داخلی آرشيو خبر صفحه اجتماعی
امتیاز مثبت 
۰
 
آمریکا زیر تیغ اختلافات
کد مطلب: ۵۷۷۴۹
تاریخ انتشار:سه شنبه ۳ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۳۹
برخی رسانه های عربی در روزهای گذشته با محور قرار دادن موضوع کناره گیری «مایکل فلین» مشاور امنیت ملی ترامپ و اختلاف های میان ترامپ و اطرافیان او به تحلیل و بررسی زمینه ها و پیامدهای این رخداد پرداختند.
آمریکا زیر تیغ اختلافات
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا" در مدت اندکی که از روی کار آمدن «دونالد ترامپ» به عنوان رییس جمهوری ایالات متحده می گذرد، چند تن از اعضای دولت وی کناره گیری کرده اند.
اما اکنون با استعفای «مایکل فلین» مشاور امنیت ملی دونالد ترامپ در مقطعی حساس، مشخص شد که اوضاع برای ترامپ و دولتش به خوبی پیش نمی رود و انگار باید هر روز منتظر بحران جدیدی در دولت وی بود. اختلاف میان ترامپ و اطرافیان، طی روزهای گذشته یکی از محورهای بررسی و تحلیل رسانه های عربی بوده است که در این گزارش به آن پرداخته می شود.

** مسیر پرپیچ و خم همکاری ترامپ با نخبگان
روزنامه های «الاهرام» مصر، «الخلیج» امارات و «الحیات» چاپ لندن و شبکه خبری «الجزیره» قطر با اشاره به کنارگیری فلین و اختلاف میان ترامپ و نخبگان پیش بینی کردند که دولت آمریکا پس از این با چالش های سختی روبرو شود.
به نوشته روزنامه الاهرام، سوالات بسیاری در ذهن ناظران درباره پیامدها و آثار استعفای فلین بر دولت آمریکا و شخص ترامپ وجود دارد. این موضوع بدون تردید تصمیم سازان کاخ سفید را در شرایط بغرنجی قرار داده است.
استعفای فلین بار دیگر تنش ها و درگیری های جاری در دولت ترامپ را افزایش داد و اکنون سوال های بسیاری درباره نقش ترامپ در این اختلاف ها و تمایل او برای کنترل آن مطرح می شود. همچنین این موضوع ماهیت درگیری موجود در کاخ سفید به ویژه میان نزدیکان ترامپ و افرادی از جمهوری خواهان به رهبری «راینس پریبس» رئیس کمیته ملی جمهوریخواهان را مشخص کرد. برخی پایگاه های خبری استعفای فلین را در چارچوب تنش میان پریبس و هواداران ترامپ برشمرده اند.
روزنامه الخلیج نوشت: استعفای فلین، قلب امنیت ملی آمریکا را هدف قرار داده و همه محاسبه ها را بر هم خواهد ریخت. استعفای فلین نگرانی ها را افزایش داده و باعث مرگ سیاست خارجی آمریکا در زمینه مبارزه با تروریسم شده است. به ویژه که فلین مشاور امنیت ملی ترامپ همه راهبردهای ترامپ را در هنگام تبلیغات انتخاباتی درباره مبارزه با داعش یا روابط با روسیه و مسائل پیچیده خاورمیانه وضع کرده بود. این مساله در مسیر ترامپ در این زمینه ها مانع ایجاد خواهد کرد.
به نوشته الخلیج، بیشتر رسانه های غرب اتفاق نظر دارند که استعفای فلین ضربه سختی به سیاست ها ترامپ و رویکردهای تند او علیه مسلمانان وارد کرد. فلین مانند سرنیزه ای در سیاست های ترامپ بود.
شبکه خبری الجزیره به نقل از «گلین کارل» یک افسر برجسته انگلیسی نوشت: آمریکا در طول 150 سال اکنون با بحران بی سابقه ای روبرو شده است. رئیس جمهوری منتخب این کشور احساساتی و غیرعاقلانه عمل می کند. او تحلیل ژرفی از امور ندارد. تعداد اندکی موافق و شمار زیادی مخالف دارد.
همچنین شبکه خبری الجزیره به نقل از «عماد حرب» رئیس بخش پژوهش های مرکز عربی واشنگتن نوشت: مشکل آمریکا از روز نخست ریاست جمهوری ترامپ آغاز شد. او به سیاست خارجی توجهی نمی کند. تلاش می کند دیدگاه های خود را تحمیل کند. اما کسی به حرف های او گوش نمی دهد.
به نوشته روزنامه الحیات، ترامپ در یک طرف و بیش از نصف آمریکایی ها در مقابل او قرار دارند. این تنها جنبه اختلافی نیست. شکاف میان طیف های گوناگون مردم آمریکا از دوره «بوش» پسر آغاز شده است. «باراک اوباما» نه تنها موفق نشده شکاف ها را ترمیم کند. بلکه بر دامنه این شکاف ها افزود. موضعگیری های ترامپ هم نشان می دهد که او قدرت ترمیم شکاف ها را ندارد. شاید نخستین نبرد ترامپ با طبقه سیاسی حاکم و نخبگان اطراف وی رخ دهد.
مسیر همکاری او با نخبگان سیاسی حاکم در حزب جمهوری خواه و دموکرات هموار نیست. هرچند که حزب او کرسی هایی را در کنگره دارد. اما این حزب محاسبه های خاص خود را دارد. از این رو، برخی از افراد برجسته حزب جمهوری خواه سدی در برابر ترامپ هستند.

** اختلاف میان ترامپ و دیگر جنگ سالاران ضد روسی
شبکه خبری الجزیره و روزنامه الحیات در بخشی از گزارش های خود اختلاف ترامپ و اطرافیان او درباره روسیه را در کانون توجه قرار دادند.
شبکه خبری الجزیره به نقل از « أندریه ودروف» معاون پیشین وزیر امور خارجه روسیه نوشت: برقراری روابط میان روسیه و آمریکا آسان نیست. زیرا برخورد دو کشور از زمان اتحاد شوروی سابق سبب شده است که میان دو طرف روابط مثبتی شکل نگیرد. «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه برای بهبود روابط با آمریکا شتاب نمی کند. همچنین در کرملین هیچ کسی باور ندارد که ترامپ دوست روسیه است.
همچنین «نبیل الخور» مسوول سابق وزارت امور خارجه آمریکا بیست و نهم بهمن به شبکه الجزیره گفت که انتخاب فلین به عنوان مشاور امنیت ملی انتخابی بد بود و کنار رفتن وی گزینه خوبی است. اما تغییر در این شرایط که با تردیدهای بسیاری روبرو است نشان می دهد که دولت آمریکا با چالش های بسیاری روبرو است.
خور بر این اعتقاد است که ماه عسل دولت ترامپ و مسکو در ماه نخست ریاست جمهوری ترامپ به پایان رسید. زیرا ترامپ نیاز به همراهی بیشتر جمهوریخواهان در کنگره برای برقراری روابط با روسیه دارد. او مجبور است که بیشتر با آنان مدارا کند و این مساله سبب خواهد شد که وی لحن خود علیه روسیه را تندتر کند.
همچنین شبکه الجزیره به نقل از «مارک کاتز» استاد دانشگاه «جرج میسون» نوشت: وزیران ترامپ موضع ضد روسی دارند. اما مشاوران او در کاخ سفید بیشتر تمایل به روسیه دارند. در نتیجه این مساله دولت آمریکا درباره ماهیت و آینده روابط با مسکو در شرایط بغرنجی قرار دارد. جمهوری خواهان در مجلس نمایندگان نمی خواهند نظاره گر روابط قوی میان ترامپ و روسیه باشد. از این رو اگر روابط توسعه یابد این افراد سکوت نخواهند کرد.
روزنامه الحیات نوشت: ترامپ چگونه می تواند با روسیه همکاری کند. در حالی که بسیاری از جنگ طلبان اطراف او و دیگران به روسیه به عنوان یک خطر بزرگ نگاه می کنند. «جیمز ماتیس» وزیر دفاع آمریکا، «مایکل بومبیو» و «دان کوس» مدیران دستگاه اطلاعات و گروهی دیگر از جنگ سالاران جمهوری خواه و دموکرات با او درباره روسیه اختلاف دیدگاه دارند.
«جوبایدن» معاون رئیس جمهوری پیشین آمریکا از اوکراین خواسته است در برابر حمله های روسیه مقاومت کند. شاید ترامپ نتواند توصیه های «سی ای ای» و گزارش های آن را نادیده بگیرد. این گزارش و توصیه ها بر اهمیت حفظ ناتو و آمادگی برای رویارویی با روسیه را مورد تاکید قرار می دهد. این مساله از راه همکاری آمریکا با ناتو و کشورهای اروپایی امکان پذیر است.
Share/Save/Bookmark
    عکاس :