داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۰
 
در نشست خبری نماینده مردم سیستان مطرح شد؛
به دنبال کاهش وابستگی به رودخانه هیرمند هستیم/ زنده و جاری بودن آب چاه ژرف اثبات شده
کد مطلب: ۶۵۹۷۴
تاریخ انتشار:جمعه ۲۸ دی ۱۳۹۷ ساعت ۱۱:۱۰
نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی گفت: انتقال آب از دریای عمان به موازات پی گیری حق آبه و چاه ژرف در حال پی گیری است.
به دنبال کاهش وابستگی به رودخانه هیرمند هستیم/ زنده و جاری بودن آب چاه ژرف اثبات شده
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا، حبیب الله دهمرده در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: دولت پذیرفته است انتقال آب از دریای عمان به سه استان صورت پذیرد، ما پی گیریم سهم سیستان و زاهدان را به دلیل اضطراری که داریم و افغانستان آب رودخانه هیرمند را قطع کرده جدا و زودتر انجام پذیرد.

دکتر حبیب الله دهمرده در این نشست خبری بیان داشت: سیستان بر اساس رودخانه هیرمند شکل گرفته به تدریج افغان ها روی این رودخانه اشراف پیدا می کنند و آب آن را مدیریت می کنند و در سال ۱۳۵۰ برای اولین بار دریاچه هامون کاملا خشک شد که باعث کوچ درصد بسیار زیادی از مردم به دشت گرگان شد.

وی افزود: پس از خشکسالی ۱۳۵۰ برای حق آبه سیستان قراردادی با افغانستان بسته شد و طبق آن هشتصد و ۲۰ میلیون متر مکعب آب سهم سیستان و دریاچه هامون شد.

نماینده مردم سیستان ابراز داشت: در سه دهه اخیر مشکل حق آبه سیستان را با افغان ها داشتیم و آن ها تا جایی که توانستند با ایجاد سدهای و ارتفاع دادن بند کجکی از ورود آب به ایران جلوگیری کردند.

وی با اشاره به اینکه هیچ کشوری نباید خود را به کشور دیگر وابسته کند تاکید داشت: به دنبال این هستیم که وابستگی صد درصدی خود را به رودخانه هیرمند و افغان ها کاهش دهیم، ولی از حق آبه نمی گذریم و وظیفه دولت است که آن را پی گیری کند.

دهمرده تصریح کرد: سالانه ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیون متر مکعب در چاه نیمه ها تبخیر داریم که آمار وزارت نیرو از این هم بیشتر است، این در حالی است که کل حق آبه سیستان در صورتی که به طور کامل از طرف افغانستان داده شود ۸۲۰ میلیون متر مکعب است، لوله آبی که آب به زاهدان آب می برد کلا در سال ۲۷ میلیون متر مکعب حمل می کند.

وی با اشاره به استفاده از آب های ژرف در سایر نقاط جهان از جمله آمریکا و استرالیا گفت: با توجه به اختلاف ارتفاع دریا و کوه های هندوکش و وجود دریاچه هامون در این منطقه وجود آب های ژرف متصور بود به همین دلیل چاه تحقیقاتی آب ژرف در سیستان حفر شد.

نماینده مردم زابل، نیمروز، زهک، هامون و هیرمند خاطرنشان کرد: این چاه پژوهشی آزمایشی و تحقیقاتی است و اثبات شده آب استخراج شده زنده و جاری است، و اثرار ما این است که تا عمق بیشتری حفر شود و هزینه آن تامین شده و چندین چاه بهره بردار درخواست شده و انجام می شود.

وی ادامه داد: این غلط است که آب سیستان و مرکز استان با ۱و نیم میلیون نفر جمعیت وابسته به خارج باشد، انتقال آب از دریای عمان به موازات پی گیری حق آبه و چاه ژرف در حال پی گیری است.

دهمرده بیان داشت: دولت پذیرفته است انتقال آب از دریای عمان به سه استان صورت پذیرد، ما پی گیریم سهم سیستان و زاهدان را به دلیل اضطراری که داریم و افغانستان آب رودخانه هیرمند را قطع کردند جدا و زودتر انجام پذیرد.

انتهای پیام/۳۹۵۳
Share/Save/Bookmark