داخلی آرشيو خبر صفحه اجتماعی
امتیاز مثبت 
۰
 
تهدید جانی برای برخورد با سودجویان تخلیط برنج/ ۱۰۰میلیون تومان سود از هر 10 تن برنج
کد مطلب: ۷۰۲۸۶
تاریخ انتشار:شنبه ۲۴ خرداد ۱۳۹۹ ساعت ۲۲:۴۶
مدیرعامل اتحادیه شالیکوبی‌داران بابل با بیان اینکه ۶۰درصد برنج اضافه کشور برای تخلیط وارد شمال کشور می‌شود، گفت: متاسفانه در موضوع برخورد با تخلیط برنج، حتی تهدید جانی شدم؛ در یک کامیون ۱۰ تنی، ۱۰۰میلیون تومان سود تخلیط برنج است که برخورد ما باعث نگرانی سودجویان شد.
تهدید جانی برای برخورد با سودجویان تخلیط برنج/ ۱۰۰میلیون تومان سود از هر 10 تن برنج

به گزارش اوشیدا به نقل از  خبرگزاری فارس از شهرستان بابل، حسن قربان‌زاده توری امروز در نشست با خبرنگاران با اشاره به اینکه باید به بخش کشاورزی و کارخانه‌داران شریفی که در این امر فعالیت می‌کنند، اعتبار بخشید، اضافه کرد: در بخش تولید و صنایع تبدیلی باید نوسازی و استفاده از تکنولوژی روز با حمایت دولت انجام گیرد که تابه حال انجام گرفته نشده است.

وی بیان کرد: موضوع دیگر اینکه کوتاه شدن بوروکراسی اداری و تسهیلات ارزان‌قیمت باید توسط جهادکشاورزی صورت گیرد.

*کشاورزی در مقایسه با بنگاه‌داری و دلالی به‌صرفه نیست

مدیرعامل اتحادیه شالیکوبی‌داران بابل با اشاره به اینکه کشاورزی در مقایسه با بنگاه‌داری و دلالی به‌صرفه نیست، بیان کرد: شهرستان بابل با ۴۷هزار هکتار زمین کشاورزی زیرکشت برنج در مقام نخست استان قرار دارد.

*۲۵ درصد سطح تولید برنج مازندران در بابل

مدیرعامل اتحادیه شالیکوبی‌داران بابل با اعلام اینکه ۲۵ درصد سطح تولید برنج استان در بابل است، اظهار کرد: بابل، از لحاظ سطح کشت برنج در کشور پس از رشت، مقام دوم را دارد اما از لحاظ میزان تولید برنج، بابل رتبه نخست کشور را دارد.

قربان‌زاده یادآور شد: پیش‌بینی می‌کنیم با توجه به وضعیت خوب آب و هوایی، در کشت دوم ۷۰ درصد زیر کشت داشته باشیم.

وی با بیان اینکه در سه استان شمالی ( مازندران، گلستان و گیلان) ۸۵۰ هزار تن برنج و ۱.۴ میلیون تن شلتوک تولید می‌شود که ۳۲۰ هزار تن آن مربوط به بابل است، تصریح کرد: اگر در استان‌های شمال کشور (گیلان، گلستان و مازندران)، خوزستان، فارس و برخی شهرستان‌های خراسان کشت برنج با مدیریت درست کشت برنج داشته باشیم، در حوزه تولید برنج خودکفا می‌شویم.

 

مدیرعامل اتحادیه شالیکوبی‌داران بابل ادامه داد: حدود ۱.۲ هزار تن برنج سفید نیاز داریم که با احتساب تولید کشور، حدود ۴۰۰هزار تن کسری برنج داریم.

*مکانیزه کردن برداشت برنج؛ پیشنهاد جبران کسری برنج

قربان‌زاده با بیان اینکه پیشنهاد ما برای جبران کسری، مکانیزه کردن برداشت برنج است، افزود: کمباین‌ها باید مدرن شود، با واردات کمباین‌های چینی دست چندم، ۲۰ درصد ضایعات تولید برنج در کمباین‌ها داریم.

وی ادامه داد: در کارخانه‌های شالیکوبی سنتی (۱۵ درصد) و کارخانه‌های مدرن (۵ درصد) شکستکی و ضایعات برنج داریم.

مدیرعامل اتحادیه شالیکوبی‌داران بابل با اشاره به اینکه در مازندران هزار و  ۲۳۰ کارخانه برنج داریم که ۶۰ درصد آنها به‌صورت سنتی فعالیت می‌کنند، بیان کرد: اگر دولت برای مکانیزه کردن کارخانه‌ها تسهیلات دهد، ما در تولید برنج به لحاظ جلوگیری از هدررفت آن، خودکفا می‌شویم.

*واردات برنج ۳ برابر نیاز داخل کشور است

قربان‌زاده یادآور شد: متاسفانه  ۳ برابر نیاز داخل کشور، یعنی ۱.۲ میلیون تن برنج خارجی وارد کشور می‌شود.

 

*۶۰ درصد برنج اضافه کشور برای تخلیط وارد شمال کشور می‌شود

وی با بیان اینکه ۶۰درصد برنج اضافه کشور برای تخلیط وارد شمال کشور می‌شود، افزود: در موضوع برخورد با تخلیط برنج، برخوردهایی صورت می‌گیرد اما  جریمه‌هایی که انجام می‌شود بسیار کمتر از سود آنها است.

قربان‌زاده اظهار کرد: متاسفانه در موضوع برخورد با تخلیط برنج، حتی تهدید جانی شدم؛ در یک کامیون ۱۰ تنی، ۱۰۰میلیون تومان سود تخلیط برنج است که برخورد ما باعث نگرانی سودجویان شد.

 

*کاهش ۵۰ درصدی تخلیط برنج

وی با اشاره به اینکه میزان تخلیط برنج پس از برخوردهایی که انجام شد  حدود ۵۰درصد کاهش داشته است، افزود: آمارهای بالایی که برخی مسؤولان برای نیاز کشور به برنج اعلام می‌کنند، در واقع کسب مجوز برای واردات برنج به کشور است.

مدیرعامل اتحادیه شالیکوبی‌داران بابل یادآور شد: ۲۳۰ کارخانه شالیکوبی در بابل داریم که ۱۱۰ کارخانه به‌صورت مدرن در حال فعالیت هستند.

* نیاز به اصلاح قوانین برای برنج‌های توقیف شده هستیم

قربان‌زاده با تاکید بر اینکه نیاز به اصلاح قوانین برای برنج‌های توقیف شده هستیم، خاطرنشان کرد: به طوری‌که برنج‌های توقیف شده به متخلف برگشت داده نشود.

انتهای پیام/۸۶۰۳۴/ج

Share/Save/Bookmark