داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۰
 
سوابق سیل در سیستان (قسمت اول)
کد مطلب: ۶۷۰۲۸
تاریخ انتشار:يکشنبه ۱۲ خرداد ۱۳۹۸ ساعت ۱۰:۰۹
ررودخانه هیرمند و تالاب بین المللی هامون یکی از مهمترین عوامل در ایجاد اشتغال سیستانیان از گذشته تا به امروز بوده است.
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا؛ طغیان رودخانه هیرمند واقعه تکراری و جزء لاینفک سالیان درازی از حیات سیستان می باشد، این رودخانه که از قلب کشور افغانستان آغاز و به منطقه سیستان ختم می شود همواره یکی از راه های کسب درآمد سیستانیان بوده است.
در کتاب تاریخ سیستان وقایع مربوط به سال۶۴۱ هجری از آمدن سیلابی در ولایت سیستان اطلاع می دهد که از مغرب تا بیابان های کرمان، از مشرق تا پای کوه دزدان و در شمال تا فراه کوه و در جنوب تا مکران آب سرازیر شده بود و اکثرا غله سیستانیان را آب با خود می برد.
عباس نورزائی کارشناس ارشد روستایی همچنین در گفت و گو با پایگاه خبری اوشیدا گفت: مطلب دیگری نیز در خصوص سیل سیستان آمده است که در تاریخ بیهقی بیان می شود.
وی افزود: در این سیل که تاریخ آن نیز عنوان نشده است گفته می شود که بزرگان سیستان همانند این سیلاب به یاد ندارند و آب درختان کهن و تنومند را از جای می کند ، در نهایت آب به بازار صرافان می رسد و ضرر و زیان هنگفتی به آنها وارد می نماید.




نورزائی همچنین بیان داشت : براساس قرارداد حکمیت کلنل ماکماهون به منظور حل اختلافات مرزی بین ایران و افغانستان در تاریخ ۱۳۲۲ نوشته می شود حدود صد سال قبل یعنی در سال ۱۲۷۵سیلاب بزرگی وارد سیستان شده است .
وی ادامه داد: بر اساس گزارش مختصری که از چگونگی سیل سیستان در سال ۱۳۶۸ توسط سازمان برنامه و بودجه استان سیستان و بلوچستان تهیه شده است در ۵۰ سال اخیر پنج بار اراضی سیستان در مقیاس وسیع تخریب کرده است.
ادامه دارد...

انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark