داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۲
 
سیستان در بحران، مسئولان در خواب/ ایجاد کارخانجات تولیدی و صنعتی مهم ترین راه نجات
کد مطلب: ۶۳۹۱۴
تاریخ انتشار:يکشنبه ۹ ارديبهشت ۱۳۹۷ ساعت ۰۷:۳۶
سیستان از دو دهه قبل تاکنون در بحران شدید قرار گرفته به طوری که خشکسالی و انسداد مرز به طور فجیعی زندگی مردم آن را تحت الشعاع قرار داده است.
سیستان در بحران، مسئولان در خواب/ ایجاد کارخانجات تولیدی و صنعتی مهم ترین راه نجات
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا؛ در حال حاضر بیکاری در سیستان به اوج خود رسیده به طوری که خانه ای را نمی توان یافت که در آن یکی از اعضای خانواده بیکار نباشد.

در بیشتر مناطق سیستان به ویژه روستاها بسیاری از خانواده ها تنها با همان یارانه ناچیز امرار معاش می کنند و این خود نشان از عمق فاجعه در این منطقه دارد.

بیماری های ناشی از وقوع ریزگردها که حاصل از خشکی هامون می باشد در منطقه بیداد می کند اما مردم صبور و ولایتمدار سیستان همچنان تاب آورده و منتظر حرکتی از سوی دولت برای نجات منطقه هستند.

با بستن مرز در کنار خشکسالی مشکلات اقتصادی در منطقه به اوج خود رسید به طوری که افرادی که از طریق بدوکی امرارمعاش می کردن بیکار و خانه نشین شدند.

در حال حاضر کشاورزی، دامداری، صنایع دستی و صیادی در بدترین شرایط موجود وجود دارند به طوری که بیشتر افرادی که در این عرصه فعالیت داشته اند بیکار شده و یا مهاجرت کرده و با در حال مهاجرت هستند.

امسال نیز با بی تدبیری مسئولان مربوطه تمام امید کشاورزان نقش بر آب شد و مرگ محصولی که با هزاران امید کاشته بودند را نظاره کردند.

در سرزمینی که از نظر باد، خاک و نور خورشید در بهترین موقعیت قرار دارد این گونه بیکاری و فقر اقتصادی شگفت انگیز است چرا که دولت با بهره برداری از این سه عنصر می تواتد بهترین رونق اقتصادی را ایجاد کند اما مسئولان خواب و هیچ اراده ای نیز برای رفع مشکلات وجود ندارد.

ناامیدی چنان در وجود مردم سیستان رخنه کرده که گویی قصد رفتن ندارد و خود را اینک صاحبخانه می بیند.

بسیاری از مردم سیستان که خود روزگاری عزتمند داشته و به واسطه مرز و هامون زندگی خوبی داشتند به دلیل نداشتن نان شب، برای کارگری به سایر نقاط کشور کوچ کرده اند.

وضعیت سیستان اسفناک تر از آن است که بتوان درباره آن صحبت کرد تمام امید مردم در حال حاضر بازگشایی مرز و ایجاد کارخانجات تولیدی و صنعتی است تا از این طریق اشتغال برای تعدادی از افراد ایجاد شود.

چندین کارخانه نیز در سیستان کلنگ آن ها زده شد اما تنها نامی از آن ها به گوش می رسد و هیچ پیشرفتی نداشته همچنین اندک کارخانجات سیستان نیز وضعیت خوبی ندارند که در این راستا می توان به کارخانه شیر سیوستان و کارخانه آرد نیمروز اشاره کرد.

سیستان رکوردار بیکاری میان استان‌های کشور است

نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: در حال حاضر سیستان رکورددار بیکاری در کشور است و صنعت قابل توجه‌ای وجود ندارد.

حبیب الله دهمرده افزود: با وجود آنکه کلنگ کارخانه لاستیک سازی زابل به زمین زده شده اما پیشرفت قابل توجه‌ای نداشته است به همین دلیل برای جلوگیری از کوچ باید کارخانه‌های ریز و درشت ساخت، بخشودگی سود و دیرکرد وام‌ها طبق قانون اعمال و به معضل ایجاد شده توسط موسسات بانکی همچون کاسپین رسیدگی شود.

وی اذعان کرد: امسال در مرحله اول کشت آبی رها شد اما متاسفانه برای مراحل بعدی آبیاری محصولات آبی وجود نداشت بنابراین کشاورزان پس از یک سال زراعی، زحمت و تلاش طاقت فرسا نه تنها محصولی برداشت نکردند بلکه سرمایه و دار و ندار خود را از دست دادند و این مردم درحیرانی منتظر عنایت نظام مقدس هستند.

دهمرده با بیان اینکه هیاتی از طرف رئیس‌جمهور به سیستان اعزام شود، خاطرنشان کرد: رئیس جمهور باید توجه کند که باید در سه مقطع کوتاه، میان و بلند مدت یکبار برای همیشه وضعیت این مردم مشخص شود و هیاتی در کوتاه مدت برای تسکین آلام مردم به منطقه اعزام شوند، همچنین با توجه به اینکه بیش از ۱۰۰هزار هکتار از اراضی منطقه به دلیل عدم تامین آب فاقد کشت هستند، وزارت جهاد کشاورزی باید ضمن برآورد خسارت و تامین کمک‌های بلاعوض نقدی به دامداران و کشاورزان خسارت دیده اقدام موثری کند.

نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی با عنوان اینکه باید قبل از اینکه خشکسالی حاکم بر سیستان تبدیل به فاجعه شود تصمیمات لازم اتخاذو اقدامات لازم انجام شود، تاکید کرد: سازمان برنامه و بودجه و وزارت جهاد و کشاورزی باید با توجه به عدم کشت، وجود جمعیت هزاران واحد دائمی و بحران تامین علوفه در کوتاه و میان مدیریت به تامین علوفه اقدام کنند.

دهمرده در پایان اظهار کرد: تقسیم استان، منطقه آزاد سیستان، مرز سیستان و انتقال آب از دریا یک فرصت است که دستور شجاعانه رئیس جمهور را می‌طلبد.

انتهای پیام








Share/Save/Bookmark