داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۲
 
داغ خانه‌دار شدن با گرانی مصالح ساختمانی؛
گلایه مردم از افزایش قیمت مصالح ساختمانی؛ دلال‌ها عامل گرانی
کد مطلب: ۷۴۷۸۶
تاریخ انتشار:سه شنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۱ ساعت ۰۳:۲۸
در حالی سیاست‌های خانه‌دار شدن مردم یکی از دغدغه‌های اصلی در دولت سیزدهم بوده که در چند سال اخیر شاهد افزایش بی‌رویه قیمت مصالح ساختمانی در سیستان و بلوچستان هستیم که موجب تشدید گرانی مسکن و اجاره‌بها در سطح شهری شده است.
گلایه مردم از افزایش قیمت مصالح ساختمانی؛ دلال‌ها عامل گرانی
به گزارش اوشیدا به نقل از عصرهامون، مسکن؛ یکی از مهمترین نیازهای زندگی خانواده‌ها است که با توجه به افزایش قیمت زمین، مصالح ساختمانی، شرایط خانه‌دار شدن مردم را سخت‌تر کرده است.
 
در شرایط حال حاضر اقتصادی در جامعه که قیمت انواع کالاهای اساسی ترمز بریده و افزایش قیمت‌ها در تمامی حوزه‌ها خودنمایی می‌کند، مصالح ساختمانی نیز از قافله گرانی‌ها عقب نمانده و کسانی را که مشغول به ساخت و ساز هستند را به تکاپو انداخته و موجب اعتراض اکثریت مردم شده است.
 
روند قیمت انواع ملزومات مصالح ساختمانی اعم از زیرسازی و اسکلت‌بندی، رو بنا و تجهیزات و ادوات تکمیل ساختمان روزانه در حال افزایش است و این مساله قطعا به روند ساخت و ساز آسیب خواهد زد.
 
گلایه شهروندان از چند برابری قیمت مصالح ساختمانی در بازار

یکی از شهروندان زاهدانی در گفت و گو با خبرنگار ما بیان کرد: اگر گذری از بازار مصالح‌فروشان در بازار داشته باشیم خواهیم دید که برخی از فروشندگان به دلیل گران شدن روز به روز مصالح ساختمانی از فروش کالا خودداری می‌کنند.
 
وی افزود: با چنین شرایطی خرید مسکن به رویای دست نیافتنی برای نسل جوان تبدیل شده است.
 
یکی دیگر از شهروندان با ابراز گلایه از افزایش چند برابری مصالح ساختمانی در یک سال گفت: قیمت مصالح ساختمانی بسیار بالا است و هر روز بیشتر می‌شود و قیمت ها نسبت به سال گذشته تا سه برابر افزایش داشته و با این حساب برای کسی که خواهان ساخت و ساز است بسیار کمرشکن بوده و باید فکری به حال مردم کرد.
 
شهروندی که در کار ساخت و ساز است، در گفت و گو با خبرنگار ما با اشاره به نظارت مسئولان بر روی ساخت و ساز تصریح کرد: اگر قیمت مصالح گران باشد، تولید کننده نیز آپارتمان را به قیمت گران می‌فروشد و مردمی که مصرف کننده هستند در شرایط بسیار سختی مواجه می‌شوند.
 
وعده دولت این بود که در راستای افزایش تولید مسکن، قیمت مصالح ساختمانی را کنترل و برای سازندگان مسکن تعدیل کند اما تا به امروز این وعده محقق نشده‌ است.
 
خرید محصولات فولادی در سیستان و بلوچستان از طریق واسطه ها صورت می گیرد

علیرضا میر، کارشناس مسئول بازرسی و نظارت بر خدمات اداره کل صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار ما با اشاره به کنترل قیمت مصالح ساختمانی در بازار بیان کرد: نوسانات قیمت مصالح ساختمانی اثر مستقیم بر بازار مسکن دارد و یکی از مهمترین عوامل در افزایش و رشد ساخت و ساز مسکن به حساب می آید.
 
وی با اشاره به نحوه خرید مصالح ساختمانی افزود: محصولات فولادی و سیمان از طریق بورس عرضه و قیمت در بورس بر اساس تقاضای وارده به بورس تعیین می شود و عاملین سیمان را از بورس خریداری می کنند و به قیمت های خرید هزینه حمل و نقل سودهای عمده فروشی و خرده فروشی اضافه و پس از آن عرضه می‌کنند.
 
کارشناس مسئول بازرسی و نظارت بر خدمات اداره کل صمت استان با اشاره به خرید از واسطه ها تصریح کرد: عاملین فروش محصولات فولادی در سیستان و بلوچستان به دلیل عدم توان مالی امکان خرید مستقیم از بورس را ندارند و از طریق واسطه و استان‌های اصفهان، تهران و یزد خریداری و به قیمت خرید هزینه های حمل و نقل و سودهای عمده فروشی و خرده فروشی اضافه و پس از آن عرضه می کنند.
 
وی با اشاره به اقدامات اداره کل صمت جهت کنترل قیمت در بازار ادامه داد: گزارش قیمت‌گذاری روزانه از مراکز عرضه مصالح ساختمانی؛ سیمان خاکستری، سیمان سفید، انواع گچ و محصولات فولادی؛ انواع تیرآهن، میلگرد، نبشی، ناودانی و ورق انجام می شود.
 
رصد و پیگیری خرید کالا توسط عاملین خرید و فروش از طریق سامانه جامع تجارت است

میر گفت: رصد و پیگیری خرید کالا توسط عاملین خرید و فروش از طریق سامانه جامع تجارت و جامعه انبارها، انجام بازرسی و نظارت میدانی، رسیدگی به گزارشات ستاد خبری، برگزاری طرح های نظارتی و تشکیل پرونده جهت واحدهای متخلف از مهم ترین اقدامات اداره کل صمت در استان است.
 
وی اذعان کرد: سیمان و محصولات فولادی در سامانه جامع تجارت و انبارها ثبت می شود و کلیه واحدهای تولیدی سیمان موظف به فروش سیمان از طریق بورس هستند.
 
کارشناس مسئول بازرسی و نظارت بر خدمات اداره کل صمت استان افزود: کلیه خریداران ملزم به ثبت نام در سامانه جامع تجارت و اخذ کد نقش هستند که پس از آن خرید از بورس امکان پذیر است و میزان خرید و فروش سیمان توسط عاملین در سامانه جامع تجارت ثبت و برای هر خرید و فروش سند انتقال مالکیت صورت می شود و اعلام میزان موجودی کالاهای خریداری شده در سامانه جامع انبارها موجود است.
 
وی ادامه داد: مصالح ساختمانی شامل؛ انواع شن و ماسه؛ شسته، نخودی و بادامی، انواع سیمان خاکستری و سفید انواع محصولات فولادی؛ تیرآهن، میلگرد، نبشی، انواع آجر و گچ است.
 
میر با اشاره به عوامل موثر بر نرخ مصالح ساختمانی گفت: هزینه های تولید، هزینه‌های حمل و نقل، تغییرات فصلی که باعث افزایش،کاهش یا افزایش ساخت و ساز می شود.

انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark