باید با اعتدال و لطافت انجام شود.


وی موضوع حجاب و عفاف را از منظر تعلیم و تربیت نیز مهم برشمرد و خاطرنشان کرد: در کنار همه مسائلی که وجود دارد، آموزش‌وپرورش یک وظیفه تربیتی دارد و نقشی که حجاب و عفاف می‌تواند در فرآیند تعلیم و تربیت ایفا کند، بی‌بدیل است.


این روانشناس با بیان اینکه فرهنگ حجاب و عفاف مورد تهاجم دشمن قرار گرفته، یادآورشد: دشمن می‌داند با تغییر باور مردم بخصوص جوانان و نوجوانان در رابطه با ارزشهای دینی و بویژه حجاب و عفاف نه تنها یک فرد بلکه یک خانواده و در نهایت یک جامعه را به تباهی می کشاند.


وی خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد برای اینکه حجاب که یکی از ضرورت‌های دین اسلام است به عنوان یک باور و ارزش اجتماعی در جامعه تثبیت و در شخصیت دختران و زنان مسلمان درونی شود، باید از رویکرد قهری و اجباری پرهیز نمود، بلکه از طریق راهکارهای فرهنگی و جلب مشارکت‌های عمومی، مدنی و دولتی حجاب را به عنوان یک مسئولیت خطیر و حقی مسلم در نگرش آنان وارد کرد، چرا که حجاب با اجبار و بدون عقیده، به یک یونیفرم سنگین تبدیل می‌شود و ماهیت معطوف به عفاف خود را از دست می‌دهد.


این مدرس دانشگاه تاکید کرد: اجبار بدون اقناع و فرهنگ‌سازی موجب لجبازی و عناد یا نفاق و دورویی و ظاهرگرایی و غفلت از محتوا می‌گردد بنابراین گسترش امر فرهنگی و دینی با رویکرد سلبی و اجباری نه تنها با روح دین منافات دارد، بلکه با وفاق عمومی و انسجام اجتماعی نیز متعارض است و با ایده جهانی شدن جامعه دینی فرسنگ‌ها سال نوری فاصله دارد.


فرشته عسکری ادامه داد: بدحجابی یا همون بی حجابی در جامعه ما به علل گوناگون گسترش یافته است و یکی اینکه بد حجابی اصلا در جامعه ما تبیین نشده است مضرات و پیامدهای منفی بی حجابی گفته نشده است همچنین سازوکارهای جامعه به سمتی نرفته است که افراد را به حجاب تشویق کنند بلکه بیشتر افراد را به بی حجابی سوق داده اند به همین دلیل هم فشار های بین المللی هم تهاجم فرهنگی و پس از آن ناتوی فرهنگی و سپس در جنگ نرم با موج لجام گسیخته ای از تبلیغات و تحرکات خارج از مرز ها روبرو هستیم که جوانان کشور ما را بمباران می کنند و جوانان کشورمان را به بی حجابی و برهنگی تشویق می کنند.


انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark