داخلی آرشيو خبر صفحه اجتماعی
امتیاز مثبت 
۰
 
پی‌بی‌اس: مردم در عربستان چطور رژیم آل سعود را به چالش می‌کشند؟/ از رانندگی زنان تا برپایی تظاهرات+تصاویر
کد مطلب: ۴۵۱۶۶
تاریخ انتشار:سه شنبه ۱۰ فروردين ۱۳۹۵ ساعت ۲۰:۴۹
به نوشته پی‌بی‌اس، نارضایتی مردم عربستان از رژیم آل سعود رو به افزایش است.
پی‌بی‌اس: مردم در عربستان چطور رژیم آل سعود را به چالش می‌کشند؟/ از رانندگی زنان تا برپایی تظاهرات+تصاویر
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا" وبسایت شبکه آمریکایی «پی‌بی‌اس» در گزارشی نوشت: وقتی «سلمان بن عبدالعزیز آل سعود» در ژانویه 2015 پادشاه عربستان شد، درخواست‌هایی به گوش رسید که اصلاحات اقتصادی و اجتماعی را از وی طلب می‌کرد؛ آن هم در کشوری که مدت‌ها نقش متحدی کلیدی را برای آمریکا در خاورمیانه ایفا کرده‌است. همچنین از ملک سلمان خواسته‌شد عملکرد این کشور را در حوزه حقوق بشر بهبود بخشد. اما بیش از یک سال از آن زمان می‌گذرد و آن درخواست‌ها همچنان به قوت خود باقیست.
 
دولت تحت کنترلِ ملک سلمان که با مشکلاتی همچون افزایش تنش با ایران، معضلات اقتصادی ناشی از کاهش بهای نفت، فشار مبلغان تندروی وهابی و جنگ‌های یمن و سوریه دست به گریبان است، به برخی اصلاحات تن داده‌است. اما در کنار آن‌ها، مسئول اجرای بزرگترین اعدام دسته‌جمعی در سه دهه اخیر نیز بوده‌است. حالا مردم عادی در عربستان برای مقابله با این وضع، دست به کار شده‌اند. بنا بر اطلاعات مندرج در مستندی با نام "زیر و روی عربستان سعودی،» نسل جدیدی از زنان و مردان در عربستان جان خود را به خطر می‌اندازند تا با وضع موجود مقابله کنند و تغییر را برای سایرین به ارمغان آورند. آنها اعتراضات خود را با استفاده از 5 راهکار نشان می‌دهند:
 
مخفیانه از مناطقی فیلمبرداری می‌کنند که رژیم آل سعود مایل نیست شما آن‌ها را ببینید
اعضای خانواده سلطنتی عربستان جزء ثروتمندترین افراد جهان هستند و جهان، آن عربستان سعودی را می‌بیند که سرشار از ثروت و مالامال از فروشگاه‌های لوکس است. دولت میلیاردها دلار در حوزه رفاه اجتماعی هزینه کرده‌است؛ ولی تخمین زده می‌شود تا 25 درصد از جمعیت عربستان هنوز در فقر زندگی می‌کنند. گرچه فیلمبرداری از مناطق فقیرنشین می‌تواند افراد را در این کشور به پشت میله‌های زندان بفرستد، گروهی از فعالان مشغول ثبت صوت، فیلم و تصویر از این مناطق و زندگی ساکنان آن‌ها هستند. برای مثال، به تازگی فیلمی منتشر شده‌است که زندگی افراد تهیدست و فقیر را در اطراف شهر مکه نشان می‌دهد.
 
زنان رانندگی می‌کنند
ملک سلمان قوانینی را به اجرا گذاشته‌است که برای زنان مجوز رأی دادن و نامزد شدن در انتخابات محلی را صادر کرده‌است. اما بر اساس مندرجات یک قانون قدیمی که دولت هنوز پشتیبان آن است و ریشه در دیدگاه‌های سنتی مفتیان وهابی دارد، زنان هنوز از حق پشتِ فرمان نشستن برخوردار نیستند. در اواخر سال 2014، یک زن عربستانی تصمیم گرفت وارد عمل شود و از رانندگی خودش -- که از کشور همسایه امارات آغاز و به عربستان ختم شد -- فیلمبرداری کند. اما وی لحظاتی پس از پایان فیلمبرداری دستگیر شد. او به یکی از فعالان اصلی حقوق زنان در عربستان تبدیل شده‌است.
 
پی‌بی‌اس: مردم در عربستان چطور رژیم آل سعود را به چالش می‌کشند؟/ از رانندگی زنان تا برپایی تظاهرات+تصاویر
 
با خشونت در انظار و اماکن عمومی مقابله می‌کنند
چندی پیش فیلمی دردآور و ناراحت‌کننده در عربستان منتشر شد که زنی را در مراسم گردنزنی در یک خیابان و در انظار عمومی نشان می‌داد. زن -- که از سوی دادگاه به قتل و آزار و اذیت جنسی دخترخوانده‌اش متهم شده‌بود -- در حالی که در آستانه جدا شدن گردن از بدنش بود فریاد می‌زد «من این کار را انجام ندادم.» فیلم‌های دیگری نیز منتشر شده‌است که نیرو‌های پلیس رژیم آل سعود را در حال به زمین انداختن زنان در انظار عمومی نشان می‌دهد. فعالان، به طور مخفیانه از موارد بروز خشونت در انظار عمومی فیلمبرداری می‌کنند. در برخی از این فیلم‌ها، صحنه‌هایی از مقابله به مثل زنان با خشونت اعمال‌شده علیه آنها قابل مشاهده‌است. برای مثال، در یک فیلم، زنان به افرادی که آن‌ها را مورد تعرض قرار داده‌اند، حمله می‌کنند.
 
پی‌بی‌اس: مردم در عربستان چطور رژیم آل سعود را به چالش می‌کشند؟/ از رانندگی زنان تا برپایی تظاهرات+تصاویر
 
به وبلاگ‌نویسی روی می‌آورند
در سال 2012، یک وبلاگ‌نویس عربستانی در وبسایت خود آشکارا از رابطه نزدیک حاکمان سعودی و مفتیان وهابی انتقاد کرد. او به همین دلیل به 10 سال زندان و تحمل 1000 ضربه شلاق محکوم شد. وی تا کنون ماه‌های زیادی را در یکی از زندان‌های بدنام عربستان سپری کرده‌است و خانواده‌اش برای آزادی او تلاش می‌کنند.
 
به تظاهرات روی می‌آورند
آغاز سال نو به شیوه سعودی‌ها می‌تواند خون‌آلود باشد. رژیم آل سعود در ژانویه 2016 47 نفر را به جرم ارتکاب اعمال تروریستی اعدام کرد. این اعدام دسته‌جمعی، در 3 دهه اخیر در عربستان بیسابقه‌است. یکی از آن‌ها روحانی شیعه، «شیخ نمر النمر» بود که پیشوای روحانی اعتراضات سال 2011 شیعیان محسوب می‌شود. بر اساس ویدئو‌های منتشر‌شده، اعدام این روحانی سرشناس به وقوع اعتراضات و تظاهرات گسترده در شرق عربستان از زمان آغاز «بهار عربی» (بیداری اسلامی) منجر شد.
 
پی‌بی‌اس: مردم در عربستان چطور رژیم آل سعود را به چالش می‌کشند؟/ از رانندگی زنان تا برپایی تظاهرات+تصاویر
 
 
 
انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark