داخلی آرشيو گزارش صفحه اجتماعی
امتیاز مثبت 
۰
 
رهایی نسل جدید در فضای مجازی؛
کودکان و نوجوانان اصلی‌ترین قربانیان ولنگاری فضای مجازی هستند / خطر اعتیاد اینترنتی در پی پرسه‌زدن‌ بی‌اندازه در شبکه های اجتماعي
کد مطلب: ۷۴۴۱۶
تاریخ انتشار:پنجشنبه ۲۶ خرداد ۱۴۰۱ ساعت ۰۹:۲۷
استفاده از فضای مجازی علیرغم اینکه دارای فرصت های فراوانی است و باعث سهولت امور خواهد شد، در صورت عدم مدیریت صحیح و رها ساختن آن، باعث بروز نتایج ناگوار و آسیب های متعددی به خصوص برای کودکان و نوجوانان خواهد داشت.
کودکان و نوجوانان اصلی‌ترین قربانیان ولنگاری فضای مجازی هستند / خطر اعتیاد اینترنتی در پی پرسه‌زدن‌ بی‌اندازه در شبکه های اجتماعي
به گزارش اوشیدا، به نقل از پهره؛ کنترل فضای مجازی و اختصاص اینترنت امن برای کودکان توسط وزارت ارتباطات یکی از الزامات بوده که اینترنت بدون مدیریت به معنی آزادی نیست بلکه موجب آسیب و ایجاد مشکلاتی برای نوجوانان و کودکان می‌شود.

پرخاشگری، بی حوصلگی، عدم تمرکز فکری، افت تحصیلی از نشانه های اعتیاد اینترنتی است که والدین در اولین اقدام می توانند یاریگر فرزندان باشند تا در تهدیدهای این فضا غرق نشوند.

شبکه‌های اجتماعی همچون اینستاگرام، تلگرام، واتس آپ یک فرصت و یک تهدید جدی به شمار می‌روند و اگر متولیان امر در وزارت فرهنگ و ارشاد، وزارت ارتباطات، وزارت اطلاعات، آموزش و پرورش و دانشگاه‌ ها اقدامی اساسی در این راستا بر ندارند، حوادث ناگوراری که در کمین خانواده‌ های ایرانی است.

در این راستا فرشته عسکری، کارشناس مسائل روانشناسی تربیتی در گفت و گو با خبرنگار پهره بیان کرد: فضای مجازی یکی از تکنولوژی نوین جدید بوده که هم دارای فواید و هم معایب بوده که اگر این ابزار به درستی مدیریت نشود می تواند آسیب‌ های خیلی جدی روحی و روانی به زندگی اشخاص وارد کند.
وی افزود: اکنون فضای مجازی برای کودکان و نوجوانان آسیب های فراوانی چون در زمینه روحی و روانی وارد کرده که از جمله آن می توان به تغییر سبک زندگی آنان اشاره کرد.

عسکری تصریح کرد: اگر به گذشته برگردیم و ابزار ارتباطی آن دوره و زمان حال را مورد مقایسه قرار بدهیم متوجه خواهیم شد که از جمله مواردی که تغییرات قابل شایانی داشته ارتباط خانواده ها با یکدیگر بوده و به ویژه در این سال های اخیر که با معضل کرونا هم مواجه بودیم بیشتر اوقات فراغت مردم در فضای مجازی گذرانده می شده و در خانه ماندن را ترجیح می دادند و از دورهمی ها پرهیز می کردند.
به گفته این استاد دانشگاه، یکی از استفاده هایی که از فضای مجازی می شود ایجاد کسب و کارهای اینترنتی بوده که این مسئله نیز باعث ایجاد تغییراتی در سبک زندگی شود و به دنبال آن توازن ساختار زندگی اجتماعی دچار اختلال و آسیب‌های فراوان شده است.

وی اضافه کرد: فضای مجازی دارای اتفاقات مثبت و منفی بوده که نیاز به مدیریت و نظارت دارد و اگر این فضا کنترل نشود و افراد استفاده کننده سواد رسانه خود را ارتقا ندهند حتما دچار آسیب های جبران ناپذیری در رابطه با این تکنولوژی خواهند شد.

این کارشناس روانشناسی خاطرنشان کرد: کسی که از فضای مجازی استفاده می کند در وهله اول حتما باید مسئولیت پذیر باشد و به ویژه برای استفاده از این تکنولوژی محدودیت های زمانی برای خود تعریف کند که اگر این مسئله توسط فرد رعایت نشود امکان اعتیاد به استفاده از اینترنت و بیهوده به سر بردن در شبکه های اجتماعي وجود دارد.
وی عنوان کرد: وقتی فردی در فضای مجازی پرسه می زند باید هدف او از انجام این کار مشخص باشد وگرنه اگر بی دلیل از این فضا استفاده می کند دچار روزمرگی و بی برنامگی شده که به دنبال آن اعتیاد به اینترنت وجود دارد.

در ولنگاری فضای مجازی، کودکان به حال خودشان رها شدند

عسکری تصریح کرد: بیشتر اوقات افرادی که بدون هیچ برنامه از فضای مجازی استفاده می کنند برایشان این مسئله پیش آمده که روز به روز دچار گوشه گیری و منزوی شدن از اجتماع شوند و حتی این مسئله باعث شده وظایف خود در زندگی اجتماعی را به خوبی انجام ندهند و از انجام مسئولیت های فردی خود شانه خالی کنند.

وی اضافه کرد: برخی افراد از فضای مجازی به عنوان یک ابزار دارای سرگرمی و لذت یاد می کنند و کاملا در این فضا غرق شدند و این مسئله نیز سبب می شود که افراد در ارتباط گیری اجتماعی دچار مشکلات بسیاری شوند و فرد دلبستگی شدید به فضای مجازی دارد و انزوا را بر دورهمی های اجتماعی ترجیح می دهد.

عسکری عنوان کرد: در شرایط کنونی نوجوانان و کودکان تا نیمه های شب یا تا خود صبح ور فضای مجازی بدون هیچ برنامه اصولی و قانونی پرسه می زنند و این عدم مدیریتی باعث ضربه وارد کردن به روح و روان آنان می شود که برخی خانواده ها از این مسئله غفلت کرده و خود را به بی خیالی زدند و فراهم کردن اینترنت و گوشی و فضای مجازی را برای فرزندانشان نوعی فرهنگ بالا و با کلاسی تلقی می کنند.

به گفته این استاد دانشگاه، ولنگاری در فضای مجازی باعث شده که اکثر خانواده ها دچار ناهنجاری های دینی، مذهبی، اجتماعی شوند که این فضا باعث شده که افراد هویت مستقل فرهنگی خودشان را از دست بدهند و آن فرهنگ مستقل اسلامی ایرانی آنان دچار تعارض شود.

وی تصریح کرد: خانواده ها برای مدیریت فضای مجازی در وهله اول باید سواد رسانه شان را ارتقا داده و حتی باید باورهای دینی و اعتقادی در کانون خانواده تقویت کنند.

وی عنوان کرد: اگر والدین تمایل دارند برای کودکان و نوجوانان خود فضای مجازی و اینترنت را فراهم کنند در وهله اول باید رایانه‌ خانوادگی در محلی که برای همه قابل مشاهده بوده در دسترس فرزندانشان قرار بدهند و زمان استفاده از آن پدر و مادر محدودیت زمانی برای آنان تعیین کنند.
وی گفت: اکثر خانواده ها از این که فرزندشان از فضای مجازی بازی دانلود و نصب می کنند خرسند هستند اما باید به این نکته توجه کنند که این بازی ها چه تاثیراتی بر زندگی شخصی آنان دارد و عواقب آن چیست، پس در این زمینه هم مدیریت و نظارت والدین الزامی است.
انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark