داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۱
 
نماینده اسبق ادوار زابل و زاهدان:
عدم احساس کاهش تورم توسط مردم/ دولت نرخ تورم در کالاهای مصرفی را مورد ارزیابی قرار دهد/ شاخص فقر و فلاکت در کشور وحشتناک است
کد مطلب: ۴۹۸۴۶
تاریخ انتشار:يکشنبه ۶ تير ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۰۹
دولت تدبیر و امید معتقد است بعد از ۲۵ سال توانسته است که نرخ تورم در کشور را یک رقمی کند این درحالی است که بررسی آمارهای بانک مرکزی و مرکز آمار ایران نشان می‌دهد، تک رقمی شدن تورم تجربه خیلی دور دست برای اقتصاد ایران نبوده است
عدم احساس کاهش تورم توسط مردم/ دولت نرخ تورم در کالاهای مصرفی را مورد ارزیابی قرار دهد/ شاخص فقر و فلاکت در کشور وحشتناک است
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا: بارجوع به آمارهای مرکز آمار ایران نشان می‌دهد از اسفندماه ۸۸ نرخ تورم تک رقمی شده به طوری که در ماه مذکور تورم به ۸/۸ درصد می‌رسد. این تورم تک رقمی تا آبان ۸۹ ادامه می‌یابد. و رقم ۹/۴ درصد را به ثبت می‌رساند!

اما در حالی که بر طبق نتایج مرکز آمار در سال ۸۸ هم کشور تورم زیر ۱۰ درصد را تجربه کرده است دولت ها و رسانه های حامی با یک پرش بلند مدعی شده اند این نرخ پس از ۲۵سال تک رقمی شده است.

علی ای حال اگر چه باید به دولت بابت این تک رقمی شدن تورم تبریک گفت، سئوال اصلی این است که مردم تا چه اندازه این کاهش تورم را لمس می کنند؟

در کالاهای مصرفی تورم بالایی وجود دارد

نماینده اسبق ادوار زابل و زاهدان عنوان کرد: تورم از نظر عدد و رقم ممکن است کاهش یافته باشد اما چون روش محاسبات تورم، مجموع جمع جبری کالا ها را نشان می دهد بنابراین رکود در حوزه ی کالاهای سنگین بازار را راکد کرده است و این مسیله سبب شده تغییری در قیمت ها وجود نداشته باشد.

عباسعلی نورا اظهار داشت: در کالاهای مصرفی بی رویه تورم وجود دارد و این مسیله سبب خنثی شدن تک رقمی شدن نرخ تورم می شود و مردم اثر آن را مشاهده نمی کنند بنابراین با توجه به بالا بودن قیمت کالاهای مصرفی توده مردم تک رقمی شدن اثر تورم را احساس نکرده و نمی توانند سخنان رییس جمهور و دکتر نوبخت را در خصوص تک رقمی بودن تورم باور کنند که در این راستا حق با مردم است.

وی ابراز داشت: تاکید همیشگی ما اقتصاددانان مبنی بر اعلام جداگانه تورم کالاهای مصرفی مردم بوده مثلا در طی روزهای اخیر تلفن سه برابر گرانتر شد که وقتی قیمت تلفن را در کنار قیمت اتومبیل قرار می دهیم این تاثیر مبدل به صفر می شود که در این راستا اتومبیل یک کالای سنگین و لوکس ولی مواد مصرفی مردم کالای سبک به شمار رفته بنابراین توده ی مردم که مصرف کنندگان به شمار می روند ارزانی را احساس نخواهند کرد که درست می باشد.

وی افزود: در جوامعی که رکود وجود دارد تورم به عنوان یک شاخص کل برای ارزیابی و سنجش نمی تواند مورد استفاده قرار گیرد بلکه باید از شاخص مصرف در این راستا بهره برد.

رکود بی رحمانه در کشور وجود دارد

دکترای ریاضیات با گرایش اقتصاد کاربردی بیان داشت: رکود بی رحمانه در کشور وجود دارد و اقدامی نیز در این راستا صورت نگرفته بنابراین حرف زدن از تورم مصداقی ندارد و با سنجش کالاهای مصرفی از قبیل مواد پروتیینی، لبنیات، پوشاک و آموزش بالا بودن تورم آن هم به صورت وحشتناک به خوبی نمایان خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه، میزان، قدرت خرید مردم است ادامه داد: اگر تورم بالا رود و قدرت خرید مردم نیز بالا رود پدیده خوبی است اما اگر با کاهش تورم قدرت خرید مردم نیز کاهش یابد مسیله خوبی رخ نداده است.

مردم فقیرتر شده اند

نماینده سابق ادوار زابل و زاهدان تصریح کرد: در شرایط فعلی کشور تورم کاهش یافته اما قدرت خرید مردم به نسبت قبل از تورم کاهش زیادی پیدا کرده است که این موضوع متضرر شدن مردم را دربردارد بنابراین مردم فقیرتر و شاخص فلاکت در آن وحشتناک است.

نورا با عنوان اینکه، دولت نه تنها از تورم نباید بترسد بلکه باید قدرت خرید مردم را افزایش دهد ادامه داد: در جامعه ای که رکود وجود دارد نباید از تورم ترسید چرا که در چنین وضعیتی کنترل تورم سبب دامن زدن به رکود می شود که دامن زدن به رکود چندین ماه بعد مشخص می شود.

وی اذعان داشت: تورم و رکود ۲ عامل کاملا ضد هم هستند که برای از بین رفتن رکود در جامعه باید از تفکر و اقتصاد انبساطی بهره برد اما در کنترل تورم اقتصاد انقباضی راهگشاست بنابراین اگر تورم با انقباض شدید کنترل شود رکود ادامه و در پی آن رکود و تورم مصرفی در کنار آن افزایش می یابد.

نورا در پایان خاطرنشان کرد: برنامه ی اقتصاد در شرایطی که رکود و تورم بالاست پیگیری نقطه موثری است که در آن انبساط و انقباض شدید وجود ندارد.

انتهای پیام///
Share/Save/Bookmark