داخلی آرشيو گفتگو صفحه اجتماعی
امتیاز مثبت 
۰
 
امام‌جمعه بنجار:
امام علی(ع) گوهری بی‌نظیر و ابرمرد تاریخ است
کد مطلب: ۷۶۱۵۴
تاریخ انتشار:پنجشنبه ۹ فروردين ۱۴۰۳ ساعت ۱۵:۳۰
امام جمعه بنجار گفت: بی‌تردید، فضائل حضرت علی (ع) بی‌شمار و غیر قابل احصاء و توصیف است آن حضرت ابرمرد بزرگ تاریخ است.
امام علی(ع) گوهری بی‌نظیر و ابرمرد تاریخ است
حجت‌الاسلام‌والمسلمین حیدرعلی راشکی در گفتگو با خبرنگار اوشیدا با تسلیت شهادت امیرالمؤمنین علی علیه‌السلام بیان کرد: لیالی قدر است که در این شب قرآن نازل شده است و باید به این نکته توجه داشته باشیم که این شب درست است که یک شب است؛ ولی از هزار ماه بالاتر است و برابر است با یک‌عمر زندگی و این شب ویژگی‌های مهم و سرنوشت‌سازی دارد.

وی افزود: سیره اهل‌بیت (ع) در شب قدر این‌گونه بوده است که این شب را در مسجد به رازونیاز می‌پرداخته‌اند و باید تلاش کنیم تا در این شب‌های قدر همگان در اجتماعات و به‌صورت دسته‌جمعی شرکت کنیم چرا که دین ما دین اجتماعی است و مهم‌ترین نکته‌ای که در شب قدر وجود دارد این است که ساعاتی را اختصاص به تفکر و فکرکردن بدهیم.

وی افزود: اگر در این شب به اهل‌بیت متوسل می‌شویم برای حاجات یکی از مهم‌ترین حاجات ما این باشد که اهل‌بیت مسیر صحیح و درست زندگی را به ما نشان بدهند.

وی با اشاره به شهادت امیرالمؤمنین (ع) خاطرنشان کرد و گفت: طبق گفته جرج جرداق مسیحی اگر امیرالمؤمنین را در محراب به شهادت رساندند به دلیل شدت عدالتی بود که این شخصیت بزرگ داشت.

وی ادامه داد: حضرت علی علیه‌السلام بزرگ‌مرد تاریخ بوده و یگانه عادلی است که همیشه بر پایه حق و عدالت رفتار می‌کردند.

امام‌جمعه بنجار گفت: امام علی ابن ابی‌طالب گوهری است که در شخصیت آن امام بزرگ و ابرمرد تاریخ، تاکنون هزارها کتاب به نگارش درآمده است. نویسندگان مسلمان، مسیحی، و گاه یهودی در تبیین چهره آن امام قلم‌زده‌اند و اهل‌سنت نیز برای معرفی مولی‌الموحدین امام علی (ع) قلم‌به‌دست شده‌اند؛ اما هنوز چهره حقیقی امام علی علیه‌السلام به جهانیان معرفی نشده است. سخن‌گفتن درباره ویژگی‌های فردی امیرالمؤمنین علی(ع) بسیار مشکل است؛ مانند قطره‌ای از دریاست.

وی تأکید کرد: چون شخصیت ایشان مانند شخصیت انسان‌های دیگر تک‌بعدی نیست و کتابش نهج‌البلاغه را هم به‌عنوان کتابی که یک شخصیت معمولی از خود به یادگار گذاشته است نمی‌توانیم تلقی کنیم؛ چون ایشان هدف اعلائی برای زندگی داشت. در حقیقت، نهج‌البلاغه، شخصیت خطی و رسمی امیرالمؤمنین است، یعنی علی(ع) خود، نهج‌البلاغه مجسم است و این یکی از خصوصیات ایشان است که به آن چه می‌گوید عمل می‌کند و آن چه را که می‌خواهد در زندگی خود پیاده می‌کند.

وی با اشاره به شخصیت سیاسی حضرت علی افزود: امام (ع) در هیچ شرایطی حاضر به عدول از مبانی قرآن کریم و سنت پیامبر اکرم (ص) نشدند، حتی زمانی که به خلافت رسیدند، علی‌رغم اینکه بعضی دوستان حضرت توصیه‌هایی که در ظاهر با حسن‌نیت و درنظرگرفتن مصالح امام و حکومت همراه بود - به ایشان می‌نمودند، اما آن بزرگوار از هر گونه مصلحت‌اندیشی و ظاهرنگری پرهیز می‌کردند.

امام‌جمعه شهربنجار افزود: در مورد شب‌های قدر توصیه به احیا شده و کسانی که شب قدر را به احیا می‌گذرانند شامل غفران الهی می‌شوند و باید هر سه شب قدر را اعمالش را انجام بدهیم.

وی تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین اعمال شب‌های قدر این است که باید زیاد تفکر کنیم و به این فکر کنیم چه برنامه‌ای برای نزدیک‌شدن به خداوند و قدم برداشتن برای دینمان در سال جدید داریم این شب‌ها شب انس با امیرالمؤمنین و شب یاد امیرالمؤمنین است و امیدواریم توفیق داشته باشیم از برکات این شب‌ها نهایت استفاده را بکنیم.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین راشکی با اشاره به نامه ۵۳ نهج‌البلاغه امیرالمؤمنین علیه‌السلام که یکی از طولانی‌ترین نامه‌های نهج‌البلاغه است و این نامه به آیین کشورداری معروف است افزود: زمانی که امام علی مالک‌اشتر را به‌عنوان حاکم مصر معرفی می‌نمایند و باتوجه‌به اینکه اوضاع آن زمان مصر اوضاع خاصی بود و برای اینکه مالک‌اشتر در این سرزمین چگونه حکومت کنند امام علی (ع) این نامه را تنظیم می‌کنند و بعد از شهادت مالک‌اشتر این نامه به محمد بن ابی‌بکر می‌رسد و بعد از شهادت ایشان این نامه به دست عمر عاص و معاویه می‌رسد به‌طوری‌که علی‌رغم دشمنی این دو شخص با امام علی (ع) معاویه از این نامه چنین یاد می‌کند که در عمرم من بالاتر و علمی‌تر از این سخنان و گوهربارتر از این کلمات ندیده‌ام و می‌گوید از این نامه‌ها استفاده می‌کنم و بعد از معاویه هم این نامه نزد خلفای بعدی نگهداری و استفاده می‌شده است.

وی افزود: جورج جرداق مسیحی این نامه امام علی (ع) را مطرح می‌کند و می‌گوید بسیاری از نخبگان و بزرگان از کل دنیا جمع شده بودند که منشور حقوق بشر را بنویسند؛ ولی بااین‌حال وقتی منشور حقوق بشر را با نامه امام علی خطاب به مالک‌اشتر مقایسه می‌کنند می‌بینند این نامه به‌مراتب قوی‌تر از آن منشور سازمان ملل است که تمامی بزرگان دنیا دور هم جمع شده‌اند.

وی تصریح کرد: جرداق مسیحی می‌گوید در نامه امام علی علیه‌السلام عمق انسانیت و محبت انسانی دیده می‌شود که در منشور سازمان ملل و حقوق بشر نیست و نکاتی را امام علی (ع) اشاره می‌نمایند که در هیچ جا پیدا نمی‌شود و باید بادقت نکات این نامه موردمطالعه قرار بگیرد.

وی گفت: امام علی چهار هدف را از نوشتن این نامه به مالک‌اشتر دنبال می‌نمایند اولین نکته این است که اولین وظیفه شما به‌عنوان حاکم سروسامان دادن به امور اقتصادی این کشور است ۲- نیروهای مسلح و نظامی باید قدرتمند شوند و قدرت نیروی نظامی است که در مقابل دشمنان بازدارندگی ایجاد می‌کند. ۳- هرگز مردم را فراموش نکنی و همان‌طور که باید به دنبال رفاه مردم باشی باید به دنبال رشد معنویت و دیانت مردم هم‌باشی ۴- از عمران و آبادانی نباید غافل شوی و شهری که مسلمان‌نشین باشد باید شهری آباد باشد.

حجت‌الاسلام راشکی ادامه داد: بی‌تردید، فضائل حضرت علی (ع) بی‌شمار و غیر قابل احصاء و توصیف است و فضائلی را نیز که در روایات ائمه اطهار (ع) و سخنان دانشمندان اسلامی و غیراسلامی در خصوص چهره معنوی و ابعاد وجودی آن حضرت برشمرده‌اند از باب نمی از دریای وجود ایشان، قابل‌طرح است، اما بااین‌حال نمی‌توان از فضائلی که به‌صورت منقول به ما رسیده چشم پوشید. همین مقدار توصیفات و روایات و کلماتی که در دست داریم نیز برای ما غنیمتی است تا در شناخت آن حضرت، زینت‌بخش هر کتاب و مقاله و دفتری باشد و آن حضرت را الگوی دست‌یافتنی برای ما توصیف نماید.

وی افزود: این شب‌ها فرصت بسیار مناسبی است که راجع به فضایل امیرالمؤمنین بیشتر فکر و مطالعه نماییم و اگر شیعه امیرالمؤمنین هستیم نهایت تلاشمان را به کار گیریم تا خودمان را به مولایمان و سیره ایشان نزدیک کنیم.

انتهای خبر/
Share/Save/Bookmark