داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۰
 
نگاهی به شغل فراموش شده دلاکی در سیستان
کد مطلب: ۶۶۴۱۵
تاریخ انتشار:چهارشنبه ۸ اسفند ۱۳۹۷ ساعت ۰۹:۴۴
امروزه کمتر کسی در منطقه سیستان وجود دارد که به صورت دوره گردی موی سر و صورت را اصلاح کند.
نگاهی به شغل فراموش شده دلاکی در سیستان
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا ؛ یکی از سنت های دیرینه مردم سیستان اهمیت به نظافت شخصی است که از گذشته تا کنون آن را به عنوان یک سنت حفظ کرده اند.
در این راستا برخی از پیرایشگرها که به آنها دلاک گفته می شد مسئولیت کوتاه کردن ریش و موی سر مردان را بر عهده داشتند.
این افراد همچنین در گذشته به دلیل کمبود پزشک در سیستان، ختنه نیز می کردند و از درآمد بسیار بالایی برخوردار بودند.
با پیشرفت علم و فراگیر شدن علم پزشکی در بیمارستان ها رفته رفته دلاک ها ختنه را کنار گذاشتند و تمرکز خود را بر روی همان اصلاح کردن موی سر و صورت گذاشتند.
با این وجود امروزه کمتر کسی در منطقه سیستان وجود دارد که به صورت دوره گردی موی سر اصلاح کند، معدود افرادی از دلاک ها نیز وجود دارند که با همان وسایل قدیمی خود موی هم سن و سالان خود را اصلاح می کنند.







رضا بارانی رئیس اداره میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی شهرستان هیرمند در این خصوص گفت: شغل دلاکی در دیگر شهرهای ایران بیشتر در حمام های عمومی و نمره دیده می شود که در سیستان این شغل کاملا متفاوت است.
وی افزود: دلاک ها نقش بسزایی در عروسی ها ایفا می کردند و قبل از ظهر روز عروسی سر و صورت داماد را در مراسمی نمادین اصلاح می کردند تا آماده ورود به زندگی جدید خود شود.
بارانی ادامه داد: همچنین دلاک زن هم وجود داشت در شب حنابندان همان وظیفه دلاک مرد را بر عهده داشته است.
رئیس اداره میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی شهرستان هیرمند تصریح کرد: شغل دلاکی هنوز هم در برخی از مناطق سیستان دیده می شود، اما بسیار کمرنگ تر از قبل است.

انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark