داخلی آرشيو گفتگو صفحه اجتماعی
امتیاز مثبت 
۰
 
یک کارشناس مذهبی:
اعتکاف، مسیر رسیدن به آرامش در پیچ و خم‌های زندگی مادی
کد مطلب: ۷۴۹۶۶
تاریخ انتشار:شنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۱ ساعت ۰۹:۲۳
یک کارشناس مذهبی گفت: یکی از راه‌های کسب آرامش و رهایی از مشکلات روحی و روانی ارتباط با معبود در مراسم اعتکاف است که فرصت مناسبی است تا انسان در پیچ و خم‌های زندگی به آرامش برسد.
اعتکاف، مسیر رسیدن به آرامش در پیچ و خم‌های زندگی مادی
حجت الاسلام‌والسلمین حسین ملاشاهی‌زارع، کارشناس مذهبی و مدرس دانشگاه آزاد اسلامی زابل، در گفتگو با خبرنگار اوشیدا بیان کرد: تمام مشکلات روحی و روانی جامعه ناشی از این است که انسان تکیه گاه اصلی و منشأ آرامش خود را پیدا نکرده است و این در حالی است که انسان موجودی فقیر(نیازمند) و وابسته به خداست اما به بهانه‌های مختلف از خالق خود دور شده و از راه‌های نامتعارف بدنبال آرامش می‌گردد و هیچگاه بدست نمی آورد.

وی افزود: یکی از راه‌های کسب آرامش و ارتباط با معبود اعتکاف است، اعتکاف فرصت بسیار مناسبی است تا انسانی که در پیچ و خم‌های زندگی مادی غرق شده، خود را بیابد و به قصد بهره بردن از ارزش‌های معنوی از علایق مادی دست بکشد و خود را در اختیار پروردگار بگذارد و تقاضا کند که او را در راه راست ثابت نگهدارد تا بتواند به دریای بیکران انس و مهر خداوند که یکسره مغفرت و رحمت است، متصل شود.

حجت الاسلام ملاشاهی‌زارع تصریح کرد: اعتکاف دارای ارزش معنوی خاصی است که اهمیت آن در قرآن و روایات مورد تاکید قرار گرفته است و در ده روز آخر ماه رمضان و سه روز در ماه رجب انجام می شود که آنچه که در کشور ما معروف است، اعتکاف در سه روز ماه رجب است.
وی خاطرنشان کرد: ماه رجب از ماه‌های حرام و روزه در ماه رجب دارای فضیلتی خاص است، از جمله روایتی از امام صادق (ع) که فرمودند: «هرکس یک روز از ماه رجب را از سر ایمان و اخلاص روزه بگیرد، گناهانش آمرزیده می شود و در حدیثی دیگر از پیامبر اکرم(ص): «هرکس سه روز از ماه رجب را روزه بگیرد، خداوند میان او و آتش جهنم به اندازه هفتاد سال راه، فاصله می اندازد».


این کارشناس مذهبی تاکید کرد: اعتکاف مقابله با تهاجم فرهنگ بیگانه است چرا که جوان در مراسم اعتکاف، طعم شیرین ایمان و انس با خدا را می چشد، لذت‌های مادی و شهوانی در دیدگاه او، حقیر و بی ارزش می شود و به آسانی در گرداب فساد و باورهای ضد دینی گرفتار نمی شود.

وی عنوان کرد: این مراسم معنوی هر ساله در مساجد جامع منطقه سیستان با شور و شعف خاصی برگزار می شود که به عقیده بنده در مقایسه با سایر شهرهای کشور سه ویژگی دارد، اکثر معتکفین جوانان و نوجوانان هستند و این مسئله بسیار مهمی است که باعث شده محیط مسجد با شور و حال و با صفا و صمیمیت باشد.

حجت الاسلام ملاشاهی‌زارع با اشاره به ویژگی دیگر اعتکاف در منطقه سیستان با سایر شهر‌ها گفت: یافتن دوستان واقعی، با توجه به ذات خونگرم مردم این مناطق همه معتکفین در این مدت سه روز باهم دوست می شوند و به گفته اساتید ما اگر دنبال دوست واقعی هستید از صفوف نماز جماعت پیدا کنید‌ و این مراسم بهترین مکان برای یافتن دوستان واقعی است.

وی به سومین ویژگی اشاره کرد و گفت: سهیم شدن در ثواب اعتکاف با ادای نذورات به معتکفین، از دادن خرما در وقت افطار به روزه داران تا کمک های مالی و معنوی در جهت بهتر برگزار شدن مراسم معنوی اعتکاف که این ویژگی‌ها مراسم اعتکاف را در منطقه سیستان متمایز کرده است.

انتهای خبر/
Share/Save/Bookmark