داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۰
 
تولید روزانه 10 مقاله علمی در حوزه نانوفناوری
کد مطلب: ۱۳۸۰۰
تاریخ انتشار:يکشنبه ۱۴ مهر ۱۳۹۲ ساعت ۰۹:۵۵
اوشیدا: دبیر ستاد توسعه فناوری نانو از تولید روزانه 10 مقاله علمی در حوزه فناوری نانو خبر داد و گفت: ایران از رتبه 59 جهانی در سال 2000 به رتبه هشتم در سال 2013 دست یافته است.
تولید روزانه 10 مقاله علمی در حوزه نانوفناوری
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا: دکتر سعید سرکار در مراسم افتتاح ششمین جشنواره فناوری نانو با اشاره به روند تشکیل این ستاد افزود: به منظور توسعه فعالیت های این ستاد نیاز به سند راهبردی بود که در این راستا سند راهبردی ۱۰ ساله تدوین شد و در حال حاضر در فاز سوم اجرای این سند هستیم.

دبیر ستاد توسعه فناوری نانو، فاز سوم اجرای این سند را تا پایان سال ۸۴ دانست و اظهار داشت: بر اساس چشم اندازهایی که در این سند دیده شد ایران باید در میان ۱۵ کشور اول جهان قرار می گرفت ضمن آنکه از این فناوری برای ارتقای زندگی و اقتصاد جامعه مورد استفاده قرار گیرد.

وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر اقتصاد ایران مبتنی بر مواد خام است، یادآور شد: برای رسیدن به اقتصاد دانش بنیان در فازهای اولیه قرار داریم که برای تغییر از اقتصاد مبتنی بر مواد خام به اقتصاد دانش بنیان، نیاز به تغییر نگرش در مسئولان داریم.

سرکار توجه به نیروی انسانی را از دیگر ضروریات توسعه این فناوری نام برد و ادامه داد: اگر یک هزارم سرمایه ای که برای استخراج نفت هزینه می شود در زمینه استخراج مغز هزینه کنیم به دستاوردهای نوینی در حوزه فناوری های پیشرفته دست خواهیم یافت.

وی با اشاره به راه اندازی رشته های مرتبط با فناوری نانو در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا ادامه داد: در حال حاضر در ۱۵ دانشگاه کشور دوره های PHD مرتبط با فناوری های نانو راه اندازی شده است ضمن آنکه ۱۵ هزار نفر محقق حوزه نانو در کشور حضور دارند.

سرکار همچنین به رتبه تولید علمی ایران اشاره کرد و یادآور شد: در سال ۲۰۰۰ میلادی ایران با تولید ۸ مقاله علمی رتبه ۵۹ جهانی را کسب کرد ولی در حال حاضر ایران با تولید ۱۰ مقاله در روز در جایگاه هشتم دنیا قرار گرفته است.

دبیر ستاد توسعه فناوری نانو، تبدیل فناوری به محصول را از مهمترین اهداف این ستاد نام برد و یادآور شد: اگر صنایع امروز به فناوری نانو توجه نداشته باشند در آینده نزدیک قدرت رقابت پذیری خود را از دست خواهند داد.

وی تجاری سازی را از گلوگاههای عرضه فناوری نانو ذکر کرد و یادآور شد: تجاری سازی محصولات پیشرفته با تجاری سازی محصولات عادی تفاوت های چشمگیری دارد. برای عرضه محصولات با فناوری پیشرفته در بازارهای جهانی نیاز است تا بازرگانانی تربیت کنیم که با ادبیات فناوری نوین آشنا باشند.

سرکار یادآور شد: اگر ما بتوانیم محصولات هایتک در دنیا عرضه کنیم قادر خواهیم بود تا به راحتی محصولات عادی را به فروش برسانیم.

وی همچنین با اشاره به برگزاری ششمین دوره جشنواره فناوری نانو خاطر نشان کرد: در این جشنواره ۱۷۰ شرکت دانش بنیان، دانشگاه، پژوهشگاه، پارک های علم و فناوری، انجمن های علمی و نهادهای ترویجی حضور یافته اند ضمن آنکه ۴ کشور روسیه، رومانی، لبنان و کره جنوبی نیز محصولات خود را در این جشنواره عرضه کرده اند.

سرکار همچنین با اشاره به عرضه ۱۲ محصول نمونه سازی شده در بخش نوآوری این جشنواره اظهار داشت: عرضه این ۱۲ محصول به منظور یافتن سرمایه گذارانی برای تجاری سازی این محصولات است.
Share/Save/Bookmark