داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۱
 
به منظور جلوگیری از تب کنگو:
۳۸۷ لیتر سم در جایگاه های دامی سیستان توزیع شده است
کد مطلب: ۵۱۱۹۵
تاریخ انتشار:دوشنبه ۴ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۶:۲۱
رییس دامپزشکی شهرستان زابل عنوان کرد: به منظور جلوگیری از شیوع تب کنگو در سیستان، ۳۸۷ لیتر سم در زابل، نیمروز و هامون در جایگاه های دام سمپاشی شده است.
۳۸۷ لیتر سم در جایگاه های دامی سیستان توزیع شده است
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا؛ حامد گنجعلی در نشست خبری با اصحاب رسانه بیان داشت: به منظور جلوگیری از تب کنگو، سموم در بین واحدهای کوچک دامداری که دارای کمتر از ۳ راس می باشند به صورت رایگان توزیع شده است.

رییس دامپزشکی زابل با عنوان اینکه، کنه ی عامل تب کنگو به عنوان انگل خارجی دام در فصل گرما بسیار شایع می شود ادامه داد: مردم به وجود انگل خارجی بخصوص کنه بر روی دام و محل زندگی دام حساس باشند چرا که حتی یک کنه می تواند مسبب انتقال بیماری های خطرناک به مردم آن منطقه شود و حتی موجب تلفات گردد.

گنجعلی خاطرنشان کرد: تب کنگو یکی از مهم ترین بیماری های ژئونوز (مشترک دام و انسان) است و ویروس آن از طریق کنه قابل انتقال بنابراین هرگونه تماس با خون و ترشحات دام ذبح شده می تواند بیماری را به انسان منتقل کند.

وی ابراز داشت: این بیماری در انسان مبتلا علائمی مانند تب، درد عضلانی، وجود خون در مدفوع و ادرار و بطور کلی خروج خون از منافذ بدن می باشد.

گنجعلی با بیان اینکه، مبارزه با انگل های خارجی به ویژه کنه، استفاده از وسایل ایمنی نظیر دستکش، ماسک، عینک و لباس مجزا در هنگام ذبح و کشتار دام از راه های جلوگیری از بیماری تب کنگو به شمار می رود افزود: قبل از قطعه قطعه کردن، گوشت باید به مدت ۱۲ تا ۲۴ ساعت در دمای چهار درجه یخچال نگهداری کرد تا سرما ویروس را از بین ببرد.

رییس دامپزشکی زابل با عنوان اینکه، از خوردن جگر تازه بصورت خام خودداری شود ابراز داشت: برای افزایش سطح آگاهی مردم بروشورهایی در مورد بیماری های مهم منطقه و ویژگی های گوشت قرمز سالم تهیه و در بین مردم توزیع شده است همچنین این نکات بصورت بروشورهایی با طرح های متنوع و در قالب کتاب داستان در مهدکودک ها و مدارس توزیع شده تا کودکان بعنوان سفیر سلامت در خانواده ها عمل کنند.

گنجعلی ادامه داد: واحد های قصابی کشتار دام را در کشتارگاه صنعتی محمدآباد انجام داده و دام مزبور توسط ماشین های سردخانه دار ویژه حمل گوشت شهرداری حمل و در محل قصابی توزیع می شود اما با عنایت به اینکه کشتارگاه صنعتی محمدآباد به منظور ارتقای سطح کیفی و نوسازی و بهسازی تجهیزات تعطیل شده بنابراین چون منطقه فاقد کشتارگاه جایگزین بود ادامه ی این روندامکان پذیر نبود.

گنجعلی اضافه کرد: تا زمانی که مردم متقاضی خرید گوشت غیر مجاز در سطح شهر باشند مطمئنا عرضه غیر بهداشتی آن ادامه خواهد یافت که در این راستا یکی از مشکلات در سطح شهرستان کشتار دام غیر مجاز در منازل مسکونی است که این مراکز با کشتار غیر مجاز و غیر بهداشتی خود می توانند بسیار برای آن منطقه مخاطره آمیز بوده و منتشر کننده عوامل بیماری زا باشند.

وی خاطرنشان کرد: در حوزه سیستان واردات دام از ورودی میلک بدون هیچ گونه محدودیتی انجام می شود که پس از ورود تحت نظارت دامپزشکی قرنطینه و امورات بهداشتی شامل واکسیناسیون، سم پاشی و کنه زدایی انجام و در نهایت پس از گذشت دوره قرنطینه جهت کشتار در نزدیک ترین کشتارگاه دام استان کشتار می گردد و ۱۰۰ درصد این تولیدات در واحدهای بسته بندی شهرستان بسته بندی و به خارج استان ارسال می شود.

انتهای پیام///
Share/Save/Bookmark