داخلی آرشيو گفتگو صفحه اجتماعی
امتیاز مثبت 
۰
 
یک کارشناس مذهبی مطرح کرد:
ولایت‌مداری و جوانمردی سیره رفتاری حضرت‌علی‌اکبر(ع) بود
کد مطلب: ۷۵۰۶۳
تاریخ انتشار:شنبه ۱۳ اسفند ۱۴۰۱ ساعت ۱۸:۲۳
یک کارشناس مذهبی گفت: حضرت علی‌اکبر(ع) شخصیتی ولایتمدار و جوانی اصیل که شبیه‌ترین فرد به پیامبر(ص) بود.
ولایت‌مداری و جوانمردی سیره رفتاری حضرت‌علی‌اکبر(ع) بود
حجت‌الاسلام سیدجوادبهشتی، کارشناس‌مذهبی با تبریک ولادت حضرت علی‌اکبر(ع) وروز جوان در گفتگو با اوشیدا بیان کرد: حضرت علی‌اکبر(ع) بزرگترین فرزند امام حسین(ع) در ۱۱‌شعبان ۴۳ قمری در روزگار خلافت عثمان در مدینه چشم به جهان گشود و ایشان شباهت عجیبی به پیامبر اکرم(ص) داشت و در قیام کربلا همچون حضرت عباس(ع) در تمام لحظات دشوار این واقعه در کنار پدر حاضر بود و وی را به عنوان آیینه تمام نمای پیامبر(ص) می‌شناسند.

وی افزود: حضرت علی‌اکبر(ع) جوانی اصیل، برومند و پرفضیلت بوده‌ است، به گونه‌ای که معاویه روزی از اطرافیان خود در خصوص شایسته‌ترین فرد برای خلافت حکومت اسلامی پرسید و اطرافیانش در پاسخ حضرت علی‌اکبر را شایسته‌ترین فرد برای مقام خلافت حکومت اسلامی دانستند و معاویه که فردی قساوت‌پیشه بوده نیز به فضائل و ارزش و عظمت حضرت علی‌اکبر(ع) اعتراف کرد.

وی با بیان شخصیت آن حضرت ادامه داد: حضرت علی‌اکبر(ع)‌ شخصیتی است که امام حسین(ع)‌ درباره ایشان جمله مشهوری دارند، حضرت خطاب به فرزند خود فرمود، تو شبیه‌ترین مردم از جهت خلقت، اخلاق و گفتار به رسولت هستی، مسئله اصلی درباره امام حسین(ع) و حضرت علی‌اکبر(ع) رابطه فرزند و پدری نیست بلکه ارزش‌هایی مثل اطاعت، تبعیت و تسلیمِ محضِ امام بودن پررنگ است وچه بسا فرزندانی از ائمه(ع) که مسیر انحراف پیمودند و یا به رشد کافی دست نیافتند.

وی با اشاره به شباهت شخصیتی حضرت علی‌اکبر(ع) به پیامبر(ص) تصریح کرد: آنچه امروز باید برایمان سؤال باشد،‌ آن است که آیا امروز می‌توان دارای چنین ویژگی‌هایی شد؟ پاسخ آن است که همان طور که علی اکبر(ع) توانست ازپیامبر(ص) اثر بگیرد، می‌توان از اخلاق و منطق پیامبر(ص)‌ بهره گرفت، ضمن آنکه خود حضرت بارها اشاره داشتند بر اساس سیره و اخلاق من رفتار کنید.

حجت‌الاسلام بهشتی مطالعه سیره عملی پیامبر(ص) را یکی از روش‌های توجه به اخلاق و شخصیت آن حضرت دانست و گفت: در حال حاضر که با وجود فضاهای مجازی، قابلیت دسترسی به احادیث بسیار آسان شده است که اگر فرصتی برای مطالعه کتاب نبود، می‌توان به راحتی از این منابع استفاده کرد و برخی از موضوعاتی که می‌توان مطالعه کرد، طرز برخورد حضرت با خانواده، آشنایان و دوستان و همچنین طرز برخورد ایشان با دشمنان‌شان است.

حضرت علی‌اکبر(ع) الگوی جوانان در تمامی اعصار

این کارشناس مذهبی خاطرنشان کرد: جامعه اسلامی و به خصوص نسل جوان در جستجوی قهرمانی محبوب و اسوه‌ای شایسته است تا اخلاق و رفتار خویش را مطابق او تنظیم کند، بدان امید که پرتوی از کمالات وی در وجودش راه یابد و از امتیازات الگوی خویش بهره مند شود، یک جامعه سالم و زنده که مشعل اصلاح، ترقی، توسعه فکری و فرهنگی را به دوش می‌کشد و در تباهی‌ها و مفاسد کنونی که چون مرداب‌هایی، جهان را فرا گرفته، انسان‌های تشنه حق را به سرچشمه معنویت و معرفت توجه می‌دهد.

وی تاکید کرد: اینکه حضرت‌علی‌اکبر(ع)‌ خطاب به امامش فرمود بعد از اینکه ما برحقیم چه بیمى از مرگ داریم، باید الگوی جوان امروزی باشد، یعنی جوان باید در مسیر حق نترس و شجاع باشد در حال حاضر آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها ما را تهدید می‌کنند. جوانِ علی اکبری، جوانی است که از دشمن و تهدیدات او نمی‌ترسد و به مبانی ایمانی خود اعتقاد راسخ دارد او ین‌چنین انسانی اگر با مرگ هم مواجه شود، آن را پلی به سوی سعادت ابدی می‌داند وشهادت را یکی از عالی‌ترین ارزش‌های دینی می‌داند که بدون آن، نمی‌توان به سوی جامعه آرمانی حرکت کرد.

حجت‌الاسلام بهشتی افزود: امروز جوانان مؤمن و انقلابی در جامعه ما زیاد حضور دارند، معنویت، شجاعت و جسارت‌شان ستودنی است و از این جهت به آینده چشم امید داشته باشیم و در انتظار ظهور حضرت ولی‌عصر(عج) سپری کنیم.


انتهای خبر/
Share/Save/Bookmark