داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۰
 
پدیدار شدن چاه نیمه ای کوچک در سیستان
کد مطلب: ۶۷۶۶۸
تاریخ انتشار:يکشنبه ۲۷ مرداد ۱۳۹۸ ساعت ۰۸:۳۱
در جریان سیلاب اخیر در شهرستان هیرمند بخش هایی از آب به داخل گودال هایی با عمق نزدیک به 20 متر نفوذ کرده است.
پدیدار شدن چاه نیمه ای کوچک در سیستان
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا؛ یکی از دلایل تبخیر زودهنگام آب را می توان به عمق کم و وسعت کوچک آن اشاره کرد، با افزایش موج گرما در شمال استان سیستان و بلوچستان حجم عظیمی از آب های موجود در تالاب هامون و چاه نیمه ها خشک شده اند که این نشان از تبخیر بالای آب در این منطقه دارد.
در جریان سیل اخیر در شهرستان هیرمند و نفوذ آب به برخی از مناطق روستایی شاهد آبگیری گودال هایی با عمق ۱۵ تا ۲۰ متر بوده ایم که پس از گذشت چند ماه حجم کوچکی از این آب تبخیر شده است.
این گودال ها که در کنار کوره های آجر پزی شهرستان هیرمند قرار دارد و به وسیله همین کوره ها برای پخت آجر خاک برداری شده اند اکنون به یک چاه نیمه کوچک تبدیل شده است.





عباس نورزائی کارشناس ارشد مدیریت توسعه روستایی در گفت و گو با پایگاه خبری اوشیدا گفت: لایروبی در تالاب هامون معنی ندارد.
وی افزود: پدیده ای سوبسیدانس در زمین شناسی به گونه ای است که حجم خاک در یک مساحتی همانند کاسه سیستان پدیدار می شود و یک فشار عمومی می آورد که در طول میلیون ها سال رخ می دهد.
نورزائی خاطرنشان کرد: کارشناسان در سال ۷۴ با بازدید از تالاب هامون به این نتیجه رسیدند که رسوباتی که بر کف تلاب هامون بر اثر عوامل مختلف رخ می دهد جای نگرانی ندارد و پدیده سوبسیدانس به طور طبیعی آن را حل می کند.
وی بیان داشت: لایروبی دریاچه ای همانند هامون معنی ندارد که فکر را در آنجا بند کنیم.
کارشناس ارشد مدیریت توسعه روستایی خاطرنشان کرد: عمق کم و سطح زیاد باعث تبخیر زیاد آب می شود ، هر چه عمق بیشتر باشد باعث تبخیر کمتر آب خواهد شد.
وی ادامه داد: به همین دلیل است که تبخیر آب در چاه نیمه ها نسبت به تالاب هامون کمتر است.
نورزائی بیان داشت: آب سیلاب نباید در دور کوه خواجه محصور می شد بلکه باید دایک این منطقه بازگشایی می شد تا آب به داخل سنگل نفوذ کند چرا که ماندگاری بیشتری خواهد داشت.



انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark