داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۴
 
گزارش اوشیدا از سرپناه شبانه آرامش؛
اعتیاد همچنان می تازد/بهره برداری ۲۰ بانوی کارتن خواب زابل از خدمات سرپناه شبانه
کد مطلب: ۶۰۴۶۷
تاریخ انتشار:دوشنبه ۹ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۸:۰۰
اعتیاد بلای خانمانسوزی است که زندگی افراد زیادی را به ورطه نابودی کشیده است.
اعتیاد همچنان می تازد/بهره برداری ۲۰ بانوی کارتن خواب زابل از خدمات سرپناه شبانه
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا؛ آمار اعتیاد در سیستان و بلوچستان به دلیل جمعیت بالای جوان، هم مرزی با دو کشور افغانستان و پاکستان و همچنین نرخ بالای بیکاری نسبت به سایر نقاط کشور بالاست.

نبود مکان های مناسب و همچنین شرایط درست و فقر حاکم بر منطقه سبب شده تا جوانان منطقه به جای گذران اوقات فراغت به شیوه مناسب دو به ویژه در اماکن ورزشی وقت خود را در کنار مواد مخدر بگذرانند و شور و نشاط جوانی و نوجوانی خود را به تباهی بکشانند.

جوانان و نوجوانان امیدان هر جامعه هستند و وقتی این قشر به عرصه مواد مخدر گام بگذارند به طور حتم آن جامعه به سمت نابودی کشیده خواهد شد چرا که هزینه هایی که برای آن جوان و نوجوان گذاشته شده تا به این سن رسد به فنا خواهد رفت به طوری که شمار بالایی از این افراد برای تانین مواد مخدر به تکدی گری و سرقت خواهند پرداخت که در نهایت عاقبتی جز زندان و کارتن خوابی نخواهند داشت.

معمولا پس از گرفتاری فرد به مواد مخدر علاوه بر جامعه خانواده نیز فرد را طرد می کنند و نتیجه آن سرگردانی این جوانان در خیابان ها و در نهایت ابتلا به انواع بیماری ها از قبیل ایدز خواهد بود.

وقتی فرد به یک ماده مخدر آلوده می شود به منظور نشئگی و سرخوشی بیشتر کم کم به مواد مخدر جدیدتر و خطرناک تر روی می آورند و این مسئله سبب نابودی کامل و آلودگی بیشتر فرد می شود.

فرهنگ سازی در خانواده و جامعه باید بیش از پیش مورد نظر قرار گیرد جمعیت معتادان در جامعه کاسته شود.

در این بین مهم ترین نقش را در کاهش شمار معتادان خانواده خواهد داشت به طوری که وقتی خانواده وقت بیشتری را صرف فرزند خود کند و فرزند هم والدین را بهترین دوستان خود ببینند کمتر به سمت اعتیاد کشیده خواهد شد.

در این بین موسساتی مردمی برای کاهش آسیب های اجتماعی ناشی از اعتیاد ایجاد شده که در این راستا سرپناه شبانه آرامش یکی از این مراکز است که توانسته شماری از بانوان کارتن خواب را تحت پوشش قرار دهد.

۲۰ بانوی کارتن خواب از خدمات سرپناه شبانه آرامش بهره می برند

مدیر مرکز سرپناه شبانه آرامش عنوان کرد: در این مرکز خانمهای کارتن خواب و بی پناه از ۷ شب تا ۷ صبح زندگی می کنند و علاوه بر جای خواب از وعده شام و صبحانه و همین طور امکانات استحمام و لباس و مشاوره بهره مند می شوند.

فهیمه سلیمی با عنوان اینکه این مرکز تنها اختصاص به بانوان دارد، اظهار کرد: ظرفیت این مرکز ۲۰ نفر است و تاکنون استقبال خوبی از آن از سوی بانوان کارتن خواب انجام شده است.

وی با بیان اینکه سازمان بهزیستی از مرکز سرپناه شبانه آرامش حمایت کرده است، تصریح کرد: برای ایجاد چنین مراکزی معمولا مشکلاتی هم وجود دارد که در این راستا اولین مشکل پیدا کردن مکان بود که بعد چند ماه توانستم یک مکان مناسب در حاشیه اجاره کنم.

سلیمی ادامه داد: باید برای مردم فرهنگ سازی شود تا بدانند همچنین مراکزی چه اهدافی دارند و چه خدماتی ارائه می دهند و بدانند این مراکز هیچ آسیبی به هیچ کس وارد نمی کند بلکه برعکس باعث کاهش آسیبهای اجتماعی هم می شود.

این افراد بی خانمان مبتلا به اعتیاد هستند

سلیمی ابراز کرد: اعتیاد و مصرف مواد مخدر به خصوص مواد صنعتی، ناتوانی های جسمی و روانی و طرد شدن از طرف خانواده و مشکلات اجتماعی و اقتصادی و بیکاری از جمله دلایل بی خانمان شدن بانوانی که در این مرکز به سر می برند به شمار می رود.

رئیس مرکز سرپناه آسایش خاطرنشان کرد: تعدادی از کسانی که در مرکز شب ها را به صبح می رسانند مدتی در زندان بودند که بعد از خارج شدن از زندان از طرف خانواده پذیرفته نشده و راهی خیابان ها شده اند.

مسولان از مراکز سرپناه حمایت کنند

سلیمی همچنین گفت: در مرکز سرپناه آسایش خدماتی از قبیل تامین محل خواب، توزیع یک وعده شام و صبحانه، تامین امکانات برای استحمام، تامین پوشاک، ارجاع به مراکز اورژانس در صورت لزوم، اجرای کلاس های آموزشی در زمینه کاهش آسیب ها و ارائه لوزام بهداشتی از جمله سرنگ و سوزن داده می شود.

رئیس مرکز سرپناه شبانه آسایش تاکید کرد: مسولان از مراکز سرپناه حمایت کنند تا افرادی که از همه جا طرد شده اند مورد حمایت قرار گیرند چرا که این افراد راهی برای درمان و سالم شدن و بازگشت به جامعه و اشتغال زایی ندارند و تنها با حمایت می توان گره گشای مشکلات آنان بود.

سلیمی با بیان اینکه مرکز به شدت نیازمند حمایت مالی است، افزود: مردم وقتی با این افراد برخورد می کنند بی تفاوت از کنار آن ها رد نشوند و سعی کنند آن ها را به این چنین مراکزی معرفی کنند.

وی بیان کرد: در اولین گام باید اعتیاد این بانولن درمان شود همچنین خانواده ها هیچوقت نباید از فرزندان خود غافل شوند و باید به مردم آگاهی داد که افراد کارتن خواب با چه مشکلات سخت و بیماری هایی روبرو می شوند و در نهایت چه سرنوشت وحشتناکی برای آنان رقم خواهد خورد‌.

انتهای پیام /
Share/Save/Bookmark